Fem måder hyggesex bliver lidt frækkere

Til forsvar for hyggesex: Du behøver ikke altid at være kinky

Sexpert-tv fra arkivet: Slap nu af og få bedre sex.
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv fra arkivet: Smid perfektionisten ud af sengen --

Smæk og bondage og op at hænge i hyggekrogen, timelange tantraseancer og rollespil og anale udskejelser. Partnerbytte og pornosex. Erotiske eventyr.

Ja, den lange menuliste med alle de seksuelle muligheder, du kunne eller burde kaste dig jublende ud i sådan en trist dag i marts er ofte overvældende og uoverskuelig.

For måske har du bare lyst til hyggesex.

Og hyggesex er nemlig meget bedre end sit rygte som noget kun joggingtøjklædte, uopfindsomme og uoplagte og usexede sofadanskere begiver sig af med.

Det er synd og skam, for den trygge og intime hyggesex er et vigtigt element i ethvert parforhold, hvor den fungerer både som lim og knytter bånd og som afstresningsfaktor.

Selv folkene bag kinkly.com, som ellers nok slår et piskeslag eller ti for de mere avancerede sexvarianter, hylder hverdagens hyggesex.

For helt ærligt - der er dage, hvor du ikke orker at iklæde dig hele lakudstyret, gasmasken og ridepisken, men stadig gerne vil mærke din kæreste seksuelt.

Hyggesex er sexologiens svar på gastronomiens husmandskost, et par ærlige deller med kogte kartofler, brun sovs og, hvis det går højt, lidt surt.

Trygt, varmt, dejligt, uprætentiøst. Helt uden risiko for at komme til skade.

Her er fem tips til at gøre din hyggesex endnu bedre:

Forspil
Selv om hyggesex næsten per definition er dovent, skal du ikke springe forspillet over. En del af charmen ved hyggesex er den komfortable og rare fysiske nærkontakt med kæresten. Brug tid på kærtegne hinanden overalt og nyd den omfattende hudkontakt. I slapper af og synkroniserer.

Nyd dit kedelige sexliv

Komfortabel
Ikke et ondt ord herfra eller fra kinkly om halsbrækkende sexstillinger, som kræver et udvidet yoga og BDSM-kørekort - de skal også prøves, når I har Store knaldedag og udfører sexperimenter. Men du ved også godt, hvor svært og endda usexet det kan være at få de komplicerede sexøvelser til virkelig at rykke dig op på et nyt liderlighedsniveau. Så hvil trygt i en rolig ske og en kærlig missionær. Orgasmen bliver ikke bedre af, at du står på hovedet, når du kommer.

Udstyr
Når du flader ud i sofaen, sørger du for, at du ligger helt perfekt med en pude her, og også der, og et tæppe der. Du optimerer på din hyggelige afslapning. Det samme skal du selvfølgelig gøre under hyggesex.

Det kan være, at den aller rareste missionær bliver lige hugget bedre af en pude under numsen. Se det ikke som afbrydelser i flowet, at hun lige så skal ligge heeelt perfekt for optimalt hyggesexeffekt. Her kan I med fordel bruge sexmøbler. En simpel fast sexpude som fx Liberator Jaz, der er høj den ene ende og lav i den anden ende, optimerer både en missionær og en liggende doggy - manden kommer dybere.

En sexpude som Liberator Jaz kan gøre hyggesex lidt bedre. Foto: sinful.dk
En sexpude som Liberator Jaz kan gøre hyggesex lidt bedre. Foto: sinful.dk
 

Singlesex vs parsex: Hvad er bedst?

Tune in
Det måske vigtigste element i hyggesex er at have det rart. Derfor er det en god ide at spørge sin partner, hvad der fungerer og ikke fungerer. Skal puden lige rykkes lidt, ligger hun godt, kan du komme til - tilpas jer hinandens kroppe og stillinger og udfordringer.

Det er samtidig også en god og tryg måde at øve sig i at spørge ind til og give udtryk for grænser og behov - I tuner jer helt ind på hinandens frekvenser. Hyggesex drejer sig ikke om at rykke grænser, men om at være i trygge hænder.

Mere nærvær - færre sexperimenter, tak

Slap af
Slip forventningerne og de ødelæggende præstationstanker om skulle levere et utal af eksplosive orgasmer og mindblowing sexkapader. Hyggesex er stressfrit område, hvor usikkerhed og pres ikke hører til. Her hersker et mindful nærvær, behagelige kærtegn og intim kontakt, hvor orgasmer er sekundære eller endda ligegyldige.

Hermed ikke sagt, at de kinky udskejelser ikke også kan være en del af en sund og varieret sexmenu - frihedspotentialet i at eksperimentere med perversioner er stort - men for mange er hyggesexens sovs og kartofler fundamentet for et varmt og trygt parforhold.

Så det var faktisk meget rart, ikke sandt, sådan at få bekræftet, at det er helt ok at nyde hyggesex.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+