Derfor kan menstruations-sex også være dejligt

For nogle er oralsex under menstruation både smukt og intimt, forklare forfatter og coach Lucy Vittrup

Og lige om lidt er lagnerne ikke så hvide længere... (Foto: colourbox.com)
Og lige om lidt er lagnerne ikke så hvide længere... (Foto: colourbox.com)

'Han ligger med sit hovede dybt begravet i mit køn, og kærtegner det med sin tunge, på den der hengivne måde, som kun han kan. Jeg kan ikke få øjnene væk fra hans blåhvide hænder, der holder fast om mine brune lidt svedige inderlår. Han bruger kræfter på at holde mig fast, så mit køn ikke glider væk, mens jeg forsvinder ud i de ekstaser, han sender mig ud i.

Jeg ligger på ryggen i fødeposition på det hvide lagen, som krøller under vores rytmiske kroppe. Han har mest lukkede øjne, mens han siger mmm og skønne fisse og dejligt. Ind i mellem kigger han direkte op på mig og ser mig dybt ind i sjælen, så jeg føler, at jeg er det eneste menneske i verden i det øjeblik.

Så er det, at jeg opdager, at han er lidt rød omkring sin mund.

Skammen ruller ind over mig.

Jeg trækker mig væk. Forsøger at hive mig op i sengen, så jeg kan komme til en tampon eller finde en serviet eller gøre noget andet.

Men det kan jeg ikke. For han holder mig fast.

Han ser fokuseret  på mig og lægger fast sin venstre hånd på min mave. Så ser han igen ned på min fisse og fortsætter med at slikke mig, indtil jeg eksploderer.

Jeg opdager, at jeg i det øjeblik føler mig mere elsket af ham end nogensinde før.'

Min veninde, der i et fortroligt øjeblik fortæller sin seksuelle fribløder historie, bliver helt stille og stirrer ned i sit vinglas. Så ser hun op på mig og hendes room-mate med forventning.

- Fuck, hvor klamt, udbryder room-maten med hård tone.

Vi sidder på stilladset og kampsveder i solen uden foran deres stuevindue, mens vi ser på bilerne suse forbi nede på gaden.

Debatten om free bleeding og skam over menstruation var også endt hos os denne solskinsrige torsdag eftermiddag. Seksualitetsnørd som jeg er, fik jeg hurtigt vendt fokus til, hvordan vi forholder os til menstruation, når vi har sex.

- Det er vel ikke din opgave at dømme, om det er klamt for ham, at slikke sin kærestes fisse, når hun har menstruation”, siger jeg på min lidt patroniserende voksen-måde.

- Hvis han har det fint med det – og endda nyder det, og gør det som en kærlighedserklæring til hende, så er det vel modsat af klamt, argumenterer jeg.

Sygt
Den unge room-mate, der er 19 år yngre end mig, fortsætter upåvirket. Men altså en ting er at knalde, mens man bløder. Men ligefrem at slikke, så han får blod ind i munden - en såkaldt bloody mary – det er sygt, insisterer hun skråsikkert og tager en kæmpeslurk af sin kolde hvidvin.

Sygt. Klamt. Det er ordene, der sætter sig fast.

Igen bliver jeg mindet om, hvor begrænset og primitiv en forståelse vi generelt har af, hvad den seksuelle akt rummer på andre planer end det konkret fysiske. Hvor katastrofalt jeg mener, tunnelsynet og uvidenheden er for vores unge og for vores samfund.

Jeg gider ikke tage diskussionen. Bliver mere optaget af, at min veninde følte sig mere elsket end nogensinde, da hendes kæreste mere eller mindre kærligt tvang hende til at nyde hans tunge og fingre. Selvom hun blødte lidt. Måske netop fordi hun blødte lidt.

Safter og kærlighed
Da jeg senere på aftenen spørger ind til det, fortæller hun, at denne mand havde lært hende at elske sig selv gennem hans måde at forholde sig til hendes kropssafter på.

- Hvis jeg slap lidt tis, når jeg fik orgasme, værdsatte han det med ord. Hvis min svedlugt var heftig eller jeg bare svedte meget, kyssede han min krop med særlig ømhed. Når han gav mig sprøjteorgasmer labbede han saften i sig, og smurte den ud i sit ansigt og på min krop, udbrød hun begejstret.

Det var som om, sollyset glimtede i hendes øjne, når hun sagde det.

- At han nød alt ved mig på den måde, føltes bare enormt kærligt. Det forandrede min selvopfattelse. Og det gjorde også, at vi fik et meget dybt bånd. Nok et af de dybeste, jeg har haft til nogen.”

Jeg blev rørt. Paradokset var så vildt.

Mange forbinder ofte sex med blod som beskidt eller ulækkert, endda sygt, som room-maten havde udbrudt. Diskussionen om forholdet til menstruation i forbindelse med udgivelsen af bogen 'Gennemblødt' den sidste uge tegner sit eget tydelige billede.

Kropsforagt
Men her var det kilde til, at en person fik helet sin egen kropsskam og selvforagt.

Sådan en historie er en af grundende til, at broen mellem den konkrete seksuelle akt og den følelsesmæssige/psykologiske indflydelse er et af mine største interesseområder.

Jeg spurgte min veninde, om hun ville lade andre slikke hende, når hun blødte.

- NEJ. Det var jo også super sårbart, sagde hun.

Den dag hun opdagede, at hun havde fået menstruation ved at hans mundvige var røde, så holdt han hende fast og blev ved med at slikke hende indtil, hun kom. Bagefter havde de elsket, og lagnet var smurt ind i blod, sæd og tårer.

- Tårer? spurgte jeg.

- Ja, for jeg tudede sgu, da vi lå der smurt ind i alt muligt bagefter. Det var så vildt, hvor ærligt han havde accepteret og nydt det hele. Det var jo ikke bare min krop. Det var også en del af min krop, som jeg normalt havde trang til lade som om ikke fandtes. Han accepterede jo HELE mig. Den følelse havde jeg aldrig haft før. Så jeg tudede.

- Hvordan reagerede han på det? spurgte jeg nysgerrigt.

- Han slikkede mine tårer væk og kyssede mig igen. Og ja, så startede han forfra.

Når sex er en blodig affære

Ansigter
Jeg tog en slurk af min hvidvin og tænkte i mit stille sind, at kærligheden har mange ansigter. Det blodige, for eksempel.

På en rundspørge til både heteroseksuelle og homoseksuelle mænd og kvinder lærte jeg noget vigtigt:

- Drop dom. At indtage en kvindes eller en mands kropsvæsker – herunder sæd – kan lyde klamt, kinky eller sygt. Men det er ikke din opgave at dømme kropsvæsker eller en anden persons nydelse. Brug i stedet tiden mere fornuftigt på at lære din egen nydelse at kende.

Indtagelse af kropsvæsker er for elskende. Det kan føles både grænseoverskridende og frastødende at indtage en mand eller kvindes kropsvæsker, hvis det er et ligegyldigt knald med en, man ikke reelt føler sig tiltrukket af – og selvsagt, hvis det er under tvang. (Jo, der er mange, der knalder uden at føle reel tiltrækning eller føler sig tvunget. Også kærester og ægtefolk).

Indtagelse af kropsvæsker på en kærlig måde kan være kilde til stor heling og dyb forbindelse mellem elskende. Når du sluger, slikker, smører dig ind i din elskedes kropsvæsker eller giver dig selv lov til at en anden gør det med dig – så gør det med kærlighed og opdag, hvordan det kan blive kilde til dyb forbindelse og måske endda stor følelsesmæssig heling.

NB! Visse kropsvæsker er giftige for dig i store mængder. Skaf dig viden på internettet om hvad der kan være skadeligt for dig.

Læs mere om Lucy Vittrup her

Derfor skal du prøve blodsex

Kvinder med røde trusser: De lader blodet dryppe frit under menstruation