Få dit livs bedste sex

Sexologen hjælper jer på vej mod de ultimative sexoplevelser

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Det ultimative sextrick --

Fantastisk sex handler om meget mere end stillinger. Det handler om de følelser, det vækker i os.

Kort sagt skal du finde ud af, hvad sex betyder for dig og for din partner.

Det forklarer sexolog og parterapeut Signe V. Bentzen i denne klumme:

Sex betyder rigtigt meget for de fleste - uanset hvor meget eller lidt de har. Det er gennem sex, at vi har vist hinanden passion, sårbarhed, kærlighed, beundring, samhørighed, styrke.

Men når vi taler om sex, kommer det hurtigt til at handle om, hvorfor har vi for lidt, eller at det er for kedeligt, eller også vil vi slet ikke tale om det, fordi vi frygter, at det ender i en konflikt, eller det føles, som om vi bliver afkrævet fantasier og iderigdom, som vi måske ikke synes, vi har.

Ofte stiller vi de forkerte spørgsmål, nemlig dem, der stopper samtale i stedet for at åbne den. Spørgsmål som stiller krav om svar i stedet for at skabe en fælles dialog, hvor begge er nysgerrige og interesserede turde åbne sig lidt for hvad der ligger bag det hele.

Dér hvor vi virkeligt får en på opleveren, hvor vi bliver rørt til tårer, vakt fuldkommen til live eller føler os allermest elsket og begæret.

Sex & samliv TV: Så ofte skal I knalde

Hvilke spørgsmål skal man stille?
Prøv at find ind under ’hvad’ og ’hvordan’ I kan lide og sætte fokus på, hvorfor og hvad det giver jer.

Hvad gør rigtig dejlig sex for dig? Hvad oplever du inden i? Handler det om at det føles befriende at slippe kontrollen? Eller at det er fedt at have kontrollen? Handler det om at føle at den anden "har" dig? Eller føles det vidunderligt at kunne være helt rå og sårbar sammen med en du elsker?

Fx havde jeg nogle klienter, ’Martina’ og ’Magnus,’ som så mange andre havde svært ved at få gang ’sex-snakken’. Han syntes, at han havde prøvet at få noget ud af Martina på alle mulige måder uden resultat.

Men da vi begyndte at undersøge - over lang tid og ved at vende tilbage til det over flere sessioner - hvordan de kunne tænke sig at opleve, sanse, føle sex, så udvidede samtalen sig. De blev bedt om at mindes de største, bedste oplevelser og genfortælle dem, så detaljerigt som muligt.

Største oplevelse
Han fortalte, at den største oplevelse, han havde haft, hvor han følte sig uendeligt forbundet og elsket, var en gang, hvor hun havde sagt, at han kunne gøre lige, som han havde lyst til med hende, og han havde kunnet mærke hende med hver en fiber af sin krop. Han havde været helt elektrisk og fuld og kærlighed til hende.

Hendes minde var fra begyndelsen af deres forhold, hvor hun oplevede sig selv om uhæmmet og lidt fanden i voldsk. Hun havde følt sig så sexet, og han havde taget hende på en måde, så hun virkeligt følte at han ville have ALT - det var intet, han ikke ville have, intet forkert, beskidt eller usexet ved hende. Han havde omsluttet hende og taget alt, følte hun.

Kvinder og mænd er fra naturens hånd udstyret forskelligt hormonelt. (Foto: shutterstock.com) Sexperterne Tre grunde til du ikke har sex - og tre måder at få det på

Begær
Ved at tage fat i de situationer, kunne vi begynde at snakke om, hvad der gik forud, og hvilke ting der var tilstede. Fx at man var mentalt indstillet på en bestemt måde, eller at han havde bombarderet hende med kærlighedserklæringer over mail og sms i flere dage op til denne seksuelle oplevelse.

For ham var det især hendes åbne og tillidsfulde blik, så fuldt af begær efter ham, der havde gjort, at han havde turde give helt slip på frygten for at gøre noget forkert. Han følte sig perfekt og stærk i hendes blik,

Vi fortsatte med at tale om, hvad der skete og hvordan de ’gjorde’, da disse vidunderlige oplevelser fandt sted.

Jeg stillede spørgsmål a la: Det lyder, som om du gav dig selv lov til at tage styringen - kan du lide den følelse, og hvad skal der til for, at du kan gøre det igen? Hvad skal der til for, at du kan slippe kontrollen? Hvad skal han fx sige og gøre før, under og efter sex? Hvad skal der til for at du tør sige hvad du har lyst til?

Tanken er, vi begynder med at åbne op for det, vi gerne vil føle og opleve inden i os selv og mellem hinanden anden.

Først når vi er blevet helt klar over, hvad det er vi søger og gerne vil føle, undersøger vi, hvilke faktorer der er tilstede, når det føles allerbedst.

Sex & samliv Prøv en ny stilling allerede i aften - du bli'r lykkelig af det

Sex & samliv Sådan gør bindelege og tabusex dig fri

Sex & samliv TV: Det drømmer alle kvinder om

7 kommentarer
Vis kommentarer