Fem grunde til at hun skrider fra dig

Årets frækkeste nr. et: Det er oftest kvinden, der forlader manden. Her er årsagerne

Hun er ved at lade op til at skride. Han snorker bare videre. (Foto: colourbox.com)
Hun er ved at lade op til at skride. Han snorker bare videre. (Foto: colourbox.com)

(I forbindelse med jul og nytår præsenterer vi årets mest læste artikler på sex&samliv. Denne blev nummer et med 876.153 visninger. Blev publiceret første gang i 12. september 2011 - hvilket peger på, at den har fået nyt liv via de sociale medier).

Ja, det går måske ikke strygende længere. Hverdagens sure pligter fylder mere end den forelskede leg. Sex minder i påfaldende grad om netop huslige pligter. Og skænderierne er måske lige lovlig hyppige.

Men ellers går det sgu da meget godt, ikk'?

Altså lige indtil hun smækker med døren - og skrider. For bestandig.

De fleste skilsmisser sker på kvindens initiativ. Og manden har ofte slet ikke set det komme.

Det burde ikke ske - i hver fald ikke, efter han har læst denne artikel, hvor de fem største grunde til, at kvinden vil skilles, listes.

Vi har fundet den på aftonbladet.se, hvor psykologen Elisabet Wollsén forklarer, at kvinder i mindre grad end mænd finder sig i et dårligt forhold. Og kvinderne klarer også bruddet bedre end mænd, blandt andet fordi de har et større socialt netværk, hvor de kan tale om følelser.

Læs: Derfor går mænd i hundene efter et brud

1. Han trækker sig
Hver gang hun tager et emne op, opfatter han det som kritik, og som om hun er ude på at skændes. Manden bagatelliserer hendes ønske om ændringer og ser det som brok.

Han bliver nødt til at tage hendes bekymringer alvorligt. Par skal jævnligt sætte tid af til at tale, før problemerne vokser sig for store. Det giver i det hele taget mere intimitet at tale dybt sammen.

Læs: Send dit forhold til service

2. Han tager hende for givet
Han værdsætter givetvis sin partner. Han glemmer bare at vise og/eller fortælle det. I stedet kaster han sig over diverse byggeprojekter. Og når det er bygget færdigt, flytter hun …

Han skal vise sin kærlighed tydeligt; Med ord, med kærtegn, med overraskelser. Vær interesseret i hende, ellers føler hun sig overset, usynlig.

Ved at give jeres forhold næring på denne måde kommer I tættere på hinanden, og hun bliver mere kærlig og spændende. Hun blomstrer.

Læs: Invester i dit parforhold

3. Ligestilling
Selv om det kan se ud, som om I deler de huslige pligter, er der ofte en masse små, skjulte ting, som kvinden tager sig af - ordne børnefødselsdage, huske forældremøder, tage af bordet etc.

Han skal ikke tillade, at hun forkæler ham, så han bliver endnu et barn i huset. Og hun er som en mor for ham. For en del af familiehverdagen er noget med planlægning og at fikse småting, som han burde engagere sig mere i.

Og resultatet vil være, at hun bliver gladere og mindre træt. Hvilket kan give mere sex.

Læs: Syv ting nygifte aldrig må gøre

4. Hans banehalvdel
Det begyndte som hans hobby. Nu går de begge til golf. Han er vild med larmende actionfilm, så derfor ser de altid den slags. Når hun foreslår en tur i teatret/på udstilling/en chickflick, stejler han og latterliggør det. Eller siger: Tag din veninde med i stedet.

Men han bliver nødt til at spille på hendes banehalvdel en gang imellem. Så han tager del i hendes liv. Ellers risikerer han, at hun til sidst spørger sig selv, hvad hun skal bruge ham til. Det er vigtigt med fællesinteresser, som kvinden indfører.

Hun bliver glad, fordi han gør noget for hendes skyld, og fordi de deler en oplevelse.

Læs: Kom igennem de største kærlighedskriser

5. Livsfaser
Det ses ofte, at unge forældre skilles, før det første barn bliver til to. Det kan blandt andet skyldes, at manden ikke har fundet en ny passende rolle. Noget lignende kan ske, når børnene flytter fra reden, hvor manden stener i sofaen, og kvinden vil ud og realisere sig selv.

Den unge mand må for en periode acceptere, at han er andenprioritet. Og han skal støtte kvinden, deltage i familielivet og aflaste hende. Og den ældre mand skal finde egne interesser og venner og deltage i hendes liv.

For en mand, der følger med i livsfaserne, er en attraktiv mand, som hun gerne vil fortsætte med.

Læs: Hold liv i dit forhold - hele livet

0 kommentarer
Vis kommentarer