Her er de mest udbredte fantasier

Er dine på listen..?

Succesfuld tur i swingerklubben fik uanede konsekvenser.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Det kan der ske, når man lever den frække fantasi ud --

I de gode gamle dage, hvor S/M var for afsporede psykopater, homoseksualitet en sygdom, der kunne kureres, og onani en syndefuld last, der medførte tungsind og blindhed, blev sexfantasier (og ditto adfærd), der rakte udover det autoriserede samleje mellem mand og hustru med avl for øje, set som afvigende eller i bedste fald som skamfulde.

Selv om det mest skamfulde i dag sandsynligvis er, at slet ikke have lyst til sex, så er det ganske befriende for de fleste at erfare, at de ikke er alene med deres hemmelige erotiske forestillinger.

En række sexterapeuter fortæller herunder om de mest udbredte fantasier blandt deres klienter:

Trekant
En er godt, så må to være dobbelt så godt. Både singler og folk i parforhold tænder på en trekant, som blandt andet handler om en forestilling om sansebombardement. Så mange kropsdele filtret ind i hinanden. Mange par kan lide tanken om at trekant som en måde at få nyt liv forholdet og i sengen.

BDSM
Både mænd og kvinder er interesseret i dominans og underkastelse. Ofte er mænd mest til at være den styrende, den dominante, og kvinder til at blive domineret. Men det kan sagtens være omvendt. Fantasier om dominans handler blandt andet om magt, om at føle man er i total kontrol, og at partneren lystrer dine mindst vink. Og for den submissive drejer det sig at at give slip på kontrollen og bare blive taget og udnytte for partneres nydelse.

- Det er en fantastisk følelse, når min kæreste tager styringen og fx binder mig op i en krog i loftet med håndjern eller manchetter eller binder mig fast til sengen og giver mig blindfold på, siger Dina. Arkivfoto: Shutterstock.com Sex & samliv 33-årig kvinde: Føler mig fri når min kæreste dominerer mig

Eget køn
De fleste har efterhånden forstået, vores seksuelle orientering befinder sig på et kontinuum mellem 100 procent heteroseksuel og 100 procent homoseksuel. Seksualiteten er med andre ord mere flydende, end vores sprog lægger op til. Men i fantasien kan vi prøve alt det, vi ikke vil, kan eller tør i virkeligheden, så mange har fantasier om at være sammen med en person af eget køn. Vi kan gøre os forestillinger om at røre noget, der er så fremmed og dog så velkendt, og samtidig bryde nogle af de kønsstereotyper vi normalt bevæger os i.

Både fantasier om sex med eget køn og BDSM er udbredt. Foto: Shutterstock.com
Både fantasier om sex med eget køn og BDSM er udbredt. Foto: Shutterstock.com
 

Masser af orgasmer
For den heteroseksuelle mand er en kvinde, der entusiastisk og totalt giver sig hen til ham og hans evner, det mest eftertragtede og ophidsende. Kvinden nyder det hele og får masser af orgasmer.

Om det skyldes inspiration af porno eller tidligere succesoplevelser, eller at manden ofte kan føle, at han skal overtale sin kvinde til sex, skal være usagt. I hvert fald melder mange, at det er er ufrækt, hvis det uklart om hun faktisk synes, det er dejligt - og samtidig er hendes utvetydige nydelse noget af det mest ophidsende for mange mænd. Og det booster hans ego, hvis han føler sig sig dygtig i sengen.

Se kæresten med anden
I vores monogame samfund og forhold er der noget provokerende og tabuiseret på den frække måde ved fantasien om at se kæresten have sex med en anden. At se en anden person kærtegne kæresten, se deres nydelse, se dem kysse, høre dem knalde, øger kærestens tiltrækningskraft. Samtidig gør det også det lidt forudsigelige forhold uforudsigeligt. Og når man så er voyeur og desuden konstruktør af fantasien, er man i kontrol over en oplevelse, som i virkeligheden kan være smertefuld. Man kan sige, at man seksualiserer sin jalousi.

NB: Alle fantasier skal ikke nødvendigvis udleves. Men de fleste kan godt tåle at blive delt med kæresten.

Sex & samliv Her er læsernes hemmelige sexfantasier

Danske fantasier
I efteråret 2017 lavede analysebureauet bilendi.dk på vegne af sexshoppen Belugi.dk en undersøgelse blandt 2000 repræsentativt udvalgte danskere. Deltagerne skulle fx angive, hvilke af 18 forskellige fantasier de har:

Sexolog Marie Oddershede fra belugi.dk mener, at dominans og underkastelse er et gennemgående tema:

- Når Fifty Shades of Grey er blevet en brølende succes, skyldes det, at den taler til rigtig mange menneskers fantasier. Der er mange meninger om seriens litterære og indholdsmæssige niveau, men det er stensikkert, at den har åbnet op for et tabu, de fleste danskere kan forholde sig til.

Hver tredje adspurgte kvinde fantaserer om dominans. De fleste i den blide ende, men også hård dominans er en udbredt fantasi.

- I vores moderne samfund er kvinderne også pressede af alt det, de skal kunne præstere. Personligt har jeg stor respekt for de kvinder, som gennem tiden har kæmpet for kvinders rettigheder og ligeværd i forhold til mændene.

- Og selvfølgelig kan vi klare os selv, passe børn, lave karriere, slå græs og betjene en skruemaskine. Men midt i alt det, vi sagtens kan selv, så fantaserer kvinderne altså om at blive domineret af manden! Så måske er det på tide at erkende, at mænd er mænd, og kvinder er kvinder, og at vi hver især har forskellige urinstinkter og tiltrækkes af hinanden, netop fordi vi er forskellige, siger Oddershede.

Kvinders sexfantasier er ofte mere stemningsorienterede end mænds. (Foto: All Over) Sexperterne Sådan er kvinders sexfantasier

Mænd
Mændene fantaserer generelt meget mere end kvinderne, og især på de mere grænsesøgende fantasier, fører mændene markant.

- Fantasier, hvor mændene dominerer billedet meget markant, i forhold til kvinderne er: Analsex, trekant, Lak og læder, pigesex, gruppesex og kostumer. 25,5 procent af mændene fantaserer om sex med en ven/veninde, mod kun 5,8 procent af kvinderne. Jeg ser en klar tendens til, at mændene virkelig har behov for at 'brøle'. Deres fantasier er meget mere grænsesøgende end kvindernes, mener Marie Oddershede.

Sex & samliv Kvindernes frækkeste fantasier

5 kommentarer
Vis kommentarer