Det betyder kvindens orgasme - for manden

Han føler sig mere macho, når hun kommer

Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Her sidder kvindens orgasme --

Kvindens orgasme er ikke kun vigtig for hende selv - næ, for mange mænd har den stor betydning for hans maskuline selvværd.

Det viser ny forskning, der peger på, at kvindens orgasme er en maskulinitetsmarkør for manden:

Han føler sig simpelthen mere mandig, når hans sexpartner får orgasme.

Og hvordan er forskerne så kommet frem til den konklusion?

810 mænd i alderen 18 til 72 læste fire små historie, hvor de skulle forestille sig, at kvinden enten fik eller ikke fik orgasme med dem ved det seksuelle møde.

Mændene blev bedt om at tænke på, at de havde været sammen med kvinden tre gange. I nogle af historierne fik de at vide, at kvinden ofte fik orgasme med mænd, i andre at hun havde svært ved det.

Med andre ord de stillet over for mulige succeser/fiaskoer- Stor succes: En kvinde, der normalt havde svært ved at få orgasme, fik det med deltageren. Stor fiasko: En kvinde, der normalt havde let ved at få orgasme, opnåede det ikke med deltageren.

Efterfølgende skulle mændene angive deres seksuelle selvværd og hvor maskuline de følte sig efter situaitonen.

Og sørme om det ikke faldt således ud, at de mænd, der forestillede sig, at kvinden fik orgasme, havde større sexværd og følte sig mere maskuline.

Overordnet set følte alle mænd, uanset deres kønsopfattelser og kvindes seksuelle historik, at de er en succes, når kvinden kommer.

For forskerne har dette både positive og negative implikationer:

At nogle mænd føler at kvindens orgasme er hans ansvar, kan betyder at de målrettet og med stor vilje vil gøre meget for, at partneren får den der orgasme - det viser ham nemlig, at han er dygtig i sengen.

Omvendt kan denne fokus på hendes orgasme og hans evner betyde, at elementer som konteksten, kvindes egen lyst, vilje og evne til ikke at kunne eller have lyst til orgasme, at manden og/eller kvinden vil føle sig som fiaskoer, når orgasmen udeblicer. Hvilket altså er et orgasmepres på kvinden:

'The link between women’s orgasms and men’s masculinity supports this by suggesting how women’s and men’s desire to maintain men’s feelings of masculinity could prompt medical misattributions of unfulfilled orgasm expectations, namely, when the absence of women’s orgasm is treated by both male and female partners as a clinical problem leading to medical diagnoses of dysfunction and disorder.'

 Det ER bare sjovest, når hun også kommer

Disse kvinder får flest orgasmer

Denne finger har givet mange hundrede kvinder orgasme

HERUNDER SEXPERT-TV: Sådan tvinger du orgasmerne frem:

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+