Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Feminist laver surdej på egen skedesaft

Kusseboller: Bageeksperiment mødt med vrede på sociale medier

Bagerlærlingen Zoe Stavri. (Foto: stavvers.wordpress.com)
Bagerlærlingen Zoe Stavri. (Foto: stavvers.wordpress.com)

Man tager en del vand, to dele hvedemel - og al det skedesekret, der kan være på en dildo,

Så skulle den surdej være kørende, så du efter et par uger kan bage et kussebrød.

Og nej, det er ikke Camilla Plums nyeste øko-påfund - det er feministbloggeren Zoe Stavri, som går nye veje inden for bagekunsten, hvor ikke mindst surdejen har næsten mytisk status.

Da Stavri på sin twitterprofil Another Angry Woman skrev om sin bagning under hashtagget #cuntsourdough, blev hun mødt af en bølge af hidsige beskeder, der er hævet til en tsunami efter dailymail.co.uk har meldt om sagen. Samtidig er Stavri begyndt at søge om donationer - dog ikke til at sætte en større kussebrødsproduktionen i gang, men bare til støtte hendes skriverier.

Især denne er syg på en syg måde:

Og hvis det minder dig om noget, så er det nok, fordi vi sidste år kunne fortælle om en anden feminist, der lavede yoghurt på egen skedesaft.

Hvilket blandt andet medførte, at vi fik den danske sexolog Katrine Berling til at gentage eksperimentet: Det kan du se herunder:

Her kan du se, hvordan det foregår, når Katrine Berling tager skeen i egen hånd og laver yoghurt på sin skedesaft (produceret af : Sarah Stilling Skrivergaard)

Yoghurten skal stå på køl i fire til fem dage. Katrine Berling prøver her at se, om eksperimentet lykkes (produceret af: Sarah Stilling Skrivergaard)

Det er mælkesyrebakterierne i skeden, der sætter gang i surdejen. Skeden indeholder nemlig mange hundrede bakteriekulturer, heriblandt er den dominerende lactobacillus, som er mælkesyrebakterier, som man bruger i mange syrnede mælkeprodukter. Nogle af de stikpiller, kvinder kan tage for at holde den rette syre-balance i skeden, indeholder ligeledes disse kulturer.

NB: Faktisk behøver man slet ikke at tilsætte skedesaft for at få en surdej op at køre.

Hvad mener du - ville du spise boller bagt med skedesaft? Og hvad skal brødet hedde?

 

1 af 2 En par dage - og så er gæringen i gang. (Foto: stavvers.wordpress.com)
2 af 2 Bagerlærlingen Zoe Stavri. (Foto: stavvers.wordpress.com)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Sex & samliv
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen