Fræk fetich for kvinder: Hvad fanden er CFNM?

Ny film ser nærmere på øjeslik for kvinder

Trailer til CFNM

Ny dokumentarfilm sætter fokus på kvinders lyst til at se på hel- og halvnøgne mænd og fejrer således kvinders objektificering af manden.

Kvinderne bag 'CFMN' (det står for Clothed Female, Naked Male - påklædt kvinde, nøgen mand) har netop lanceret en kickstarter-kampagne, hvor man kan støtte filmprojektet, i hvilket den hollandske instruktør Joëlle Gabriëlle Kahn søger at svare på tre spørgsmål:

Har kvinder kraftigere libido end mænd, hvordan objektificerer kvinder manden, og intensiverer seksuel undertrykkelse kvindens sexlyst?

Screen shot fra CWNM
Screen shot fra CWNM

Ved at se nærmere på en fænomenet påklædt kvinde, nøgen mand i medierne belyser filmen, hvad der sker, når de almindelige kønsroller vendes om og manden bliver et sexobjekt.

Skaberne - stor set kun kvinder - nævner popkulturelle fænomener som mandestripperfilmen 'Magic Mike' og 'Sex and the City' og taler med blandt andet med en psykolog, historiker, blogger og en stripper.

Filmen forventes færdig primo 2017.

Læs mere på cfnmfilms.com.

Er du mere til intellektuelle mænd? Så tjek Hot Dudes Reading ud, hvor flotte fyre læser bøger. Den har 871.000 følgere. Der er endda udgivet en bog med de bedste fotos, hvor de fleste angiveligt er skudt af helt almindelige mænd i metroen i New York.

Den danske forfatter, coach, cuddlingdronning og sex-og kønsdebattør Lucy Vittrup, synes ikke, at det er entydigt positivt, at kvinder objektificerer mandekroppen:

- Mennesker har alle dage værdsat det, som var smukt for dem - herunder kroppe. I min optik er kvindens lyst til at værdsætte mandekroppen blandt andet et tegn på, at kvinder langsomt er ved at bryde fri af frygten for at være en slut, bare fordi de udtrykker lyst til en anden, siger Vittrup.

- Det seksuelle landskab er meget fragmenteret. På den ene side er der store grupper af kvinder, som stadig opfatter deres seksuelle lyst som skamfuld eller beskidt. De shamer deres medsøstre for at have lyst eller især for at udtrykke den. Samtidig er de andre strømninger af åbent seksuelt eksperimenterende eller afsøgende, som dyrker retten til at gøre med deres seksualitet, som DE vil og ikke som andre vil.

Er det i virkeligheden lige så undertrykkende som mandens kontante evaluering af kvindekroppe?

- At sætte kroppen frem som en genstand, der frit kan bedømmes som en mobiltelefon med gode eller dårlig specs, som noget jeg har retten til at udtale mig om, som en ting, der offentligt er underlagt mit evaluerende blik - det er og bliver en magtudøvelse. Det gælder for alle kroppe af alle køn.

- Jeg synes personligt, at det er ærgerligt, at vi kvinder bruger frigørelsen til at overtage den tilgang, som vi klassisk har forbundet med den 'maskuline' tilgang. Det tilfører ikke noget nyt, at vi overtager en hård og objektiviserende tilgang til seksualitet. Det bliver mere et power play. Det interessante ville i min optik være, hvis vi som kvinder kunne indføre andre, måske mere relationsbaseret måder at tale seksualitet på. Det lyder langhåret måske, men jeg er overbevist om, at tiden er inde til en seksuel revolution, som i langt højere grad handler om retten til at knytte sex til intimitet og relationer frem for til tonede kroppe, pornodyrkelse og sex med ligeyldige mennesker, bare fordi vi kan, siger Lucy Vittrup.

Her er verdens flotteste boller

Put en mand i indkøbskurven

HERUNDER sexpert tv, hvor sexologen fortæller, hvilken slags mand kvinder tænder på:

SEXPERT-TV: Det gør en mand sexet