Få weekendsex på en hverdag

Klumme: Inspireret af bondage-foredrag og sushi-sex med elskeren kommer erogi-coach Lucy Vittrup med saftige bud på, hvordan man gør trist tirsdag til fræk festdag

Erogi-coachen anbefaler blandt andet: Vælg noget mad, der virkelig vækker dine sanser, og som du synes er sensuelt. For nogle er det fyldte chokolader, for andre er det østers eller en saftig frugt. (Foto: shutterstock.com)
Erogi-coachen anbefaler blandt andet: Vælg noget mad, der virkelig vækker dine sanser, og som du synes er sensuelt. For nogle er det fyldte chokolader, for andre er det østers eller en saftig frugt. (Foto: shutterstock.com)
Følg Sex & Samliv

Erogi-coach Lucy Vittrup har altid fokus på at gøre hverdagen lidt frækkere og fuld af energi og erotik. Derfor fandt hun på begrebet erogi (erotik + energi).

Michelin-sex: Få endnu bedre sex - uden at stikke den ind

Sådan får du mere erotisk energi

I denne klumme fortæller hun, hvordan hun finder inspiration til at gøre selv en trist tirsdag til fræk festdag:

Sidste tirsdag tog jeg en aften i sengen med min elsker. Jeg masserede ham med hele min krop, men uden at have sex på det tidspunkt. Så indtog vi hans medbragte sushi og bobler nøgne i sengen. Nogle gange fodrede han mig og slikkede den mad, der ikke lige ramte munden, rent med sin egen tunge. Vi kom til at grine, fordi det ikke altid var lige nemt med smuldrende ris osv.

Jeg havde tilfældigvis været til en informationsaften om japansk bondage nogle dage forinden på Vesterbro i København, og det fortalte jeg ham om, imellem sushibidderne.

'Når du giver slip på kontrollen og overgiver dig til at lade manden binde dig, som han vil, så giver du ham anerkendelse og viser ham, at du har tillid til ham. Mænd kvitterer for anerkendelse og tillid med nærver. Nærvær er som regel det, vi kvinder gerne vil have' havde foredragsholderen sagt.

Japansk bondage er en meget avanceret rebkunst, der oprindeligt blev brugt til at binde fanger. I dag er kunsten overført til det seksuelle område og bliver praktiseret af en voksende gruppe mennesker, også i Danmark.

SEXPERT-TV: Japanske bindelege for begyndere

Jeg var optaget af den måde, foredragsholderen fortalte om sammenhængen mellem deres konkrete seksuelle leg og deres forhold som helhed. Det, som udfoldede sig i den seksuelle akt udfoldede sig også uden for sengen. Han fik tillid og anerkendelse, hun fik nærvær, som så igen røg tilbage som tillid og anerkendelse til ham osv. En positiv spiral, som de fleste parforhold, jeg kender, tit længes efter.

Vær pervers for en dag

Potentiale
I min optik er det endnu et godt eksempel på, hvor uendelig stort et potentiale, der er i sex, når vi lader nysgerrigheden styre mere. Når vi samler mod til at bevæge os lidt væk fra hovedstien, så vi også kan komme til at udforske magien, som er gemt nede ad de små snoede stier.

Nogle gange bliver jeg spurgt af kursister, hvordan man i det hele taget får en mere fræk hverdag.

Det første spørgsmål jeg stiller tilbage er, hvad 'fræk' indebærer. Er det at have hurtig sex som i at gnide nogle kønsorganer mod hinanden og få hurtig udløsning? Det kan være ret så frækt i mange sammenhænge. Men det kan også være helt ekstremt tomt og kedeligt og så kortvarigt, at det nærmest er ligemeget.

Måske er fræk i virkeligheden noget med en stemning. En fornemmelse. En pirring. Noget, der er i luften mellem dig og din partner.

TV: Dette frække trick får gang i sexlivet

Jeg er med på, at det kan være en hel del nemmere at skaffe sex på fastfoodmåden: 'Jeg er sulten, jeg får tilfredsstillet mit behov hurtigt, jeg bliver mæt.' Men til gengæld kan det være en del mere berigende at skabe fræk stemning uden nødvendigvis (eller i alle fald ikke kun) at have kønsorganer i spil, der gnider sig mod hinanden.

