Annonce:
Annonce:

Ginseng fremmer lyst og potens

Spis dig til et bedre sexliv

Annonce:
Følg Sex & Samliv

Ginseng er i kinesisk medicin noget af et vidundermiddel, der skulle forbedre hukommelsen, hæve energiniveauet, modvirke stress og i øvrigt være godt for stort set alt.

Nu ser det så ud til, at der er videnskabelige beviser for, at ginseng også styrker potensen og fremmer sexlysten. Det skriver 'Journal of Sexual Medicine.'

Underlivsstød
I et kinesisk forsøg med hanmus har man nemlig fået opsigtsvækkende resultater.

Forsøgsmusene blev behandlet med Ginsenoside Rg1, der er ginseng i koncentreret form. Deres sexadfærd blev overvåget for bestigelse, penetrering og underlivsbevægelser (mounting, intromission, pelvic thrusting).

Udover den seksuelle adfærd fik musene mål deres niveauer af blandt andet hormoner og signalstoffer som testosteron og nitrogen monoxid, der er med til at regulere potensen.

Annonce:

Det viste sig, at de ginsengbehandlede hanmus forøgede deres frekvens for både penetration, bestigelser og underlivsstød. Også testosteron og nitrogen monoxid steg betragteligt, og derfor ser de kinesiske forskere frem til at kunne videreudvikle en ginsengbaseret præparat for behandling af impotens og manglende lyst.

Også i mad
For kogebogsforfatter Lotte Voigt Arnsted kommer det ikke som nogen overraskelse, at ginseng tilsyneladende har kraftig virkning på både potens og lyst. Hun er netop ved at lægge sidste hånd på sin engelsksprogede vegetarkogebog 'LOVEFOOD - a tribute to Mother Earth and our senses'.

- Ginseng er en del af den gamle kinesiske medicin, og selvom ikke alle dens udmærkede egenskaber er klinisk dokumenteret, så har den ry for at give så store fordele, at det er svært at lade være. Skulle efter sigende være godt mod for højt blodtryk, søvnløshed, træthed, stress og nervøsitet. Ginseng har også ry for at øge den mentale klarhed og hukommelsen, og ikke mindst bruges ginseng som anti-age og afrodisiakum for både mænd og kvinder, siger hun til ekstrabladet.dk.

Annonce:

Lotte råder dig til at købe den hele ginsengrod, selvom det kan være svært at få fat i. Riv roden på et fint jern, og brug de små rester i supper og gryderetter. Brug også ginseng som drys (ligesom du ville bruge salt) som del af din daglige kost. Og du kan begynde at mærke virkningen efter et par uger ved daglig indtagelse. Bedst i rå form, men ellers kan du købe det i pulverform her.

Sexet mad
Kan man blive opløftet af mad i sig selv? spørger vi Lotte Voigt Arnsted.

- Hvidløg, chili, ingefær og ginseng har for mig alle en opløftende tendens og kan selvfølgelig bruges som medicin og afrodisiaka - og som rask manddomsprøve.

Men vil man være raffineret - blot som en pirrende fornemmelse, en indtagelse af sanserne, de små nuancer, en fornemmelse i næsen, en prikken der ændrer karakter gennem hele måltidet - må man kende sin chilis styrke, bruge ingefær og peberrod med rund hånd.

- Og jeg kan ikke lade være med at synes, at meget hvidløg er ret sexet. Og hvis du indtager ginseng dagligt, vil du i løbet af et par uger få dens fulde udbytte. Virkningen har ry for - og nu er det tilsyneladende bevist - at være den bedste afrodisiaka overhovedet.

Hun advarer mod overdreven brug af ginseng for folk med forhøjet blodtryk.

Annonce:

Lotte Voigt Arnsted har udgivet kogebogen FROKOST på Forlaget Bjerggaard sammen med kunstneren Per Kirkeby. Få flere opskrifter og inspiration påwww.bodyandsoulfood.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: