Derfor har kvinder lyst til pigesex

Videnskaben har et bud på, hvorfor kvinder har en mere flydende seksualitet

SEXPERT-TV: Kvindesex er det nye sort

Kvinders seksualitet er mere flydende: De er mere åbne over for sex med personer fra eget køn.

Det peger diverse undersøgelser på igen og igen.

Sex & samliv Piger er mere biseksuelle

Sex & samliv Den type porno vil kvinder ha'

Sex & samliv Sådan er den flydende seksualitet

Men hvorfor er flere kvinder angiveligt mindre rigide i deres seksuelle præferencer end mænd?

Ifølge evolutiuonspsykologen Satoshi Kanazawa fra London School of Economics and Political Science kan det forklares med kvinders rolle i de små stammesamfund i urtiden:

Kvinders seksualitet har gennem tiderne udviklet sig til at være mere flyende som en mekanisme til at reducere konflikter og spændinger blandt konerne i polygame forhold, hvor manden har flere kvinder.

Altså: For at undgå bitch fights, splid og magtkampe knaldede kvinderne i stedet.

Kanazawa analyserede data fra en stor amerikanske undersøgelse National Longitudinal Study of Adolescent Health, der blandt andet så på deltagernes seksuelle udvikling over tid.

Og det viste sig, at kvinderne på alle parametre angav en mere flydende seksualitet.

Desuden fremgik det, at kvinder med øget sexfleksibilitet havde flere børn. Kvinder, der blev fik børn tidligt eller blev gift unge, udviklede en mere flydende seksualitet med tiden. Og kvinder med en mere flydende seksualitet slog også ud på andre markører for af have en åben tilgang til sex.

Og det får så evolutionspsykologen til at konkludere, at det evolutionens måde at sørge for, at kvinder han klare flerkoneri.

- Jeg foreslår, at sex nu og da mellem konerne kan have reduceret konflikter og spændinger og samtidig øget deres reproduktive succes. Kvinders flydende seksualitet kan være udviklet som måde at facilitere det.

Næsten hver femte kvinde har erfaringer med ege køn. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Tre gange så mange kvinder har prøvet bi-sex

Sex & samliv Derfor er pigesex magisk

Sex & samliv Biseksuel pige: Kvinder giver meget, meget bedre finger

58 kommentarer
Vis kommentarer