Annonce:
Annonce:

Guide til kvinder: Mænd er ikke altid liderlige

Selv om de fleste mænd ganske vist har en høj og konstant sexlyst, så faker de også liderlighed. Plus: De tre største misforståelser om mandens seksualitet

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen Sexpert-tv fra arkivet: Derfor gider han ikke knalde --

Hov - der er en god røv, den hopper jeg da gerne på.

Sådan tænker mange mænd, og sådan tænker mange kvinder, at mænd tænker.

Men hvad er sandheden om mandens seksualitet egentlig? Er han altid klar til at ordne alt med en puls, og føler han sig presset af den forestilling om mandens konstant høje sexdrive?

En forsker har for nylig udgivet et studie, der ser nærmere på disse ting.

30 heteroseksuelle mænd i alderen 30 til 65 år blev interviewet. Alle var i parforhold.

Hovedparten af deltagerne angav, at de har en høj og vedvarende sexlyst, og lidt over halvdelen fortalte, at de aldrig siger nej, hvis muligheden for sex dukker op.

Men de fleste af de interviewede mænd forklarede også, at de engang imellem lader, som om de er liderlige for at virke mere maskuline eller for at ikke gøre partneren ked af det.

Annonce:

Som 30-årige Justin i studiet siger:

'It’s keeping up appearances for my wife at least. Because to some extent I think she buys into the stereotype that men are more sexually active or have more sexual desire. So if I’m not doing that, I think she feels sexually inadequate? So sometimes I'll feign sexual desire even if I’m not into it just so she feels good about herself.'

Med andre ord ligger mænd også under for stereotypiske forestillinger om, hvad en rigtig mand er.

Her er de fem største sexløgne

Vi bad den danske sexolog og parterapeut Bastian Larsen om at komme med nogle bud på de største misforståelser omkring mænds seksualitet.

Mænd vil have sex uden følelser

Flere mænd har nok lettere ved at have sex uden nødvendigvis altid at have en masse følelser med i seng, men det betyder ikke, at mænd ikke har brug for at have sex med følelser.

Annonce:

Vi ved, at mænd får flere følelsesmæssige behov dækket af sex end kvinder, som oftere end mænd har brug for at føle, at 'de er med', når de skal til at have sex.

Det betyder ikke, at vi mænd er dumme eller afstumpede. Blot at vores behov er et andet, og at vi måske ikke lige så tit har brug for stille sex, hvor man mærker det hele. Nogle gange har vi bare brug for at mærke vores krop og vores pik og ikke så meget andet.

Kvinder kan også lide engangsknald

Mænd hader forspil

Mænd elsker forspil. Problemet er, at forspil er kommet til at betyde forspil for kvinden. Hvad blev der af forspillet for manden? Igen kan man sige, at mænd måske har lettere ved at springe kæleriet over og gå direkte til metrobyggeriet.

Men det betyder ikke, at de ikke godt kan lide at lege. Særligt i den situation, hvor forspillet giver manden en vis kontrol over kvindens ophidselse, kan der være meget bekræftelse at hente.

Annonce:

Men da mænd tit har svært ved at tage en passiv og modtagende rolle på sig, så kommer forspillet tit til at være manden, der er aktiv omkring kvinden. Men med lidt arbejde kan det godt blive en mere ligeværdig situation. Og ærlig talt, hvem kan ikke lide et blowjob?

Bare kvinder vidste dette om manden...

Mænd er langt mere utro end kvinder
Undersøgelser viser, at mænd og kvinder er lige utro. Kvinder er bare meget bedre til at skjule og organisere det end mænd, så mændene bliver oftere opdaget.

Kvinden arrangerer f.eks. at gå til stang-yoga hver tirsdag, når børnene er langt, men i virkeligheden skal hun til noget helt andet pole-relateret.

Mens manden pludselig råber en halv sætning ude i gangen, om at han skal hente cigaretter, selvom han ikke har røget siden 2003, og bliver væk i to timer og kommer svedig hjem med en dårlig forklaring, lugtende af fremmed parfume.

Annonce:

Igen handler det om forskelligheder. Mænd er typisk mere spontane og udfarende, mens kvinder ville ønske de var, men typisk ender med at arrangere deres utroskab i forlængelse af samme excel-ark som har børnenes sportsaktiviteter, familieudflugter, karriere og andet stående.

HERUNDER kan du se mandeterapeuten Kærgaard forklare, at mænd ikke altid vil have en udløsning:

6 sære sexmyter

Mandeterapeut til den danske mand: Ta' dig nu sammen!

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: