Derfor får kvinder færre orgasmer end mænd

Det falloscentriske imperativ er skyld i kvinders færre orgasmer

Derfor er pigesex bedre.
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv fra arkivet: Lesbiske par får flere orgasmer end hetero par --

Det er ikke hver dag, vi får lejlighed til at bruge så fine ord som Det Falloscentriske Imperativ. Og så i en artikel, der handler om noget så livsbekræftende som orgasmer.

Anledningen er, at amerikanske universitetsforskere, fra blandt andet det berømte sexforskningsinstitut Kinsey Institute, har undersøgt, hvorfor lebsiske kvinder tilsyneladende oftere får orgasmer under sex end heterokvinder.

Flere tidligere studier, her og her nemlig peget på, at kvinder, som har sex med kvinder, har større sandsynlighed for at opnå orgasme. Tallene varierer en lille smule i de to undersøgelser, men peger samme vej: Lesbiske kvinder orgasme får orgasme mellem 75 og 86 procent procent af gangene, mens heterokvinderne opnår klimaks mellem 61 og 65 procent af sextilfældene.

De fire forskerne mener altså, at orgasmediskrepansen skyldes det falloscentriske imperativ, som kort kan defineres som en kønnet drejebog for sex, der prioriterer mandens sexoplevelse. Eller på dansk: Heterosex udspiller sig på manden præmisser med hans nydelse i fokus.

De nævner eksempler på dette: Fokus på penetrationsex med penis vagina (det coitale imperativ) og mandens fysiske nydelse (det mandlige orgasme imperativ).

Sådan er ægte pigesex

Variation
Således forestiller de sig, at hvis man har større variation i den seksuelle adfærd, altså flere forskellige måder at stimulere hinanden seksuelt, tyder det på, at man ikke hænger så meget fast i den fastlagte drejebog for, hvordan sex skal udføres. De tror også, at kvinder, som har øget fokus på egne orgasmer, også ligger mindre under for det falloscentriske imperativ.

For at undersøge disse hypoteser fik forskerne fat i 1988 kvinder, som har sex med mænd, og 308 kvinder, som har sex med kvinder, og spurgte ind til deres orgasme-erfaringer i løbet af en måned.

Og sørme om ikke tallene bekræftede sexforskernes formodninger:

Kvinder, som har sex med kvinder, havde 1,33 gange større sandsynlighed for at få orgasme end heterokvinder.

Og når man så tog højde for variation i sexadfærd samt kvindernes fokus på egne orgasme, svandt sandsynligheden en hel del ind til 1,16 gange større.

Med andre ord: Jo flere strenge man spiller på i sengen, jo større sandsynlighed er der for, at kvinden kan få orgasme.

Lesbiske får flere orgasmer

Orgasmeproblemer? Vi har løsningen

Flere orgasmer til lesbiske

En amerikansk undersøgelse peger på, at lesbiske kvinder får flere orgasmer ved sex end deres heteroseksuelle medsøstre.

Forskere fra det berømmede Kinsey Institute har set nærmere på orgasmefrekvensen blandt 52.588 amerikanske mænd og kvinder i alle aldre.

Og det viser sig, at mænd bare får orgasme oftere end kvinder:

  • Heteromænd er dem, der hyppigst angav, at de får orgasme ved alle seksuelle møder: 95 procent.
  • Dernæst homoseksuelle mænd, 89 procent, fulgt af biseksuelle mænd, 88 procent.
  • Blandt kvinder er hitlisten således: Lesbiske kvinder: 86 procent. Biseksuelle kvinder: 66 procent: Og heteroseksuelle kvinder: 65 procent.

Det, der kendetegner kvinder med høj orgasmefrekvens, er: Mere oralsex længerevarende sex, større tilfredshed med forholdet, at gøre noget ud af at fortælle om lyster i sengen, at rose partner for sexhandlinger, bruge frækt lingeri, prøve nye sexstillinger, få anal stimulation, udveksle frække sms'er og emails, udleve fantasier, bruge dirty talk og udtrykke sin kærlighed under sex.

De kvinder, der havde størst sandsynlighed for at have fået orgasme ved seneste samleje, havde dybe kys, manuel stimualtion af kønsdelene og oralsex som supplement til det vaginale stimulation.

Med andre ord: Der er faktisk noget, den heteroseksuelle mand kan gøre for, at hans partner får orgasme.

 

 

 

 

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.