Annonce:
Annonce:

Find dine mørke sexlyster og bliv lykkelig

Kinky sex er sundt - få hjælp af psykoterapeut til at dyrke de forbudte lyster

Det handler om at åbne op langsomt, at dele sin lyst og at forsøge at få partneren til at åbne munden om, hvad hendes eller hans lyster er, mener psykoterapeuten. (Arkivfoto: shutterstock.com)
Det handler om at åbne op langsomt, at dele sin lyst og at forsøge at få partneren til at åbne munden om, hvad hendes eller hans lyster er, mener psykoterapeuten. (Arkivfoto: shutterstock.com)
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Find din yndlingsperversion, erkend den, del den, leg med den - og gør verden et bedre sted.

Nogenlunde sådan kan psykoterapeuten Dorte Holbeks drøm skitseres.

Hun underviser i kinky sex. Holbek tilbyder blandt par og singler forløb, hvor de finder deres hemmelig kinks - og bliver lykkeligere i processen.

- Min mission er at først at lære folk at snakke sammen om deres fantasier, som en normal ting i et parforhold. Mange par holder op med at tale efter det første år, fordi  det hele pludselig lidt for sårbart.

- Jeg vil gerne have folk til at mærke efter hvad de tænder på, og gøre dem gode til at lege med det. Ligesom man bliver bedre på sit arbejde og efteruddanner sig, kan man også blive en fandens bedre elsker, hvis man lærer nogle forskellige teknikker og tør lede i sit eget personlige lystlandskab for at finde alle de mærkelige ting man, selv tænder på.

Annonce:

Dansk domina advarer mod 50 Shades

Udover dette vil psykoterapeuten Holbek gerne assistere folk, der ikke tør tage hul på deres egen kinky side, og hjælpe dem i gang med at realisere deres fantasier.

- Andre er måske gået i gang med denne proces, men er faret vild, er blevet såret eller bange, og dem vil jeg gerne coache dem i at møde den angst, se på den og arbejde med den, til den forsvinder. For mange handler det jo om, hvad vil andre sige: ’Er jeg normal? Er jeg en freak?’

S/M-sex: Her er det en fordel at være et sexobjekt

Annonce:

Monogami
Holbek ønsker at få danskerne til at blive bedre til at snakke sammen om alt det, de ikke tør mærke. Det ville det da også være på sin plads at spørge om noget så grundlæggende for det danske samfund: Er ægteskabet og monogami den bedste institution, vi kan finde på for et par? Er det ikke totalt idiotisk at tvinge folk til kun at have sex med den samme person i 60 år ?

Som psykoterapeut hjælper Holbek også par, hvis de ønsker at åbne deres parforhold:

- Det er en lang og svær proces, men det giver den vildeste pote at separere ejerskab fra kærlighed. Det er svært, fordi det går imod alt, hvad vi har lært.

Er vi virkelig så langt fra at kunne mærke os selv, at vi skal have undervisning i sex - eller er BDSM så svært, at man ikke kan overlade det til glade amatører?

Annonce:

- Vi er ikke langt fra at mærke os selv, vi dyrker vores lyster som aldrig før. Vi kommunikerer bare ikke med vores partner om det. Jeg vil gerne lære kærester at tale med hinanden. BDSM er en vildt avanceret form for kunstsex, hvor man arbejder med farlige skyggesider - og hvor der kan ske meget mærkelige ting med én. Det er frigørende at indrømme overfor sin partner, at man har lyst til alt muligt kreativt, og at finde ud af, at det er en kæmpe legemulighed, hvis man kan få sin partner til at åbne op.

Martin, 29: Der er frihed i at blive bundet

Chefen Preben: Min kone bestemmer i sengen

Voldsomt
Selvfølgelig kan man dyrke BDSM uden at blive undervist, mener Holbek. Men det, der sker med dig oveni hovedet, hvis du virkelig tør gå ind i processen med underkastelse og dominans, er voldsomt:

- Det åbner op for, at man ser sig selv på andre måder og får en helt ny forståelse af virkeligheden. Du kan dyrke al form for sex bevidstløst og gå hjem og være den samme. Det er meget den slags sex, der forgår i swingerklubber, efter min mening. Men du kan også mærke efter, hvad det gør ved dig at gå ud af de mørke stier, og spørge dig selv: 'Hvem er jeg så nu? Hvad gør det ved mit syn på andre mennesker? Og på verden?' At arbejde med sex og bevidsthed, også kaldet conscious kink, - kan flytte hele dit mindset, og på lang sigt ændre verden.

