Det tænker mænd for at holde længere i sengen

De fleste bruger disse teknikker, når de ikke vil komme for tidligt

Sexpert-tv Classic: Så længe skal du knalde.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Så lang tid varer god sex --

Næsten alle mænd har været der. Ja, også dig. Du er i fuld gang med det sjoveste, du kan foretage med og uden tøj på, og det er så dejligt, at du gerne vil fortsætte lidt endnu. Problemet er blot, at det netop er så dejligt, at det vil være overstået om ganske få sekunder - hvis du ikke gør noget.

Vi taler naturligvis om at få udløsning under sex og om hvad mænd gør for at udsætte den lidt.

En britisk undersøgelse, iværksat af et online-apotek, har set nærmere på, hvad mere end 1000 amerikanere og europæere har af erfaringer med dette.

Det fremgår af tallene, at hver tredje mænd føler de ofte kommer for tidligt i forhold til, hvad de ønsker.

Hertil skal vi lige anføre, at diverse videnskabelige undersøgelser peger på, at mellem hver tiende og hver tredje mand decideret lider af præmatur ejakulation, som er udløsning indenfor max tre minutter.

Foto: Shutterstock Sex & samliv - 18. nov. 2017 - kl. 22:25 Så meget betyder orgasmen for sexlivet

Teknikker
Mændene i undersøgelsen angav følgende teknikker, som de anvender for at holde lidt længere. De kunne give flere svar.

De fleste, 63 procent, har prøvet at skifte stilling for undgå at komme i utide, mens cirka halvdelen (48 procent) har holdt små pauser. Mere end hver tredje (37 procent) har taget sagen i egen hånd og lettet trykket før sex eller daten, og hver fjerde har brugt kondom for at undgå at komme.

Og nu bliver det rigtig sjov, for syv ud af de de resterende 11 angivne måder at holde længere på indebærer mentale skridt: Mændene tænker simpelthen på forskellige usexede ting for adspredelsens skyld.

Hver femte mand (19 procent) tænker på jobbet, mens 15 procent forestiller sig en usexet person, og 13 lader tankerne gå til sport. 11 procent løser matematikopgaver, og hver tiende tænker på ting som dørhåndtag og kaffekopper, ni procent sætter fokus på andre personer, mens fem procent ser forældre eller bedsteforældre for sig.

Undersøgelsen ser også på, hvor lang tid mændene holdt i gennemsnit i forhold til foretrukne udsættelsesmetode. Og her viser det sig, at det mest effektive tilsyneladende er at tænke på ting, på forældre/bedsteforældre, drikke alkohol eller tænke på sport.

Deltagerne blev også spurgt, hvor langt tid de ønsker, at sex skal vare og hvor lang tid det plejer at tage. Og her er kønnene faktisk på linje. Kvinderne ønsker 14 minutters pentrationssex, og det er faktisk, hvad mændene i gennemsnit holder.

Derudover vil kvinderne gerne have forspil (kys og heavy petting) i 13 minutter, de ønsker at få oralsex i ni minutter og give det i otte.

Adspurgt om samlet ønsketid på sexforløbet var gennemsnittet for kvinder 30 minutter.

At undersøgelse måske ikke er 100 procent valid, vidner det følgende om. For 9 ud af ti mænd hævder, at de efterfølgende hjælper kvinden med få orgasme, hvis de selv er kommet for tidligt. De fleste giver et håndjob, manuel stimulation, hver anden slikker fisse, mens 45 procent påstår, at de bare fortsætter med sex - hvilket alt andet lige er imponerende, når man nu ved, at de fleste mænd mister erektionen efter udløsning.

Hver anden kvinder angiver, at de tyr til onani, hvis manden er kommet i utide, og hun stadig er liderlig.

Nærvær
Undersøgelsen kommer ikke bag på sexolog Bastian Larsen, der ikke mener, at det er optimalt at tænke på noget andet under sex:

- Afledningsmanøvrer som at tænke på jobbet eller andet er brugt meget, men selvom det sagtens kan virke at tænke på tysk grammatik, når man er ved at komme, så er det også en måde ikke at være til stede i sexakten. På den lange bane er det bare aldrig noget, der giver god energi til dit sexliv, siger Larsen, der har denne opfordring til mænd, der vil holde længere.

- Start med at skifte fokus fra din orgasme. Både frygten for at komme for hurtigt eller ikke komme tids nok, kan ødelægge hele sexoplevelsen. Gå efter at være i selve akten. Skift stilling, tag kontrollen både fra din partner, men allermest fra dit eget instinkt. Stop dig selv, skift stilling, hold pause, skift tempo, men bliv i din partner så vidt muligt. Sørg for at kontrollere forløbet.

Øve
Bastian mener, at man skal øve sig:

- Brug tid, når du har sex med dig selv, til at lære at kontrollere din orgasme. Stop, når du nærmer dig point of no return, og fortsæt. Lær følelsen at kende og lær at nyde den, så vil det blive et naturligt mål at forlænge oplevelsen i stedet for at køre igennem.

- Så er der alle de traditionelle bækkenbundsøvelser, som alle mænd bør dyrke, så snart de er over 35 år, hvis man vil gøre noget godt for sin rejsning og også undgå inkontinens helt generelt, når man bliver ældre.

- Vi har desværre ikke tradition for at gøre noget godt for vores sexliv, andet end at klæde os sexet på og gå til fitness, men sex handler ikke om, hvordan vi ser ud, men om hvad der sker inden i os. Med de ovennævnte enkle øvelser og ændringer i sine mønster kan man faktisk forøge sin seksuelle livskvalitet utroligt meget, siger Bastian Larsen.

Se også: Du kan ikke presse orgasmen frem

Det gør mændene

Den britiske tabloid metro.co.uk har spurgt en række mænd, hvad de gør for at undgå at komme.

Harry, 26: Jeg tænker på min startopstilling i spillet Football manager, fra målmand og angreb. Hvis det er søndag, og jeg har fået rigelig fodbold, slikker jeg fisse i stedet.

Sean, 47, siger et enkelt: Margaret Thatcher (oplysning til generation Z: Meget tantet, stram og konservativ britisk premierminister i 80’erne).

Sam, 32, plejede at nive sig selv i låret, indtil smerten distraherede ham, men nu gør han noget andet: Jeg sætter blot tempoet ned eller skifter stilling.

Joe, 24: Jeg plejer at tænke på, hvad der skete i seneste afsnit af en soap, typisk Eastenders.

Tre danske mænd har tidligere fortalt Ekstra Bladet, hvad de gør for at holde længere

Nikolai: Trækker mig ud
Jeg kan som regel i nogenlunde fornuftig tid mærke, hvornår det er ved at ske. Når jeg er lige ved at komme, så for at forlænge hele agten, så trækker jeg mig ud og slikker hende i stedet eller giver hende finger imens, indtil der er faldet lidt ro på.

Efter et par minutter eller tre så kan jeg genoptage det almindelige samleje, eller hvad vi nu har gang i og igen holde en given tid. Tillige skal det siges, at hvis jeg gør dette gentagne gange i træk, så når jeg endelig kommer er det med en mere energisk og eksplosiv følelse. Jo oftere jeg har sex med udløsning, jo længere holder jeg hver gang.

Steffan: Frustrerende
Jeg kan generelt godt styre mig så længe, det er nødvendigt. Jeg har prøvet at komme for tidligt, og det er selvfølgelig aldrig så fedt. De gange, hvor jeg er kommet for tidligt, har pigen virket smigret over, at jeg synes, hun var så lækker, at jeg ikke kan holde mig. Det er nok kun, fordi jeg ikke gør det hver gang, for gjorde jeg det, ville det nok miste sin charme hurtigt.

Det, jeg gør for at holde, er at fokusere en lille smule på, hvor det gør ondt på kroppen. Hvis jeg bliver træt i armene af den stilling, vi er i, så er det dem jeg fokusere på. Ikke for meget, for så kan det godt overtage. Ellers hvis jeg er lige ved at komme, så kører jeg helt op i hende og laver små korte stød, for så stimulerer det ikke pikhovedet, og så kan man måske nå at slappe lidt af.

Finn: Alle metoder
Jeg har prøvet næsten alle de anførte metoder. Altså bortset fra at jeg ikke bevidst har drukket mig fuld for at holde længere. I mine yngre år brugte jeg jeg meget at tænke på små regnestykker, gerne helt enkelt at fordoble: 2 plus 2 er fire, fire plus fire fire et otte etc. Alt efter hvor panikagtigt der var, begyndte jeg så med med lidt højere tal, så det blev lidt sværere.

I dag er små pauser og at skifte stilling det mest effektive. Og at sætte lyd på ved simpelthen at brøle liderligheden ud af munden i stedet for pikken, kan også virke. Desuden har jeg erfaret, at hyppige daglig knibeøvelser, hvor jeg kniber ti-tyve gange foran og bag, kan give en fornemmelse af at have mere styr på udløsningen. Under sex kan det også bruges, man kan ligesom klemme lidt og dermed forhindre orgasmen i at rulle, men det er farligt, for de samme klem kan sætte gang i orgasmen.

Se også: Her er den perfekte knaldelængde

19 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere