Annonce:
Annonce:

Derfor får kvinder orgasme

Her er tre videnskabelige forklaringer

Sexpert-tv: Her sidder kvindens orgasme
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Et heldigt biprodukt, en sædfremføringsmekanisme eller en partnertest.

Det er nogle af de videnskabelige forklaringer på, hvorfor kvinder overhovedet får orgasme.

Biprodukt
For at en kvinde kan blive gravid, skal manden have udløsning, så sæden finder vej til hendes æg. Derfor har evolutionen så at sige favoriseret mandens udløsning.

Indtil fostret er et par måneder gammel, er det væv, der siden udvikles til penis og testikler eller vulva, det samme. Det kan så at sige blive til begge dele. Disse strukturer er således klar, hvis barnet barnet bliver en mand - og den mandlige udløsning er som anført nødvendig for evnen til at reproducere som art.

Så ifølge denne teori er grunden til, at kvinder kan få orgasme, altså blot en utilsigtet bonus som resultat af, at vulvavævet er udviklet af det samme som penisvævet.

Annonce:

Som pendant kan man sige, at mandens brystvorter heller ikke tjener noget biologisk formål, og at de også blot er et biprodukt af, at evolutionen har vægtet, at kvinder skal kunne amme deres afkom.

Disse kvinder får flest orgasmer

Sæd
Teorien bag sperm retention mechanism er, at muskelsammentrækningerne i skeden under orgasmen skubber sæden længere op mod livmodermunden, så der er større chance for, at kvinden kan blive gravid.

For at bevise den teori fik forskere en række kvinder til at opsamle overskydende sæd efter samleje.

Det viste sig, at de kvinder, der havde fået orgasme samtidig med deres partner, fik indsamlet mindre sæd end de kvinder, der ikke havde fået simultanorgasme eller slet ikke opnåede klimaks...

Der er dog åbenlyse mangler ved studiet og teorien - hvor meget sæd var der til at begynde med, og hvis orgasmen er så vigtig for reproduktionen, hvorfor får så mange kvinder slet ikke orgasme ved penetrationsex, og hvorfor tager det ofte længere tid for kvinder end for mænd?

Kvinder: Sådan er vores våde orgasmer

Annonce:

Høj kvalitet
Hvilket leder til en tredje mulig forklaring på, hvorfor kvinder får orgasme:

Det er en del af et feedback-system til brug i hendes parringsstrategi; Orgasmen eller den manglende orgasme er et signal hvormed, kvinder kan afgøre, om hendes sexpartner har en god og høj kvalitet, genetisk set.

Hvis hun får orgasme, viser det, at manden har gode reproduktive egenskaber: Gider han/kan han sørge for det, at hun får orgasme, er det sandsynligt, at han også gider tage vare på hende i andre af livets sammenhænge, at han er stærk og omsorgsfuld etc.

Et studie peger i den retning. Kvinder, der havde attraktive mænd med selvtillid og høj indkomst, fik flere oprgasmer.

Om det så skyldes, at kvinden giver sig mere hen til en mand med dine gode gener/egenskaber - eller om en mænd disse egenskaber bare er bedre i sengen, er ikke klart.

Annonce:

Nogle tvillingeststudier peger på, at der er en genetisk faktor på spil i forhold til kvindens evne til at opnå orgasme, ligesom også klitoris' placering i forhold til skedeåbning måske har betydning for, hvor let eller svært kvinden har ved at få den der orgasme - ved penetrationssex.

Sådan er pigernes orgasmer

Sådan får vi nemmest orgasme

78 kvinder: Sådan skal du give os orgasme

Derfor skal også kvinder holde længere i sengen

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: