Er fire fingre i numsen overhovedet sex?

Kvinder har forskellige definitioner på sex alt efter kønnet på partneren

Der er forskel på sex med piger og sex med mænd - på flere måder...
Der er forskel på sex med piger og sex med mænd - på flere måder...

De fleste af os kan nok godt være enige i, det tæller som sex, hvis manden indfører sin penis i kvindens vagina. Og flertallet vil også mene, det er sex, hvis han stikker den ind i hendes anus. Ligesom hvis hun slikker på hans kønsdele eller han hendes.

Men når det handler om seksuel adfærd med en anden kvinde, tegner der sig et andet billede. Og ikke kun fordi der ikke er en penis involveret.

Det fremgår af et nyt studie med flere tusinde kvinder fra USA, Australien, Storbritannien og Canada. Alle havde prøvet sex med både mænd og kvinder.

Deltagerne blev spurgt følgende: Ville du sige, du har haft sex med en mand/kvinde, hvis der skete dette:

Og her svarede kvinderne så på 32 forskellige seksuelle handlinger, både som giver og som modtager: Og det viser sig, at flere former for seksuel adfærd mellem kvinder defineres som sex.

Når sex med mænd defineres som 'sex' - se større version over artiklen.
Når sex med mænd defineres som 'sex' - se større version over artiklen.

Forskerne fokuserer i deres konklusioner mest på sundhedsmæssige implikationer af, at der er så er forskellige definitioner af sex. Det kan skyldes kulturelle faktorer, som fx at pigesex er lidt mere tabu, og der derfor ikke skal 'lige så meget til', før det tæller. Her på redaktionen er vi mere optagede af relationelle implikationer:

Hvis det ikke tæller som sex, når en mand indfører en vibrator i fissen eller i røven på kvinden, eller hun gør det i hans anus (mindre 50 procent af mener, at det er sex), hvorfor er det så sex, når det sker med en anden kvinde?

Man ser det for sig: Hun kommer hjem fra byen med bollehår. Kæresten spørger: har du knaldet med en anden mand? Og her mener de fleste kvinder, der har haft et par fingere eller fem eller en dildo i en mands røv, ikke, at de kan svare ja.

Det bliver først sex for mere end halvdelen af de adspugte, når hun bruger mund på sin mandlige parters kønsdele - eller han på hendes. Når det handler om seksuel samkvem med en anden kvinde, begynder det allerede ved, at en af kvinderne gnider sine kønsdele mod den andens krop.

Visse forbehold for statistiske fejl skal tages: Seks procent mener ikke, at en penis i skede er sex. Mon de synes, at det kun tæller, når en af parterne også får orgasme...

Endnu en gang får man bekræftet, at nok er mænd muligvis fra Mars - men kvinder er helt sikkert fra et helt andet univers.

Når sex med kvinder defineres som 'sex.' Se større version over artiklen.
Når sex med kvinder defineres som 'sex.' Se større version over artiklen.

Se også: Pigesex vs mandesex

Se også: Sådan er ægte pigesex

- Det seneste års tid har jeg med jævne mellemrum investeret i diverse tilbehør og remedier til at benytte i forbindelse med sex. Herunder en pænt stor påspændingsdildo, siger Linda. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Linda: Pigesex giver balance

1 af 3 Når sex med kvinder defineres som 'sex.' Se større version over artiklen.
2 af 3 Når sex med mænd defineres som 'sex'
3 af 3 Der er forskel på sex med piger og sex med mænd - på flere måder...
30 kommentarer
Vis kommentarer