Mens jeg fortalte min elsker om oplevelsen med bondageforedaget, viste jeg ham også billeder fra aftenen, og vi googlede det. Min elsker og jeg dyrker ikke bondagesex. Men han blev tændt af billederne. Og det var frækt for os begge.

Den seksuelle energi kørte efterhånden heftigt rundt i kroppen på os begge. Ikke overraskende kastede vi os grådigt over hinanden og havde intens sex.

Få frækkere sex med disse tre tips

Sanselighed
Det var frækt. Og meget langt fra en trist tirsdag. En aften i sanselighed med fokuseret berøring, lækker mad og drikke og højlydte grin. Det var ikke alene frækt på en hel anden måde, end hvis vi bare havde haft hurtig sex.

Men det gav også energi til dagen efter på jobbet. Det var ikke kun snak, heller ikke kun kærtegn eller kun udløsning. Og det var slet ikke opvask eller tv-zapning. Det var en sammenkobling af køn, hjerte og sind. Eller erotik og energi sat sammen til det, jeg kalder Erogi.

Måske er din arbejdsgiver ikke fuldt forstående over for, hvor vigtigt det er for arbejdspladsen at få fri en trist tirsdag til at have sex med din partner, fordi du så bliver mere produktiv på arbejdet onsdag. Men mindre kan også gøre det. Der er mange alternativer til det hurtige ind-ud-komme-medlysetlukket-knald. Og der er mange måder at gøre hverdagen mere sanselig på.

TV: Sexologens trusse-tip til en fræk aften

Her kommer fem inspirerende tips til, hvordan du kan overraske din partner og gøre en trist tirsdag til en fræk hverdag:

Lucy Vittrup er cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Hun har gennem mere end 15 år været personlig coach på X-Factor, Vild med dans og Scenen er din.
Lucy Vittrup er cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling. Hun har gennem mere end 15 år været personlig coach på X-Factor, Vild med dans og Scenen er din.

Fælles pjækkedag: Tag en hel eller halv dag med din partner afsat til at ligge nøgne sammen i sengen. Alternativt kan I sammen aktivt vælge at tage hinanden på date hjemme og slukke tv’et og droppe den opvask eller den rapport på din computer én hverdag om ugen i én eller to timer.

Hud mod hud massage: Drop den hårde tommelfinger i nakken og brug hele din krop eller store flader, f.eks. hele armen eller hele maven til at massere din partner med. Som mand kan du sagtens massere kvinden med dit lem - også indvendigt - men pointen er IKKE at knalde i første omgang, så her udfordrer du bare dig selv max. I skal begge både modtage og give, så sæt fx æggeuret til 30 minutter og skift.

Pirrende surfing: Vis hinanden billeder af scenarier, I synes er pirrende. Det behøver ikke kun være klassisk pik-i-kusse-eller-mund billeder. Det kan også være madbilleder, eller et helt særligt udtryk i et blik. I kan evt. aftale at lave research på forhånd. Husk at møde den anden med åbent sind og uden fordomme.

Fræk fortælling: Digt en fortælling sammen, som I skiftes til at bygge videre på og giv gerne dig selv og din partner lov til at liste egne fantasier ind. Som altid: Drop fordomme og åben dit sind og hjerte for din partners fantasier.

Sanselig spisning: Vælg noget mad, der virkelig vækker dine sanser, og som du synes er sensuelt. For nogle er det fyldte chokolader, for andre er det østers eller en saftig frugt. Aftal at I fodrer hinanden, f.eks. med munden. NB! Det sidste kan være akavet, men også ekstremt pirrende og samtidig også sjovt. At grine sammen styrker i den grad forbindelsen både i og uden for sengen.

Lucy Vittrup er performance-coach, cand. mag. og forfatter til bogen 'Erogi – Gør din seksualitet til din personlige styrke'. Hun har bl.a. været coach på X-Factor, Vild med Dans m. fl. og var initiativtager til det første organiserede coachtilbud til DR-værter.  Hun holder foredrag og kurser. Læs mere på erogy.com og på facebook.

 SEXPERT-TV: Få højere løn og bedre sex med erogi

Erogi er sammensætning ordene (og begreberne) erotik og energi.
Erogi er sammensætning ordene (og begreberne) erotik og energi.
 

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter