En kvinde er ikke billig, selv om hun giver mange blowjobs

Retten til en udadvendt seksualitet fejres med demonstration i København

Sexpert-tv: Så fræk er tøjten

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv fra arkivet: Så fræk er tøjten --

Synes du, at man skal fejre retten til at dyrke sex, hvem man vil uden at man bliver nedgjort af den grund, så burde du deltage i årets SlutWalk, der drager gennem København 10. juni.

Her demonstrer man nemlig mod slut shaming. Vi citerer fra pressemeddelelsen:

'At kalde nogen for en ’slut’, en ’skank’ eller en ’billig luder’ er at udstøde dem fra fællesskabet, og i værste fald kan disse udtryk bruges til at retfærdiggøre voldtægt. SlutWalk udfordrer ideen om at et menneske kan være 'billigt' - at jo flere blowjobs man har givet, jo flere man har haft samkvem med, desto mindre er man værd. Denne prissætning af den menneskelige seksualitet er usmagelig, upassende og ikke tilsvarende til et moderne samfund der, på ydersiden, opfordrer til inklusion og accept. SlutWalk er et opgør med ideen om, at vores påklædning eller seksuelle præferencer på nogen måde kan undskylde eller retfærdiggøre voldtægt eller andre krænkelser. Vi vil tage ordet slut tilbage og gøre op med luder-stigmaet.'

Mød kvinden, der har dusket 3000 mænd - og hun er ikke luder

Sidste år var der gang i gaden. Foto: Lars Daniel Terkelsen.
Sidste år var der gang i gaden. Foto: Lars Daniel Terkelsen.

Tidligere har formålet været sætte fokus på og modarbejde slut shaming - og hylde kvinders ret til at have en udadvendt seksualitet og ikke blive nedgjort og kaldt billig luder af den grund. Men i år er billedet et lidt andet i år:

Ingen former for seksualitet - også den aseksuelle - skal udskammes:

'SlutWalk Copenhagen er en intersektionel begivenhed, der ønsker at give plads til ALLE kroppe, orienteringer og praksisser, og ikke kun dem der passer ind i en konventionel idé om skønhed og hvad der er ‘acceptabelt'. Og vi vil tale ansvar - for hinanden, og for at udrydde sexisme og voldtægtskultur. Debatten som den er nu, rummer ikke den brede vifte af mennesker der nu engang findes i vores samfund, og det vil vi gøre op med.'

Sådan skriver arrangørerne bag årets Slut Walk, hvor den feministiske multikunster Yaa Lioness giver SlutWalk et kunstnerisk touch med sanselige installationer, der kan opleves på ruten. Undervejs vil der være taler af Anja Spillemose Bech, Mary Consolata Namagambe samt andre, og DJ’s bl.a. fra Kapow! Collective og Kvinder Der Kender Din Krop vil spille under hele arrangementet.

Mænd og kvinder enige: Så mange partnere er 'for mange'

Foto: Pao Tsai.
Foto: Pao Tsai.

Vi talte med Julie Zerlang, der er med til at arrangere:

Er det ikke at brede konceptet/begrebet slut eller tøjte så meget ud, at det ikke længere giver mening. Jeg er helt med på, at det handler om ikke at skamme folk seksualitet ud – men udgangspunktet for slut walks var/er vel at sætte fokus på, at man ikke skal udskamme kvinder med en udadvendt seksualitet?

- SlutWalk som bevægelse startede helt korrekt som en protest imod en voldtægtskultur, hvori det var anset som være i orden at stille spørgsmålstegn ved offerets adfærd og påklædning i voldtægtssager. Men udskamningen af mennesker stopper altså ikke hér - SlutWalk Copenhagen ønsker at rumme mere: kroppe der ikke bliver set som 'attraktive', seksuelle praksisser der opfattes som upassende, og alle de mennesker der har oplevet at blive stigmatiseret og andetgjort i disse sammenhænge. Nogle ville sige, at det gør konceptet udvandet, men vi synes, det giver mere mening til det. Hvis vi ikke kan rumme dem, der falder uden for ‘normen’, som i øvrigt er et dybt fjollet koncept, hvad er det så vi kæmper for? lyder det fra Zerlang.

Fem grunde til at elske tøjten

Onde tunger kunne påstå, at I henvender jer til et meget begrænset segment af storby-studerende og identitetspolitiske feminister – og ikke Brian fra Bjerringbro, der disser Linda som billig luder, fordi hun måske har været sammen med Lars til sidste fest på det lokale disko...

- SlutWalk er for alle - både de storby-studerende og Linda fra Bjerringbro. Men du opstiller her nogle ret snævre forestillinger om, hvad folk i provinsen tænker eller hvad de kan forstå. Hvorfor skulle Linda og Brian ikke forstå budskabet om, at alle må have sex som de har lyst til? Er det ikke dig, der antager en bedrevidende københavner-snobbet attitude, når har denne slags nedladende antagelser om mennesker, der hedder Linda og Brian og går på Crazy Daisy i Bjerringbro? Du taler om dem, som om de er en helt anden slags mennesker end dig selv.

- Det er meget muligt, at SlutWalk ikke henvender sig til alle. Men vi håber, at kvinder som Linda og alle andre, der kan spejle sig i SlutWalks budskaber, kan læse det her og vide, at her er de velkomne. SlutWalk handler ikke kun om identitetspolitik! Det er et opgør med slutshaming og voldtægtskultur: To ting, der rammer os alle, mænd som kvinder, påpeger Julie Zerlang.

Læs mere om SlutWalk på facebook - det hele begynder på Christiansborg Slotsplads 10. juni kl 12.

Sexdebattør: Derfor er det godt at være en slut

Twerk Queen: Ja, jeg er en luder

Gangbang er feminisme

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter