Derfor skal du ikke være kæreste med den lækre

Attraktive mænd og kvinder har mange valgmuligheder og bliver derfor oftere skilt

Når problemerne begynder at melde sig, ser den lækre sig om efter andre alternativer. Foto: shutterstock.com.
Når problemerne begynder at melde sig, ser den lækre sig om efter andre alternativer. Foto: shutterstock.com.

Ja, hende den lækre, du håber vælger lige dig som kæreste, kan nok virke som en god (over)scoring - men der er en pris at betale for at være sammen med attraktive personer:

Sandsynligheden form at I går fra hinanden er større.

Det fremgår af nyt studie, hvor forskere fra Harvard gennem fire eksperimenter ser på sammenhæng mellem udseende og parforhold.

I første del deltog 238 personer. De skulle se på fotos i gymnasie-årsbøger fra 70'erne og 80'erne og bedømme, hvor attraktive personer på billederne var. Derefter undersøgte man de udvalgte personers parforholdhistorik. Og fandt frem til, at de personer, som blev bedømt som attraktive, havde større sandsynlighed for at være blevet skilt - og for at have været gift i kortere tid.

Anden del deltog 130 mænd og kvinder. Samme princip - bare med fotos af kendisser i stedet for almindelige mennesker. Samme konklusion som eksperiment 1.

I det tredje eksperiment var med 134 personer. Her skulle deltagerne angive, hvor interesserede de var i andre personer. Og det fremgik, at lækre deltagere udviste større seksuel/romantisk interesse i andre individer.

Det fjerde delstudie, med 156 mænd og kvinder, viste, at folk, der føler sig attraktive, har en tendens til at bedømme fotos af andre som attraktive. Især hvis de i forvejen ikke er helt tilfredse med eget forhold.

Forskerne konkluderer, at attraktive personer har en tendens til at have kortere forhold, måske fordi er mindre villige til at tage det hårde slid ved at arbejde relation - som følge af at de, at relativt nemt kan finde en anden kæreste.

- Jeg tror, skønhed giver dig flere muligder i form af andre alternativer, hvilket kan gøre det sværere at at beskytte et forhold mod trusler udefra. Med andre ord er det at have (for mange) muligheder ikke godt varigheden af relationen, lyder det fra en af forfatterne bag, Christine Ma-Kallams.

Hvilket kan være til trøst for de knap så lækre, som aldrig fik fat i ham/hende superskåret, fordi det alligevel ikke ville være langtidsholdbart.

Omvendt kan studiet også være et wakeup call for de smukke og de sexede - hvis målet rent faktisk er at have et langvarigt forhold, skal de måske se indad for at finde ud af, hvad de kan gøre for forbedre den aktuelle relation i stedet for i stedet for at se på og flygte til andre muligheder.

Se også: Forsker: Derfor føles sexede personer som magneter

Sex & samliv - 10. feb. 2017 - kl. 20:31 Forskere har svaret: Sådan danser kvinden mest sexet

Se også: Her er de mest højre-swipede på Tinder

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen