Det synes kvinder om… sex

At vide og at mærke at manden har lyst til at spise hende, vækker hendes fantasi og sætter gang i frække forestillinger

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv fra arkivet: Det burde kvinder vide om mænd --

Ja, kvinder kan også godt lide sex – men de kan have kan forskellige tanker og følelser omkring sex, der KAN være anderledes prioriterede end mænds.

Det forklarer sexterapeut og forfatter samt universitetsunderviser Laurie J. Watson på sin blog.

Watson mener, at kvinder oplever og udtrykker deres seksualitet anderledes end mænd. Her er fem af de mest udbredte områder. Der er tale om klare generaliseringer, så det gælder ikke nødvendigvis alle kvinder.

1. Sex begynder i hjernen

Mens mandens naturligt højere grundniveau af kønshormonet testosteron, der også i kvinder virker som lystfremmer, gør ham meget fysisk letantændelig, er kvindens umiddelbare fysiske kropslige lyst lavere. Det, der styrer den kvindelige libido-maskine, er i mere udpræget grad fantasier om sex, minder om god sex eller forestillinger om sex.

Når hun er forelsket, har hun masser af sexappetit og er letantændelig, fordi hun hele tiden tænker på at være sammen sin partner.

Dette kan være den bagvedliggende forklaring på, hvorfor mange par går galt af hinanden, når forelskelsen har lagt sig. Manden kan ikke helt forstå, hvorfor kæresten, der i begyndelsen var elektrisk af lyst, nu tilsyneladende begærer ham og det mindre. Såkaldt lystdiskrepans kommer ofte først til udtryk efter et par år.

Se også: Kvinder: Her er sex bedst

2. Sex handler om at blive begæret

En af sexforkningens pinger Meredith Chivers, der har skrevet bogen 'Why Women Have Sex,' hvor hun identificerer kvinders 237 forskellige sexmotiver, påpeger, at det at blive begæret er et kæmpe turn-on for kvinder.

Ja, nogle kvinder kan da godt blive lidt pirrede af at se en lækker mand, men det, der virkelig tænder, er hendes tanker om hans begær efter hende, hvad han synes om hende: 'Begærer han mig, vil han have mig – ja det vil han uhhh!' Det sætter gang i lysten.

At vide og at mærke at manden har lyst til at spise hende, vækker hendes fantasi og sætter gang i frække forestillinger. En af de måder, hun kan føle det i det faste forhold, er ved, at han romantisk kontant bekræfter hende i, at hun er attraktiv.

Orgasmen handler langt hen ad vejen om den rigtige mentale indstilling - i hvert fald for kvinder. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 29. jul. 2014 - kl. 17:01 Her er orgasmekvindernes hemmelighed

3. Bremser

Kvindens begær kan let blive bremset eller afsporet af alle mulige ting: Alt fra stress og træthed, irritation og parforholdsproblemer til til smerter og menopause. Mænd har en naturlig motor med deres testosteron, mens kvinder så i højere grad må øve sig i at koble alle de forskellige bremser fra. Om det så er to do-listen, børn og job, eller mere kulturelt betingede psykologiske aspekter som 'pæne piger gør ikke den slags.'

En kvinde kan godt gå i seng med en vilje til at have sex, men uden en egentlig liderlighed - indtil hun bliver ophidset. Og det kan tage tid, så forspil og gode faste rutiner, der sikrer hende orgasme, kan være vejen frem. For andre kvinder er det dog enormt vigtigt, at der sker nye ting i sengen, for at de får lyst til sex.

4. Kontekst

Content is king - context is queen. Meget firkantet kan man sige, at for manden er sex indhold (content): Hvad sker der, blowjob, stillinger, orgasmer, mens det for kvinden i højere grad er kontekst, det handler om. Begær og at blive begæret er grundliggende dybt sårbart – hun åbner sig, blotter sig. Således er sexlysten også meget afhængig af, hvordan det går i forholdet. Kvinder kan trække sig tilbage og beskytte sig, hvis der er problemer. Hendes behov for at føle emotionel tryghed kan ikke overvurderes.

Mænd og kvinder kan skabe sexkontakt via romantik og forførelse, der kan hjælpe hende med at adskille dagens problemer fra sex og sårbarhed.

5: Kærlighed

Sex er bare én del af, hvad der definerer et parforhold. Samtale, samvær, fejre højtider sammen, samhørighed, omsorg og så videre er andre dele. Sex er ikke nødvendigvis det brændende udgangspunkt for de varme følelser, hun har.

Sex kan være en måde, hun viser sin kærlighed på. Hun mærker måske, at han har brug for det, og giver ham det som en kærlighedserklæring. Det kan ærgre kæresten, fordi han insisterer på, at hun skal føle samme begær som ham. Hvilket så kan frustrere hende, fordi han dermed presser hende og betvivler hendes motiver.

Sexologen til mænd; Sådan skal du vise dit begær


Sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen har tidligere fortalt Ekstra Bladet, hvordan man mest fordelagtigt kan vise en kvinde, man begærer hende:

– Vi kan se, at rigtigt mange kvinder oplever, at deres mænd hen ad vejen holder op med at kurtisere dem, når den første forelskelse har lagt sig. Og når beundringen falmer, så falmer kvindernes lyst og evne til at stråle også.

– Og jo mindre kvinderne gør sig umage for at blive beundret og begæret, desto mindre opmærksomme er mændene på deres kvinders behov for at blive feteret. Det er en dum cirkel, der fører meget skidt med sig. I sidste ende ender mand og kvinde op i hver sin ende af mit kontor og bebrejder den anden for at være stået af forholdet og for ikke at ville hinanden, siger Bentzen.

For at få en kvinde til at føle sig begæret skal du angribe det fra flere sider, siger Signe V. Bentzen, der her lister en række råd til manden:

Hun skal høre det. Prøv hver dag at finde en ny ting ved hende, som du synes er dejlig, smuk, lækker. Fx at hendes krop ser fantastisk ud i netop den kjole/bukser hun har på i dag. Eller at du elsker at hendes øjne er så dybe og blå. Eller at hun har det smukkeste, bølgende hår.

Læg mærke til, at jeg ikke nævner røv/bryster. Det er simpelthen for oplagt, og der ligger en vis forventning om sex i sådan en kommentar, hvilket bare gør den mindre troværdig for en kvinde.

Vær gerne meget mere poetisk, end du sædvanligvis er. Hun vil sandsynligvis studse over det og blive genert, men det er bare et sikkert tegn på, at hun hører dig, og at det 'når' hende.

Lad dit blik hvile på hende fx over middagsbordet. Sig ikke noget. Hold blikket på hende længe. Meget længere end du sædvanligvis ville. Tænk på, hvor meget du elsker, så dit blik er varmt og ømt.

Lad hende først blive lidt usikker, og se hende måske rødme, så ved du, at du har rørt ved hende inden i. Hun vil føle sig meget elsket af en mand, der tør holde hendes blik i kærlighed i lang tid. Tag også dit kærlige blik med ind i soveværelset. Det er meget forførende og kan få selv den køligste dame til at overgive sig til dig.

Husk tilbage på jeres forelskelse. Hvordan vandt du hendes hjerte? Købte/plukkede du blomster til hende? Lavede du morgenmad på sengen? Overraskede du hende med en bif-tur til en film, som du vidste hun gerne ville se? Børstede du hendes hår i lang tid eller gav hende lidt nakkemassage, når hun havde arbejdet længe?

Mange af disse små handlinger forsvinder som dug for solen, når mænd føler sig sikre på at kvinden er deres. Det er synd, for det betyder uendeligt meget for kvinden at føle sig unik i dit blik, og at hun er værd at blive ved med at kæmpe for, mener Bentzen.

HERUNDER SEXPERT-TV: Sådan du vise dit begær efter hende:

Se også: Derfor har kvinder sex

Se også: Forskellen på liderlighed og kærlighed

Sexperterne - 24. aug. 2015 - kl. 20:57 Kvinder tænder på dit begær

Se også: Selv om hun bliver våd af pigesex, betyder det ikke, at hun er biseksuel

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Dagens frække fra Side6.dk
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen