Derfor nyder kvinder IKKE sex

Kan du genkende de tre grunde til, at hun ikke jubler i sengen..?

Undersøgelser har igen og igen og igen påvist, at en kvinde, der er utilfreds med hele eller dele af sin krop nyder sex mindre. (Foto: shutterstock.com)
Undersøgelser har igen og igen og igen påvist, at en kvinde, der er utilfreds med hele eller dele af sin krop nyder sex mindre. (Foto: shutterstock.com)

Du er selvfølgelig en super elsker. Teknisk dygtig, nærværende og givende.

Og alligevel er det, som om hun ikke nyder jeres fælles udfoldelser i samme grad som dig.

Men bare rolig - det er ikke din skyld. I hvert fald ikke kun.

Ifølge den australske sexterapeut Tracey Cox er det ofte kvindens mentale indstilling, der er noget galt med. Hun lister tre 'skurke,' som heldigvis kan kan modarbejdes.

Kvinde - sådan får du lyst til mere sex

Denne finger har givet mange hundrede kvinder orgasme

1. Kan ikke lide sin krop
Undersøgelser har igen og igen og igen påvist, at en kvinde, der er utilfreds med hele eller dele af sin krop nyder sex mindre.

I stedet for at give sig hen til partnerens kærtegn og bare nyde, fokuserer hun på, hvad hun synes er galt sin krop: 'Kan kan nu se min hade-delle? Er mine bryster for slappe? Og mon min kønslæber er for krøllede?'

Men langt de fleste mænd er faktisk i stand til at nyde en kvindekrop fuldt ud - også selv om den ikke ligner Barbies/Kim Kardashians.

Råd til manden: Hold aldrig op med at rose din kærestes krop. Få øjenkontakt - det kan hjælpe hende med at være tilstede i nuet.

Råd til kvinden: Slap af - du er lækker, som du er: Og det synes din mand også.

Sådan får kvinder orgasme

2. Orgasmen er ikke alt
De fleste kvinder tror, at alle andre kvinder får de vildeste orgasmer i eet væk - skede, klitoris, sprøjte og hvad har vi.

Vi kan afsløre: Det gør de ikke. Nogle undersøgelser peger på, at kun hver tredje får orgasme hver gang, mens andre studier viser, at hver tredje kvinde har svært ved at nå det forløsende klimaks, og atter andre indikerer, at kun hver tredje kan få skedeorgasme.

Med andre ord: Orgasmen er snarere undtagelsen end reglen.

Og det er vigtig viden for kvinden, der føler sig utilstrækkelig, fordi hun ikke får hjernevridende orgasmer igen og igen. Denne utilstrækkelighedsfølelse kan få hende til jagte orgasmen endnu mere - med det resultat, at den bliver endnu mere flygtig.

Klimaks kan kun sjældent tvinges frem. Og det handler blandt om manglende forspil, forkerte stillinger, dårligt humør, stress og om forholdet går skidt.

Råd til manden OG kvinden: Husk man sagtens kan nyde sex uden at få orgasme.

Skedeorgasmer er et sundhedstegn

3. Mindre sexlyst skaber mindre sexlyst
Lystdiskrepans er noget, næsten alle længerevarende parforhold oplever: I begyndelsen knalder man som bonono-aber på esctasy.

Og langsomt, men sikkert tørrer hendes spontane lyst ind. Det er ganske naturligt og hormonelt betinget. Og så begynder den onde cirkel med pres og afvisninger.

Mandens sexdrive er i højere grad aktiv, mens kvindens er mere reaktiv. Men hun kan sagtens blive liderlig, når først hun er i gang.

Derfor er det vigtigt, at begge parter erkender denne forskel og forsøger at planlægge sig ud af dødvandet:

Sæt tid af til dejlige fælles-oplevelser, herunder sex.

Åh nej - nu vil han knalde igen

Sådan får I sex på skemaet - uden at det ender som en sur sexpligt

Mindfulness redder dit forhold

Her er hemmeligheden bag fantastisk sex

Dette booster kvinders sexliv