Annonce:
Annonce:

Derfor skal også kvinder holde længere i sengen

Drop orgasmejagten: Jo længere du venter, jo bedre bliver den

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Sådan tvinger du orgasmerne frem --

Mænd kæmper for at holde længere, mens kvinder arbejder hårdt med at få en orgasme.

Det er det almindelige fremstilling af nogle af vores største seksuelle problemer. Men virkeligheden viser sig at være meget mere kompleks: Mange mænd døjer med forsinket eller udebliven orgasme, ligesom nogle kvinder faktisk kommer hurtige end ønsket.

I en nylig større britisk sexundersøgelse, National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles med omkring 13.000 deltagere viste det sig, at 2,3 procent af kvinderne havde oplevet præmatur orgasme det seneste år. Samme tal for mænd var næsten 15 procent.

Dog er der meget lidt forskning på området. For et par år siden viste et portugisisk studie, at op imod 40 procent af kvinderne havde oplevet det, og for godt tre procent var det et kronisk problem.

Annonce:

Vi har fået orgasme-eksperten Katrine Berling til at forklare, hvorfor der er store fordele for kvinden - og manden - at udsætte orgasmen så længe som muligt, ligesom hun også kommer med teknikker, der kan hjælpe med det.

- De fleste af os kan godt få en orgasme i løber at nogle minutter, men der er ingen af os der kommer i himlen på et par minutter, siger Berling, der i mange år specialiseret sig i kvindens orgasme.

Klumme: Jeg fik vaginal mapping - og jeg elskede det

Berling mener, at mange kvinder stresser under sex. De tænker måske: 'Jeg når det aldrig, eller det tager så lang tid for mig, bare han ikke keder sig, eller jeg ville ønske, jeg kunne komme noget hurtigere.'

- Desværre snyder os selv ved at tænke sådan. Vi lukker ned for vores energi, og vores orgasme skubbes endnu længere væk. Men det er ikke nok, for vi snyder også vores mand, for hvis der er noget, mænd gerne vil, så er det at se deres kvinde være liderlige, nå eventyrlige højder. Men ved en hurtig orgasme kommer det ikke til at ske.

Annonce:

- Så mit bedste råd til både mænd og kvinder er: Jag ikke orgasmen, men brug masser af tid på hinanden kroppe, find jeres nysgerrighed frem, og trækvejret. I stedet for at ligge og stresse over, at det ikke går hurtigt nok, så begynd at nyde hele forløbet. Tag din plads som kvinde, vis din åbenhed, liderlighed og giv dig hen. De gode oplevelser kommer, når vi siger JA, og ikke når vi siger nej.

Katrine Berling forklarer, at jo mere energi vi bygger op i vores krop, jo mere liderlige bliver vi, hvilket gør, at vores orgasmer bliver endnu bedre:

- Så du skal bestemt ikke være misundelige på dem, der kan komme på fem minutter. Du skal heller ikke være bange for, at der undervejs kommer perioder, hvor energien vil dale lidt eller gå lidt i stå. Brug vejrtrækning til at få energien op igen, og lad din krop tager tilløb til den næste bølge af nydelse, siger Berling, der herunder giver et par orgasmetriks.

Sabine, 41: Mine orgasmer er ofte voldsomme - og altid drivvåde

Katrine Berling - orgasmeekspert.
Katrine Berling - orgasmeekspert.

Annonce:

Sådan gør du:
Sig velkommen til din lyst:
Beslut dig for, at du godt må sige JA, tage imod, fylde, lade det handle om dig. Du skal være klar til at give dig 100 procent hen til din partner, slippe alt og lade din krop føre dig gennem nydelsen. Det er ok, at det taget 20, 30 eller 60 minutter, før orgasmen kommer.

Glem alt om orgasmen i starten: I begyndelsen, når I elsker, så glem alt om orgasmen, men vær fokuseret i din krop, hvad mærker du, hvilke fornemmelser er der. Bevar din bevidsthed hos dig selv, og mærk hans hænder, hans tunge, hans pik. Inviter alle fornemmelser du mærker, og smid alle frustrationer væk - du må godt.

Vær ikke bange for liderligheden: Sig ja til din liderlighed, og lad din krop guide dig. Jo mere du giver udtryk for din lyst gennem lyd og bevægelse, jo mere energi vil du opbygge. Samtidig skal du være parat til at slippe det hele fri, når orgasmen nærmer sig og gerne i et kæmpe brøl.

Annonce:

Træk vejret: Husk at trække vejret og gerne lange dybe vejrtrækninger. Jo hurtigere vi trækker vejret, jo mere ophidset bliver vi, jo langsommere vi trækker vejret, jo mere vil vi blive samme sted. Du er ikke interesseret i at bygge energien for hurtigt op, så i begyndelsen skal du bruge lange, dybe vejrtrækninger.

Du kan eventuelt tæller indånding på fire og udånding på fire. En sådan fokus på vejrtrækningen gør også, at du får opmærksomheden ned i din krop. Senere når du bliver ophidset, kan du slippe det og lade din krop tage over. En anden fordel ved at gå langsomt frem er, at hvis du har en mand, der kommer lidt for hurtigt, vil han også holde længere. Mænd har nemlig lige så meget glæde af at trække vejret langsomt.

Hver anden kvinde får multiorgasmer

78 kvinder: Sådan skal du give os orgasme

Også kvinder kan komme for hurtigt

HERUNDER SEXPERT-TV: Her sidder kvindens orgasme

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: