Forsker: Hver tiende OL-deltager har scoret ved legene

Hvad sker der, når man samler 11.000 toptrænede atleter i en måned...

Så er der scoret! Foto: AP.
Så er der scoret! Foto: AP.
Følg Sex & Samliv

Mere end 11.000 toptrænede og attraktive atleter er samlet i Rio de Janeiro i disse uger, hvor det ikke kun handler om at få en god placering - men også om at score.

Det mener den amerikanske psykolog Kelly Campbell, der netop har været i den olympiske by og lavet research omkring sex under OL.

Campbell og hendes assistent interviewede atleter fra forskellige lande og sportsgrene. Og det fremgik, at ti procent af de adspurgte indrømmede, at de har haft seksuel kontakt med andre atleter under OL.

Det viste sig, at især tre ting satte gang i de romantiske forbindelser: Fysisk tiltrækning, forlænget øjenkontakt og langvarigt samvær med den udvalgte person.

Yderligere 10 procent oplyste, at de har haft lyst til at knalde andre OL-deltagere, men elementer som deres kendis-status og civil-status samt hårde fokus på konkurrencen har afholdt dem fra at gå efter en scoring.

Meningerne er delte i trænerkredse om, hvorvidt man skal holde sig fra sex, når man skal præstere i sin sport. Traditionelt set har sex været frarådet af trænere ud fra en ide om, at energien skal kanaliseres ud i konkurrencen, men Campbells tidligere studier har peget på, at sex og romantik styrker atleterne på banen.

Unge sportsfantaster får mere sex

Sportsfantaster mest attraktive

Onani ny OL-disciplin: Hvem kommer først?

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+