Derfor skal du onanere mere - meget mere

Onani er dejligt, så der er ingen grund til at lade være

Følg Sex & Samliv

Vi skal onanere så meget, som vi har lyst til.

Det mener sexolog Marie Oddershede fra sexshoppen belugi.dk.

Hun hævder, at der er en lang liste at fordele ved at onanere, så vi spurgte hende, om man så bare skal skrue frekvensen vildt i vejret?

- Mennesker er forskellige, så det er svært at sige, at alle burde onanere noget mere. Men der er en lang række gevinster ved at onanere jævnligt og inddrage dem, som en naturlig del af sexlivet, siger Oddershede, som her giver onaniens fordele. De gælder begge køn.

Kontakt
Onani giver dig en god kontakt til dig selv og dit selvværd generelt. Hvis du er dus med din seksualitet, vil du også blive god til at guide en partner, så han/hun får forudsætninger for at blive en fantastisk elsker for dig.

Grænser
Du vil kende dine egne grænser, og hverken du eller en partner vil komme til at overskride dem. Det vil gøre dine seksuelle oplevelser mere trygge og bevidste, og du vil kunne slappe mere af.

Bedre sex
Udbyttet af sex, både alene og med en partner, vil blive bedre, jo flere afkroge af din egen seksualitet du kender.

God onani gør dig til en bedre elsker

Finde lysten
Hvis der har været en periode, hvor seksualiteten har været lidt på standby, kan onani i dit helt eget tempo genåbne lysten samt vejen til alle de gode oplevelser, der følger med.

Eget ansvar
Hvis du sørger for at gøre dine seksuelle behov til dit eget ansvar, kan du have sex med din partner, når I begge er indstillede på det, og nyde oplevelser med dig selv, hvis din partner ikke har lyst: På den måde undgår du at føle dig afhængig af din partners 'ja' eller 'nej'.

Single
Hvis du er single og selv sørger for et rigt og givende sexliv, vil du ikke føle trang til desperat at hive hvem som helst med hjem i seng. Derimod vil du have ro og tålmodighed til at dyrke sex med en partner, når du kan mærke, at det vil blive en rigtig god oplevelse.

TV: Superonanist øver sig 2 timer hver dag

Harmoni
Et forhold, hvor begge parter også kan nyde sig selv og ikke bygger hele den seksuelle identitet op på, hvad partneren vil og ikke vil, vil i de fleste tilfælde blive mere harmonisk.

Der opstår ikke i samme grad følelser af pres eller afvisning. Hvis disse negative følelser ikke opstår, vil lysten generelt have rigtig gode vilkår, og der vil med garanti opstå flere gode seksuelle oplevelser med partneren.

Mænd og kvinder
Marie Oddershede mener, at mænd og kvinder ikke kan deles op i to fast definerede grupper - alligevel er der er nogle forskelle i den måde mænd og kvinder bruger onani på.

Kvindekroppen er meget indviklet at finde rundt i, og mange mænd (og også kvinderne selv) har svært ved at overskue alle funktionerne og har svært ved at være tålmodige. Derfor vil kvinderne ofte bruge onanien til at udforske kroppen og mærke dem selv og deres seksualitet, og nogle vil kunne slappe så meget af alene, at det er lettere at opnå orgasme.

Mange mænd bruger i højere grad onanien til med god samvittighed at kunne dyrke fantasier og være 100 procent selviske.

Tre grunde til at onanere mere

Klummeskribent Tomas Roar har tidligere forklaret, hvorfor mænd skal onanere mere - meget mere:

Det er sjovt
Først og fremmest den helt grundliggende og selvforklarende grund. Fordi det er dejligt. Du må gerne gøre ting, du får det godt af, og som gør dig glad.

Det kildende selvforglemmende rush, som dopaminboostet medfører, kan vare ved længe efter orgasmen.

Og hvis du er en af dem, der oplever postejakulativ depression, hvor du falder ned i selvlede og chokoladeguffende tristesse, kan vi anbefale, at du udsætter udløsningen.

Så kan du også onanere endnu mere. Og så lærer du at holde længere - hvilket kan have god effekt med en partner.

Bedre i sengen
Du bliver en bedre elsker i sengen af at høvle handske. Ja sgu så. Ved at masturbere tit og længe lærer du dit eget køn og dine egne seksuelle fantasier at kende, hvilket gør dig bedre rustet til at mødes med et andet menneske i det seksuelle rum.

Du kender nemlig din seksualitet og hviler derfor i den og er således i stand til at kommunikere omkring den. Og kommunikation er roden til al god sex.

Mindfulness
Mindfulness har længe været the shit, det nye sort. Men du behøver ikke gå på kursus for at bruge denne moderne new age variant af at være til stede.

Dyrk dine frække sexfantasier. Det er en god måde at lave noget, du går fuldstændig koncentreret ind i. Onani er simpelthen seksuel meditation. Et frirum, hvor alt andet end dig og dine lyster lades ude, og hvor krop og sjæl forenes.

Onani er med andre ord godt for din koncentrationsevne.

Du får renset ud
Denne er i familie med punkt tre. For ved at fokusere fuldt ud på noget kreativt dejligt og livsbekræftende (ja, selv din mest modbydelige, ækle fantasi er livsbekræftende, også den der handler om orgier med døde grise), får du nulstillet dit stressniveau.

For en stund er hverdagens trivialiteter trængt i baggrunden, og bagefter kan du gå ud i din dag med fornyet energi i krop og sjæl. Gode tanker gør dig glad.

Du får renset ud II
Med hyppige pikspilninger mindsker du risikoen for at få prostatakræft. Daglige udløsninger kan reducere risikoen med 22 procent, lyder det fra den medicinske forskning.

Og som om det ikke var nok: Mange sexpartnere har samme effekt.

Således oplyst og opløftet kan du med god samvittighed give dig hen til endnu en autoerotisk hyggestund. Og til alle andre: hold så nallerne væk.

Onani - 6 håndfaste tips til mænd

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby