Det er faktisk ret let at blive god til sex: Sådan bliver du super-elsker

Avancerede sexteknikker er ikke vigtige for god sex

De bedste knald: Glem teknikken og husk nærværet.
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Sådan bliver du en super elsker --

Avancerede teknikker, vilde pornostillinger, tantra, sprøjteorgasmer og 50 Shades stolpe op og stolpe ned - sex er vist ret svært og kræver mindst et udvidet kørekort og en ph.d. i sexologi.

Det indtryk kan man godt få, når man ser på, hvordan den instrumentelle, tekniske side af sexsagen fremstilles i medierne.

Heldigvis viser det sig, at sex slet ikke er så kompliceret endda. Det er faktisk simpelt at blive god til det.

Det fremgår af en undersøgelse blandt mere end 5000 repræsentativt udvalgte amerikanske singler.

Her blev singlerne blandt andet spurgt om, hvad der kendetegner en god sexpartner. Og hele 83 procent angav 'omsorgsfuld' og 'entusiastisk.' Andre vigtige ingredienser i god sex: Kommunikation, gode kys og en, som aktivt hjælper til på orgasmefronten.

Med andre ord er kun de to sidste tekniske discipliner.

Basis
Den berømte antropolog og forfatter Helen Fisher, der har været med til at udarbejde undersøgelsen for datingsitet match.com, glæder sig:

- Vi har været alt for fokuserede på det nye, seksuelt sex, men vi må ikke glemme basistingene. Alle kan lære at god sex er opnåeligt, siger Fisher, der mener, at selv om studiet handler om singler, er resultaterne givetvis også dækkende for personer i forhold.

Ydermere fremgår det, at singler har centrale turn offs: For meget snak, manglende lidenskab og for lidt bevægelse, dårlige kys og ikke at sige 'jeg elsker dig,' når det er kommet så vidt.

De fleste er enige om, at sex bliver bedre efter et par gange, men 52 procent mener, at dårlig sex derefter er en dealbreaker. Og 80 procent angiver, at det er vigtigt at partneren får orgasme.

Andre interessante resultater:

55 procent har haft en bolleven, og 45 procent har haft en bolleven, som blev til en kæreste.

94 procent af kvinderne vil gerne have en kompliment for udseendet på første date. 81 procent ser nødigt, at man drikke mere end to genstande på første date.

31 procent af mændene vil gerne prøve sex med en robot - kun 15 procent af kvinderne har lyster i den retning.

28 procent mener, at deres sexevner er til et 12 tal, mens 55 synes talenterne i sengen rækker til middelkarakter, og 17 procent erkender, de sutter røv.

Så ofte har danske singler sex

Bliv bedre i sengen

Den danske seksualrådgiver Michael Loua fra lystentillysten.dk har tidligere lavet en liste over, hvad en mand burde kunne i sengen.

Her er en meget forkortet version:

Mange kvinder kan godt lide et hurtigt knald en gang imellem, men det er heller ikke dårligt at blive holdt om, kysset i nakken, aet i håret, taget på brysterne osv.

Vejen til sex og fokuseret opmærksomhed går for mange via kropsmassage, som igen er et ønske om at blive rørt på hele kroppen. Hvis manden vil have mere sex, skal han være opmærksom på hendes krop.

Hele kroppen!

Også kvinder elsker opmærksomhed, lige fra en uventet buket blomster til en anerkendende bemærkning om hendes parfume, påklædning og opgaver hun har klaret godt. Det er trist at blive taget som en selvfølge.

Opmærksomhed giver en følelse af at have betydning. Betydning giver tillid og tiltrækning. Hvis opmærksomheden forsvinder i et forhold, skal der ikke komme mange venlige bemærkninger fra andre for at forstyrre balancen mellem intern og ekstern opmærksomhed.

Erotisk opmærksomhed er evnen til at se og høre hendes udtryk, hendes ønsker og hendes krops reaktioner. At se hvordan munden åbnes, vejrtrækningen ændres, fingrene bevæger sig, muskler stivner og benene ryster.

Alt sammen er det udtryk for, hvor kvinden er i sin seksualitet. Hendes signaler giver vigtig information om lyst og ulyst, tiltrækning og afvisning.

Der er intet så godt som at blive læst af en kropskender, der kan gætte hendes lyster, allerede inden hun selv bliver opmærksom. Det kan være forførende dejligt.

For at opdage det kræves tre ting: tid, koncentration og den samme slags opmærksomhed, der findes hos en skytte, fluefisker, grill-mester, skiløber, modelsamler eller andre med en hobby. Mange jobs har samme elementer af tid og koncentration, så de fleste mænd kender det godt. Opmærksomheden skal blot overføres til den krop, som står eller ligger lige foran.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind