Feminist laver yoghurt på egen skedesaft

Bakteriekulturen lactobacillus bruges til at lave syrnede mælkeprodukter - og fisse-yoghurt

Er det et tegn på det patriarkalske heteronormative samfunds falloscentrede magt, at der findes en kogebog med sædopskrifter, men ikke en eneste fisseopskrift?

Ja, det tænkte nogle af de vittige feminister på motherboard.vice.com og tog selv skeen og skeden i hånden og gik i gang.

Den medicinstuderende Cecilia Westbrook skrabede lidt skedesekret ud med en ske og podede et glas mælk med sin bakteriekultur. Og vupti, næste dag kunne hun prøvespise sin helt egen fisse-yoghurt.

Yoghurten smagte efter sigende surt, skarpt, næsten prikkende, som indisk yoghurt.

 Westbrook spiste den med blåbær på.

Sexy? Not so much! Men det er jo heller ikke meningen. Faktisk er det målet at afseksualisere brystvorten og at give generte kvinder muligeden for at støtte Free The Nipple-bevægelsen uden at blotte noget. Sex & samliv TV: Topløs bh - sommerens frække badehit?

Skeden indeholder mange hundrede bakteriekulturer, heriblandt er den dominerende lactobacillus, som er mælkesyrebakterier, man bruger i mange syrnede mælkeprodukter. Nogle af de stikpiller, kvinder kan tage for at holde den rette syre-blalance i skeden, indeholder disse kulturer.

Men ifølge mikrobiologen Larry Forney er metoden ikke helt ufarlig, for lactobacillus er ikke den eneste bakterie fra skeden, man kan pode sin mælk med. Og de er ikke alle lige godei for store mængder. Men ideen om indtage sunde bakterier fra egen skede er ikke dårlig, mener Forney: Hvis man kan udvikle et produkt, der var i specialdesignet til hver enkelt kvindes unikke bakterieflora, ville det være meget bedre end de nuværende tilbud.

Og nu vi er ved feministiske aktivister. Kunstneren Nicola Canavan opfordrer alle kvinder til at trække op i skørterne og vise kussen i al dens magt og vælde - for på den måde at generobre den fra, øh, den undertrykkende kultur, religion og massemedier.

raisingtheskirt.com viser hun og en række andre kvinder, hvordan man lufter sit køn - i feminismens navn. Canavan opremser en række kulturelle fortilfælde; en catalansk tro på, at synet af en vagina får det oprørske hav til at lægge sig, mens kvinder Indien får storme til at gøre det samme.

Foto: Dawn Felicia Knox/raisingtheskirt.com)
Foto: Dawn Felicia Knox/raisingtheskirt.com)

De seneste par år har kvindegrupper verden over på forskellig vis fejret Kvinden og Kussen og Brysterne som led i en kamp for kvindens ret til egen krop.:

  Sex & samliv TV: Sådan er feministporno

  23-årige fotograf Rhiannon Schneiderman har med sin fotoserie 'Lady Mane' har iklædt nøgne kvinder intimparykker som en overdimensioneret hyldest til dusken. Sex & samliv Krigen om kønshår raser (videre)

Under disse trusser er der kønslæber. Givetvis helt normale. For det normale har vide rammer. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Kussefotos sunde for kvinder

Sex & samliv Sådan ser 198 naturlige bryster ud

2 kommentarer
Vis kommentarer