Annonce:

Der er også nogle ting i BDSM, som kan være vigtige at vide, inden man går i gang, forklarer Holbek:

- I mange år er det blevet dyrket som en slags mesterlære i i s/m-klubberne, fordi der er en enorm mængde af teknikker, der er farlige, og derfor kræver total præcision, og at man  øver sig. Derfor foregår BDSM ofte i klubber hvor man kigge på hinanden og lære, hvordan man gør. Og derfor bør BDSM aldrig dyrkes under påvirkning af stoffer eller alkohol.

Inden man går i gang med legen, skal man have interviewet sin sub for at blive helt klar på nogle meget vigtige ting: Er hun/han skadet psykisk, hvad tænder hun/han på, hvad er hun/han bange for - og præcis hvor er hendes/hans absolutte No-Goes:

Annonce:

- Skal du arbejde med en persons grænser, som en del af BDSM består af, så skal du jo vide, hvor de ligger først. Der skal også aftales stop-ord og længden på set-uppet, så der er tid til den livsvigtige aftercare. Man må ALDRIG slippe sin sub, før man er 100 procent sikker på, at hun/han er okay igen.

Alt om S/M: Velkommen i Det Sorte Univers

Sådan bliver du hendes Mr. Grey - uden at få sved på panden

Erkendelse
De fleste danskere bruger vel som krydderi - kræver det virkelig en manual og kontrakt og hvad har vi for at give smæk?

- Du kan smække alt det, du vil derhjemme og i swingerklubber. Jeg er ude på at lære folk om, hvilke muligheder der er, hvis de tør gå linen ud, personligt, erkendelsesmæssigt, politisk, globalt.

?

- Et menneske, der kan erkende sine kinks, holder op med at blive truet af andre, der lever dem ud. Vold og krig og racisme er projiceret angst: ’Dem derovre på den anden side er farlige.’ Tager du hul på det, der er farligt for dig selv, ophører du med at sprøjte din angst og aggression ud på andre, siger Holbek.

Så BDSM giver fred i verden?

Annonce:

- Erkendelse giver fred i verden. Ikke BDSM. Jeg er til for at hjælpe med erkendelse. For at udradere vores angst for os selv og vores lyster. Gør vi det, får vi fred i verden. At erkende er ikke bare at leve dem. At erkende er at kunne tale om dem, indrømme dem overfor den, man elsker, og prøve at se på, hvad det gør ved ens selvforståelse at man er beskidt, pervers. At tage VARE på dem man leger med. At turde at relatere til dem man leger beskidte lege med. At snakke med dem. At elske dig selv og din næste, selv om det er beskidt, perverst og måske uhyggeligt.

Sådan bliver du elite-sadist

Prøvede 50 Shades-sex: Det gik over grænsen

Fantasier
Hvad så hvis din seksualitet er umulig at udleve med den faste partner?

- Det er der det fucking store arbejde ligger. At være og leve i sin sprællende og mangefacetterede seksualitet og samtidig have en dyb relation til et menneske, man elsker, som man kommunikerer om dette med og tager med ud på eventyr eller giver hinanden lov til at udforske ting alene.

Men partneren har måske ikke denne lyst - hun vil ikke skide på ham/give ham smæk/blive hængt op på et kors?

Annonce:

- Måske kan man godt få sin partner med på det meste. Det handler om at åbne op langsomt, at dele sin lyst og at forsøge at få partneren til at åbne munden om, hvad hendes eller hans lyster er, siger Holbek, der fortæller, at det kan være en dybt givende oplevelse at deltage i en session, hvor ens partner lever noget ud, man ikke selv kan give.

Hvad er du selv?

- Jeg begyndte mit kinky liv som sub. Nu er jeg switch. Men det er underordnet, hvad jeg er, og det flyder også hele tiden i alle mulige retninger. Seksualiteten er dynamisk. Det er også en ting, folk har glemt. Og jeg vil sige: Jeg er først og fremmest psykoterapeut. Sat i verden for at pege på, hvor vi lyver overfor os selv, hvordan vi binder hinanden og os selv med vores angst. Skabt til at frigøre det, som vi ikke tør tale om og slippe lysten og liderligheden løs, så vi kan øse lykke, kærlighed og overskud udover hinanden. 

Læs mere om Dorte Holbek på lustlab.dk

- Et menneske, der kan erkende sine kinks, holder op med at blive truet af andre, der lever dem ud, mener Holbek. (Foto: Lena Paaske)
- Et menneske, der kan erkende sine kinks, holder op med at blive truet af andre, der lever dem ud, mener Holbek. (Foto: Lena Paaske)

Her er vores kinky latexfetich

Dansk par: Vores sexliv gik helt over gevind

Derfor dyrker de kinky sex

Kinky sex er ikke spor sygt

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: