Feminist laver yoghurt på egen skedesaft

Bakteriekulturen lactobacillus bruges til at lave syrnede mælkeprodukter - og fisse-yoghurt

Følg Sex & Samliv

Er det et tegn på det patriarkalske heteronormative samfunds falloscentrede magt, at der findes en kogebog med sædopskrifter, men ikke en eneste fisseopskrift?

Ja, det tænkte nogle af de vittige feminister på motherboard.vice.com og tog selv skeen og skeden i hånden og gik i gang.

Den medicinstuderende Cecilia Westbrook skrabede lidt skedesekret ud med en ske og podede et glas mælk med sin bakteriekultur. Og vupti, næste dag kunne hun prøvespise sin helt egen fisse-yoghurt.

Yoghurten smagte efter sigende surt, skarpt, næsten prikkende, som indisk yoghurt.

 Westbrook spiste den med blåbær på.

TV: Topløs bh - sommerens frække badehit?

Skeden indeholder mange hundrede bakteriekulturer, heriblandt er den dominerende lactobacillus, som er mælkesyrebakterier, man bruger i mange syrnede mælkeprodukter. Nogle af de stikpiller, kvinder kan tage for at holde den rette syre-blalance i skeden, indeholder disse kulturer.

Men ifølge mikrobiologen Larry Forney er metoden ikke helt ufarlig, for lactobacillus er ikke den eneste bakterie fra skeden, man kan pode sin mælk med. Og de er ikke alle lige godei for store mængder. Men ideen om indtage sunde bakterier fra egen skede er ikke dårlig, mener Forney: Hvis man kan udvikle et produkt, der var i specialdesignet til hver enkelt kvindes unikke bakterieflora, ville det være meget bedre end de nuværende tilbud.

Og nu vi er ved feministiske aktivister. Kunstneren Nicola Canavan opfordrer alle kvinder til at trække op i skørterne og vise kussen i al dens magt og vælde - for på den måde at generobre den fra, øh, den undertrykkende kultur, religion og massemedier.

raisingtheskirt.com viser hun og en række andre kvinder, hvordan man lufter sit køn - i feminismens navn. Canavan opremser en række kulturelle fortilfælde; en catalansk tro på, at synet af en vagina får det oprørske hav til at lægge sig, mens kvinder Indien får storme til at gøre det samme.

Foto: Dawn Felicia Knox/raisingtheskirt.com)
Foto: Dawn Felicia Knox/raisingtheskirt.com)

De seneste par år har kvindegrupper verden over på forskellig vis fejret Kvinden og Kussen og Brysterne som led i en kamp for kvindens ret til egen krop.:

 TV: Sådan er feministporno

 Krigen om kønshår raser (videre)

Kussefotos sunde for kvinder

Sådan ser 198 naturlige bryster ud

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.