Det her er onani

Videnskaben har set nærmere på, hvad masturbation er...

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv: Sådan onanerer kvinder i virkeligheden --

Ja, det kommer måske bag på dig, men masturbation er ikke bare masturbation. Alt afhængig af om man er alene og får orgasme er der forskellige definitioner af de autoerotiske udfoldelser.

Det viser ny videnskabelig undersøgelse med 568 amerikanere i alderen 18 til 74.

Deltagerne blev spurgt. om otte forskellige handlinger kunne defineres som onani - set i forhold til om de fik orgasme eller ej. og i forhold til om de var alene eller med partner.

Spørgsmålet lød: 'Ville du sige, at du har masturberet, hvis den eneste ting du gjorde var...' hvilket så blev fulgt af en række mulige handlinger:

Rørte/kærtegnede kønsdele med hånden for nydelsens skyld.

Brugte en vibrator på kønsdelene for nydelsens skyld.

Pressede på dine kønsdele for nydelsens skyld.

Brugte brusehovedet på kønsdele for nydelsens skyld.

Gned kønsdele med en ting/overflade for nydelsens skyld.

Stimulerede anus for nydelsens skyld.

Stak en vibrator eller andet objekt i anus eller vagina for nydelsens skyld.

Rørte/simulerede/kærtegnede dine bryster for nydelsens skyld.

Havde en sexfantasi (uden at røre ved dig selv) for nydelsens skyld.

Rørte/stimulerede partner kønsdele med hånden for at give vedkommende nydelse.

Til få eller ingens overraskelse mente de fleste mænd og kvinder, at alle - bortset fra de to sidste handlinger -  udfoldelser langt henad vejen kategoriseres som onani - hvis man vel at mærke er alene og man får orgasme.

Overordnet set var kvinder dog en smule mere tilbøjelige til at kalde det onani, selv om de ikke fik orgasme, mens det for mænd hang nøje sammen med klimaks:

At kvinder i højere end mænd definerer en handling onani, selv om de ikke får orgasme, forklarer forskerne med, at kvinder generelt tillægger orgasmen mindre værdi - både i partnersex og solosex. Forskellen kan i sin tur skyldes en kulturel betinget forventning om, at mænds orgasmer er naturlige og uundgåelige, mens kvinders kræver mere arbejde og helst en mandlig sexvirtuos til at levere dem.

Samtidig kan det også tyde på, at kvinder i nogen grad masturberer med andre mål end orgasme, fx seksuel nydelse, afstresning og for falde i søvn. Desuden viser andre studier, at mænd i langt højere grad onanerer, fordi partneren ikke vil have sex, hvilket peger på, at seksuel forløsning er det primære mål for mandeonani.

Det kan synes lidt sært, mener forskerne, at 48,9 procent af mænd og 38,2 procent af kvinde mener, at det er onani, hvis man stimulerer partnerens kønsdele med hånden og vedkommende kommer (43 procent af mænd and 33,5 procent af kvinder mener, det kan defineres som masturbation, hvis partneren ikke kommer).

Dette er vigtigt oplysning, for når sexforskere vanligvis spørger ind til masturbation, henfører til det stimulation af egne kønsdele og ikke til manuel-genital stimulation af partner. Det betyder, at forskere skal være meget tydelige skal være tydeligere end hidtil, når de spørger ind til onani - eller er der risiko for misforståelser og fejltolkninger.

JoanB slår et slag for onani i parforholdet. Sex & samliv - 3. okt. 2016 - kl. 21:55 Du har ret til at onanere - også når du er i forhold!

Sex & samliv - 21. dec. 2016 - kl. 17:19 Sådan er de multi-orgasmiske kvinder

HERUNDER forklarer mandlig orgasme-ekspert, hvorfor du skal onanere - uden at komme

 

1 af 2 
2 af 2 
6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere