Gør din elsker bedre

Takt og tone for den der sexsnak

Sexpert-tv Classic: Alle kan blive bedre i sengen - også din kæreste.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Trænger din sexpartner til at blive lidt bedre? Så gør sådan her --

To af de sværeste ting i et ellers velfungerende parforhold har med sex at gøre. Hvordan afviser man sex uden at virke afvisende og sårende, og hvordan siger man, hvad man gerne vil have i sengen, uden at det fremstår, som om, man nedgør kærestens nuværende sexevner?

Det første har vi skrevet om her, så nu skal det handle om den svære kunst at gøre sin elsker bedre på den mest hensigtsmæssige måde, så du får bedre sex, og han får optur.

En australsk parterapeut Megan Luscombe kommer her med sine bedste råd til kvinden, der ønsker, at kæresten bliver en smule bedre i sengen.

1. Kommunikation
Ja, først og fremmest bliver du nødt til at indse, at dit sexliv og dine lyster er dit ansvar. Derfor er det dit eget ansvar at italesætte udfordringerne, og hvad du har brug for, hvordan du har brug for det, og hvor du har brug for det.

- Kvinder skal holde op med at gemme sig bag 'han burde da vide, hvad jeg har lyst til' og tage ejerskab over den ærlige kommunikation. Hvis du vil have fantastisk sex, skal du arbejde for det. Hvis du vil have, at din kæreste skal give dig orgasme, må du vise ham hvordan.

- Hold op med at tro, at du skal styre det hele! I er to om at elske. Det er fint at tage styringen, men det er også fint at 'følge med'. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Sådan bliver du en bedre elsker

2. Læg ud
En ting er at vide, hvad man vil have, en anden ting er så at finde en måde at formulere sine behov på. Moscombe foreslår, at du lægger ud med denne:

'Jeg elsker, når du gør x ved mig/slikker mig blidt, som du gjorde i går/kysser mig legende/etc.' Så kan du gå videre med: 'Jeg elsker at elske med dig, og jeg får virkelig en god orgasme, hvis du også x.'

3. Pak pænt ind
Du kommer længst med ærlighed, og så skal man huske på, at sex ikke er farligt. Vi er bange for at vise, hvem vi er seksuelt, og vi er bange for at såre, men:

- Din kæreste vil værdsætte, at du fortæller, hvad du kan lide. Alt andet lige vil han jo have, at du har fantastisk sex med ham.

Og det er her indpakningen kommer ind i billedet.

- Hvis du prøver at fortælle kæresten, at det, han har gang i, ikke virker for dig, skal du pakke det pænt ind, så det glider bedre ned. Målet er bedre sex uden at såre partneren. At sige sandheden er vigtigt, men takt og tone er også.

Du kan sige: 'Jeg elsker, når du slikker mig, og det gør mig glad at du vil gøre noget for mig. og hvis du gør det den og den måde, vil jeg nyde det endnu mere.'

Gør ikke sådan
Og således skal du heller ikke bruge visse uhensigtmæssige formuleringer: 'Jeg hader, når du gør det der' og 'hvad har du egentlig gang i!', er direkte dræbende.

- Tonen og indholdet skal være positivt. Tommelfingerreglen er enkel: Hvis du ikke selv bryde dig om at få beskeden, er det sikkert ikke nogen god ide selv at give den. Nedgørende, nedrige og ukonstruktive beskeder skal du holde dig fra,

Spørg
En god åbner for sexsamtalen er at spørge ham, hvad han lyster. Inviter ham indenfor med: 'Når det handler om sex, hvad kan du så virkelig lide. Jeg vil elske at få det at vide, for jeg vil gerne fortsætte med at have vores dejlige sexliv.'

Foto: Shutterstock Sex & samliv Sådan gør du din kæreste bedre i sengen

Bliv bedre i sengen
Det var så nogle tips til kvinde, der gerne vil booste sin elskers evner. Men mon ikke der er par mandlige læserne derude, som også kunne bruge et tricks, der kan gøre dem til bedre elskere? Her er sexolog Signe V. Bentzens bedste bud på det:

Hver kvinde er forskellig
Hvad du har lært var godt hos én kvinde, kan være godt for en anden, så prøv det endelig af, men vær åben for, at hun skal slikkes/tages/kysses osv. på en anden måde for at blive tændt rigtigt, forklarer Bentzen.

- Her handler det om at bruge sine sanser - alle fem - for at opfange, hvad der gør godt, og hvad der ikke virker. Hun vil afsende en masse signaler, som du kan læse. Fx vil du kunne høre det på hendes lyde, hvis altså du ikke er alt for optaget af at pumpe løs eller slikke derudaf på den måde, du kender.

- Prøv noget af, mens du lytter til hendes lyde eller læg mærke til, om hun fx flytter kroppen væk fra dig eller imod dig. Flytter hun sig væk, er det, du laver, ikke lige i øjet og så skal der justering til.

- Du skal ikke bare holde hende fast og fortsætte den teknik/tempo/hårdhed eller sted på hendes klit, du kører nu. Prøv at slippe hende og se, om hun ikke lægger sig til rette netop der, hvor hun gerne vil slikkes, siger sexperten.

Sex & samliv Bliv superelsker med disse fem tricks

Spørge
At spørge'er dette her godt eller skal det være mere sådan her' - og så give hende tid til at mærke efter, kan også være en god ide, hvis du har svært ved at aflæse hendes kropssprog, mener Signe V. Bentzen.

- Hvis du giver dem en valgmulighed og god tid til at svare, og de virkelig føler, at du har tid til, at de lige mærker efter, så vil de fleste svare dig. Det, der kan være svært at svare på, er: 'Hvad skal jeg gøre for dig, som er rigtigt lækkert?' eller 'hvordan skal jeg slikke dig?' Det er sgu for svært at besvare, når man ligger der og prøver at være i sin krop. Dér skal man have simple spørgsmål a la: 'er dette her bedre end dette her?' - og så skal hun have god tid til at mærke efter, siger Bentzen.

Tempo
Derudover er det en god ide at sætte tempoet ned generelt, selvom mange er bange for at miste erektionen, hvis de går ned i tempo:

- Det der med en konstant stående erektion er altså lidt opreklameret. Fx har de fleste mænd ikke fuld rejsning, når de er optaget af at slikke kvinden, også selvom de synes, det er vildt ophidsende og lækkert. Kroppen er fuldt optaget af det, den laver. Og det er godt. Erektionen kommer tilbage, når fokus flytter sig ned til den igen, når hun fx rør ved den eller slikker den, siger vores sexpert.

Øjenkontakt
Øjenkontakten er også ret undervurderet, mener Signe V. Bentzen:

- Sex er jo en slags dans eller 'samtale', der foregår mellem mennesker. Kan du forestille dig en samtale med nogen, hvor du ikke så dem i øjnene for at tjekke om, I stadig er på bølgelængde, og hvordan den anden reagerer på det, du lige sagde nu? Den gode elsker bruger øjnene til at kommunikere og justere sin elskov. Ikke hele tiden, men jævnligt.

Foto: Shutterstock Sex & samliv Det er faktisk ret let at blive god til sex: Sådan bliver du super-elsker

0 kommentarer
Vis kommentarer