Forvirrende cola-bryster: Er det velgørenhed?

Hvorvidt den famøse 'hold en cola-dåse med brysterne-udfordringen' blev lavet til fordel for kvinder med brystkræft, diskuteres lige nu heftigt

Den tyske model Anike Ekina var en af de første, der satte gang i en trenden

For nylig gik en ny trend amok på internettet, der involverede coladåser og store bryster.

Ja, der er tale om 'hold en cola-dåse med brysterne'-udfordringen.

Sex & samliv Ny trend: Hold en cola-dåse med babserne

Og det skal siges, at Ekstra Bladet var et af de første medier til at omtale trenden, der internationalt er kendt som #holdacokewithyourboobschallenge.

Da Ekstra Bladet skrev historien var det uklart, hvad formålet egentlig var med udfordringen. Det er efterfølgende kommet frem, at modellen Gemma Jaxx og talentspejderen Danny Frost udelukkende lavede stuntet for sjov - for netop at gøre grin med de mange virale videoer, der florerer på nettet.


Her ses modellen Gemma Jaxx - dog med en vinflaske

Nu viser det sig, at Danny Frost kom til at fordreje sandheden om udfordringen ved at sige, at den blev lavet til fordel for et velgørende formål.

Seere var nemlig begyndt at dele videoen med beskeden om, at det var for at gøre opmærksom på brystkræft, og derfor lod talentspejderen sig rive med.

Det skriver han i et opslag på Facebook.

- Vi tænkte aldrig over det eller havde en plan med udfordringen, men det var det, som folk gerne ville gøre det for. Så derfor sagde vi, hvorfor ikke gøre noget med det. Så vi gik med det, skriver Danny Frost på Facebook.

- Vær venlig at udfordre dine venner til at gøre det. De kan enten gøre udføre udfordringen, donere penge til et velgørende formål eller gøre begge ting. Det er op til dem, tilføjer han.


Herover kan du se hele Danny Frosts opslag på Facebook

På grund af misforståelsen har seere raset på Facebook. Blandt andet har en seer skrevet, at det er nedladende over for kvinder, der har fået fjernet deres bryst som følge af kræft, skriver New York Daily News.

Kræftorganisationen Breast Cancer Research Foundation også taget afstand til den virale udfordring.

- Brystkræft er et alvorligt sundhedsproblem, der påvirker millioner af kvinder og mænd i hele verden, og vi mener ikke, at brystkræft skal bagatelliseres, siger Sadia Choudhury, talskvinde for Breast Cancer Research Foundation til New York Daily News.

- Det er noget, som millioner af mennesker lider af hver dag, så at bagatellisere det på sådan en åbenlys måde er forfærdeligt, tilføjer hun.

Samfund TV: Valby-mor hopper med på 'Brystholder-trenden'


Nelle Jegind fra Valby hoppede også med på trenden og opfordrede sine veninder til at drikke en øl, placeret mellem brysterne

Facebook-gøgleren Jan Novaa har et bud på, hvordan mænd kan få del i cola-trenden. (Foto: Facebook) Sex & samliv Her er mændenes svar på brystcola-trenden

21 kommentarer
Vis kommentarer