Annonce:
Annonce:

Du burde dyrke sex af disse grunde

Hvorfor du knalder med din kæreste, har stor betydning for, hvor godt dit sexliv er

SEXPERT-TV: Derfor skal I blive sammen
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Dyrker du sex med din kæreste for at opnå noget positiv såsom intimitet, eller knalder du med din partner for at undgå noget, såsom at partneren ikke bliver skuffet?

Dine mål med at have sex har afgørende betydning for både sexlyst og tilfredshed med sex- og samliv.

Det har mange studier peget på, og nu har forskere via to eksperimenter påvist, at man rent faktisk kan manipulere folks seksuelle motiver i positiv retning. Og det kan have stor betydning for arbejdet med seksuelle problemstillinger i parforholdet.

 Derfor har kvinder sex

I det første eksperiment deltog 155 mænd og kvinder i alderen 18 til 64. De blev inddelt i tre grupper. Den ene - approach-gruppen - skulle nedskrive en oplevelse, hvor de havde dyrket for at opnå et positivt resultat; egen eller partnerens fysiske nydelse, øget samhørighed etc - og deres tanker og følelser omkring det.

Annonce:

Den anden gruppe avoidance-gruppen beskrev en sexoplevelse, hvor sexmålet var negativt; at undgå konflikter i forholdet, skuffelse, pres etc - og deres tanker og følelser omkring det. Den tredje gruppe - kontrol-gruppen - skulle beskrive værelset de sad i.

Efterfølgende udfyldte alle skemaer, som målte deres tilfredshed med sex- og samliv.

Det viste sig så, at personerne i den første gruppe angav større sexlyst samt større tilfredshed med sex- og samlivet end de to andre hold. Og det var altså udelukkende på baggrund af en øvelse, hvor de skulle tænke på en positiv sexoplevelse.

Forskere undres: Hvorfor ta'r hun den i munden?

I det andet eksperiment, der forløb over tre uger, deltog 241 mænd og kvinder i alderen 19 til 70 år. I første uge skulle deltagerne fortælle om deres positive og negative motiver for at dyrke sex, samt fortælle om deres sexlyst og tilfredshed med sex og samliv. Således fik forskerne et indblik i deltagernes normaltilstand.

Annonce:

I uge to blev de inddelt i tre grupper - approach, avoidance, kontrol - som i første eksperiment og udførte de samme opgaver. Dernæst fik deltagerne oplyst fordelene ved positive sexmål og blev bedt om at forsøge at være proaktive med denne adfærd i den kommende uge.

De skulle også nedskrive, hvordan de helt konkret ville gøre det.

Kontrolgruppen skulle fortælle, hvordan de ville flytte om i et lokale.

Til sidst blev deltagerne målt på de sædvanlige seksuelle og relationelle parametre.

Hun vil ha' kærlighed - han vil ha' sex

Helt i tråd med forskernes hypoteser viste det sig, at approach-gruppen, som var instrueret i at tilgå sexlivet med positive mål for øje, rapporterede markant højere tilfredshed med sex- og samliv samt øget sexlyst end de to andre grupper.

Alt i alt peger det på, at det er muligt ved ret simple tiltag at hjælpe par med at fokusere på de positive mål med sex - egen eller partnerens fysiske nydelse, samhørighed.

Så vigtigt er sex for dit forhold

Drop dit brok over din uperfekte kæreste

Fire tossede sexmyter, du ikke skal tro på

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: