Er du normofil? Hver anden er pervers

Sexfantasier: Ny undersøgelse peger på, at videnskaben må udvide rammerne for det normale

Mænd fantaserer om pigesex, men gør det dem perverse..? (Foto: shutterstock.com)
Mænd fantaserer om pigesex, men gør det dem perverse..? (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

Har du intense seksuelle fantasier, der handler om andet end 'genital stimulation eller forberedende kærtegn med normale, kønstypiske, fysisk modne, samtykkende menneskelige partnere,' kan du beskrives som parafil, den moderne sexvidenskabs navn for pervers.

Og så er du som cirka halvdelen af deltagerne i en ny amerikansk undersøgelse, der netop er publiceret i 'Sexual Medicine.'

Heldigvis kommer forskerne frem til, at det er den amerikanske diagnosebibel DSM 5's (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disordersdefintion) definition på normofil, som altså er 'normal', og parafil, den er gal med. For når hver anden person falder ind over parafilparaplyen, må der være noget galt med definitionen.

De 1506 deltagere fra et bred udsnit af den amerikanske befolkning udfyldte Wilson Sex Fantasy Questionnaire, et spørgeskema om sexfantasier, og blev inddelt i grupper i forhold til intensiteten af deres fantasier.

Gul (at modtage oralsex) er den mest intense og udbredte normofile sexfantasi. Grøn (se pigesex og blive seksuelt domineret) er de mest intense og udbredte parafile sexfantasier. (Fig: Sexual Medicine)
Gul (at modtage oralsex) er den mest intense og udbredte normofile sexfantasi. Grøn (se pigesex og blive seksuelt domineret) er de mest intense og udbredte parafile sexfantasier. (Fig: Sexual Medicine)

Som det fremgår af analyserne, har mange mænd intense fantasier om at se to kvinder dyrke sex, mens tilsvarende mange kvinder fantaserer om at blive seksuelt domineret. Ikke nogen overraskelse for læserne af disse sider.

Sådan er iPhone-folkets pornovaner

Men ifølge den strenge definition i DSM-5 er det faktisk at betragte som parafile fantasier. Derfor opfordrer forskerne til, at man redefinerer begreberne, så parafili ikke er så bred og omfattende. De fremhæver, at oralsex engang blev anset for en afvigende adfærd.

Forskerne påminder også om, der er forskel på sexfantasier og sexinteresse. Altså der er en ting er at fantasere om at blive voldtaget, det er noget noget ganske andet, at rent faktisk have lyst til det.

Derfor tænder kvinder på voldtægtsfantasier

Kvinder: Her er vores voldtægtsfantasier

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller