Forfatter: Fri mig for Duracell-kaniner i sengen

Klumme: Forfatter og coach Lucy Vittrup fortæller, hvad man skal gøre for at blive et superknald

(Foto: All Over)
(Foto: All Over)

Hvad er en god elsker?

Det spørgsmål får jeg tit. Måske stiller du også spørgsmålet ind i mellem? Jeg har naturligvis ikke noget stentavle-svar – men jeg har et bud.

For nogle år siden havde jeg en kæreste, som var utrolig god til at kaste sig ind i et nært, intimt og kropsligt rum.

Vi lå ofte i timer og kiggede på hinanden, pande mod pande, rørte ved hinandens ansigt og hænder. Vi gemte os fra verden i sanselig opmærksomhed og fuldkommen nærvær.

På et eller andet tidspunkt i dette sanserum indtrådte momentet, hvor liderligheden tog over. Som om der var et switchboard inde i ham, der klikkede ham over fra sanselig intim til liderlig kneppemaskine.

Med ét forvandlede han sig fra intimitetsvirtuos til Duracell-kanin.

Han h.o.p.p.e.d.e. nærmest bogstavelig talt op på mig og onanerede med min krop. indtil han fik udløsning og lagde sig om på ryggen for at puste ud. Rutinen gentog sig så nogle gange indtil, han enten stod op eller faldt i søvn.

Forholdet varede ikke så længe.

Men det gav en vigtig indsigt: At broen mellem intimitet og sexakt er afgørende for en fyldestgørende elskovs-oplevelse.

Sexperterne - 29. mar. 2016 - kl. 12:34 Sådan bliver du superelskerinde

Den gode elsker er:

- en person, som evner at danne bro mellem intimitet, nærvær og den seksuelle handling.

- en person, som går til sin partners krop med sanselig vågenhed og nysgerrighed. (Et kvindekøn er fx. ikke et stykke kød med tænd/sluk knapper – det er hule, som skal udforskes med en eventyrrejsendes nysgerrighed).

- en person, som kan et minimum af teknik (fx. er det stort, når en partner ved, at der er forskel på klitoris- og skedorgasme (eller brystvorte-, knæ-, albueorgasme!), at analorgasme er mulig, at der findes en prostata, som kan stimuleres og sende en mand i himlen, hvordan man gør sin numse ren og parat til at blive stimuleret osv.).

Teknik uden sanselig vågenhed er ligegyldig. Men sanselig vågenhed uden teknik kan også være en game stopper.

At følelsen af at blive forbundet til sit køn, giver styrke og kærlighed til sig selv på en helt ny måde, som forplanter sig direkte til alle de andre relationer i ens liv, lyde det fra klummeskribenten. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 2. nov. 2015 - kl. 09:25 Klumme: Jeg fik vaginal mapping - og jeg elskede det

Lucy Vittrup mener, at en tur i skoven vil gøre dig bedre i sengen.
Lucy Vittrup mener, at en tur i skoven vil gøre dig bedre i sengen.

Hvordan man lærer at blive en dygtig elsker?
Det er en selvfølge, at hvis du vil lære at blive en dygtig elsker, så skal du starte med at lade din nysgerrighed lede dig. Brug google og få det helt basale på plads. Læs bogen 'Elskovskunst' af Tommy Iversen eller tag på kursus hos tantraeksperter eller andre, som arbejder målrettet med seksualitet.

Fordelen ved tantraundervisere er, at de har mere erfaring med at aktivere sanselighed, kropslig følsomhed og seksuel energi. Så selv om du ikke er til tantra, kan du sagtens' få en time' og bare blive instrueret i at fx give din kæreste seksuel nydelse.

Derudover er det min erfaring, at den allervigtigste faktor er den sanselige vågenhed – og den kræver, at du bevidst træner din sanselighed.

Jeg træner bl.a. min med at gå ture i naturen og fokusere på én sans af gangen – fx lyd en dag, duft en anden osv. Du kan også bare spise i stilhed én gang om ugen og være 100 procent fokuseret på, hvordan maden dufter, ser ud, konsistens og smag selvfølgelig. Men uden at tale om det. Bare sanse det.

Når jeg går til et andet menneskes krop med den samme og skærpede sanselige bevidsthed, så sker magien.

Næste gang du ønsker at sende din partner i elskovsparadis, så er det bedste forspil derfor måske en sansetur ud i det grønne.

Lad os som elskere starte med at gå en tur i skoven – i stilhed sammen med den, vi begærer – og dufte, mærke, smage, se, lytte til den, som var det første gang.

Det lyder langhåret måske.

Men derfra er vejen til elskovskunst kortere end nogen anden vej, jeg kender.

Drømmer du om mere intimitet og nærvær? Så læs Lucy Vittrups e-bog her

HERUNDER relateret Sexpert-tv: Får bedre sex og mere i løn med Erogi

Sex & samliv - 29. jan. 2015 - kl. 09:41 Bliv superelsker med disse fem tricks  

1 af 2 Lucy Vittrup mener, at en tur i skoven vil gøre dig bedre i sengen.
2 af 2 (Foto: All Over)
4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere