Her er de erogene zoner

Hot spots: Det viser sig, at de i nogen grad er kontektsafhængige

Her er de erogene zoner - ved sex og ved onani.

Du har nok efterhånden fået styr på de der områder på kroppen, hvor vi er mest modtagelige og følsomme overfor berøring af erotisk karakter. Altså de erogene zoner.

Og selv om du måske ikke tænker over det til daglig, kommer det nok heller ikke bag på dig, at der er forskel på, hvor følsomme vi er, alt efter om det drejer sig om onani eller sex.

Finske forskerne har udarbejdet et kort over de erogene i forhold til onani og sex. (Fig: Nummenmaa et al, Archives of Sexual Behavior)
Finske forskerne har udarbejdet et kort over de erogene i forhold til onani og sex. (Fig: Nummenmaa et al, Archives of Sexual Behavior)

Finske forskerne har udarbejdet et kort over de erogene zoner i forhold til onani og sex.

De fik 704 mænd og kvinder til at udpege de steder på kroppen, hvor de føler mest erotisk stimulation ved berøring.

Som det fremgår af video (se over artikel) og foto, er de primære områder de primære kønsorganer. Altså vagina og penis. Lige efter følger bryster, brystvorter, anus, balder og inderlår.

Ved onani er det mest de primære zoner, der er erogene. Men når der er en partner med i legen, bliver langt mere af kroppen sexfølsom. 

Det ses tydeligt, at inderlår, balder og mund, hals/nakke har stor erotisk værdi under sex. Faktisk peger resultaterne på, at stort set hele kroppen i nogen grad kan være erogen, kun underben og dele af hænderne er udeladt.

Det totale erogene område af kroppen er større hos kvinden.

Desuden viser det sig også, at mænd og kvinder har god styr på det modsatte køns hot spots.

Umiddelbart kan det være svært at forklare de evolutionære parringsfordele i, at hele kroppen er erogen: Altså hvorfor dog bruge tid og energi på de andre områder, når det kun er kønsdelene, der er vigtige i forhold til forplantning?

Kærtegn og cuddling fungerer som social bonding i andre sammenhænge, og det er i det lys, det skal ses, mener forskerne: At det meste af kroppen bliver modtagelig for erotisk stimulation under sex, kan være en måde, hvorpå vi bonder i parforholdet.

Berøring er vigtigt i skabelsen af sociale bånd. Kys & kærlighed Vi har formlen: Så langsomt er det perfekte erotiske kærtegn

Gul er ok, sort tabu. Blå (mand) og rød (kvinde) er kønnet på personen, der rører. Spektret går fra kæreste til fremmed. (Fig: PLos One) Sex & samliv Her må du gerne røre - og her er no go!

HERUNDER sexpert-tv: Få liderligheden helt ud i fingerspidserne:

 
32 kommentarer
Vis kommentarer