Annonce:
Annonce:

Her er de vildeste sextabuer

Mon din lyst figurerer på listen…

23-årige Aella har set nærmere på egne og andres perversioner. Foto: instagram.com/aellamfc/
23-årige Aella har set nærmere på egne og andres perversioner. Foto: instagram.com/aellamfc/
Annonce:
Følg Sex & Samliv

Der er de små-uartige lyster, der kun er lidt ved siden af mainstream, og så er der de virkelig kinky, dem man i gamle dage kaldte perversioner.

For at finde ud af, hvad og hvor meget vi tænder på diverse seksuelle udtryk og udfoldelser, samt hvor tabuiserede de er, så har datanørd og nøgenmodel Aella set nærmere på brugernes parafilier, som er det mere moderne ord for sexlyster, som ikke typisk bliver dyrket i hr. og fru Hansens dobbeltseng.

Den blot 23-årige nuværende trafikfetichist og tidligere kristne fundamentalist og girl gone wild lavede spørgeskemaer blandt andet på reddit.com og twitter.  Og på baggrund af de godt 2000 svar fra mænd og kvinder har hun lavet denne ikonografi - ikke mindst for at se, hvor pervers hun er i forhold ’normen:’

 

Som det fremgår, spænder lysterne og synet på dem vidt.

Annonce:

Andre stillinger end missionæren anses for at være meget lidt tabubelagt, og samtidig angiver både mænd og kvinder, at diverse sexstillinger er dejlige. Y-aksen viser, hvor meget og hvem der kan lide det (lyserød er kvinder, blå er mænd), x-aksen viser, hvor stort et tabu deltagerne mener, den seksuelle lyst er.

Sexlegetøj dominans, analsex og gruppesex er både populære og ikke forbundet med meget fy-fy. I den anden ende (undskyld) finder man for eksempel scat (ikke sangstilen, men seksuel leg med afføring), som absolut hører til de mindre populære lege, og som anses for at være meget tabuiseret.

I samme område finder man dyresex, pædofili og nekrofili, vore. De områder af de mest tabuiserede, som er mere populære blandt kvinder, er cutting og piercing, og ellers er mænd klart de mest, nåja, perverse: Urin, incestrollespil, racerollespil, pet-play (lege kæledyr) vorefili (fantasere om at blive spist).

I disse post ’50 Sades of Grey’-tider kan det ikke komme som en overraskelse, at kvinderne tænder på masochisme, kvælning, sadisme, hård bondage og voldtægtslege.

Kvinden bag skemaet, Aella, er yderst aktiv på de sociale medier, som her instagram:

Annonce:

Derfor er du fetichist

Ingen skam over ble-perversioner

Andre perversioner

Selv om man kan mene, at Aellas ’undersøgelse’ mangler en videnskabeligt funderet tilgang (fx er deltagerne ikke nødvendigvis repræsentative, og hendes valg af seksuelle ismer er lidt tilfældig), så bekræfter hendes statistik i nogen grad andre mere videnskabelige undersøgelser.

For eksempel et studie publiceret i 'Journal of Sex Research,'hvor forskerne undersøgte flere end 1000 repræsentativt udvalgte canadieres sexlyster.

For at finde ud af, hvor udbredt diverse seksuelle parafilier egentligt er, lavede man to grupper. En blev interviewet over telefonen, og den anden gruppe svarede på online spørgeskema. Deltagerne skulle fortælle om deres lyster og erfaringer.

Annonce:

Parafili er den moderne seksualvidenskabs ikke-fordømmende ord for det, man tidligere kaldte en perversion. En parafili defineres som intense seksuelle fantasier, der handler om andet end 'genital stimulation eller forberedende kærtegn med normale, kønstypiske, fysisk modne, samtykkende menneskelige partnere.'

Hvilket må siges at være ret bredt. Og cirka halvdelen af deltagerne udtrykte da også interesse i eller erfaring med en eller flere af de følgende parafilier. Vi citerer fra undersøgelsen, hvor hver isme forklares i det medfølgende spørgsmål:

Fetishism: Have you ever been sexually aroused by an inanimate non-sexual object? Please note that a vibrator does not enter into this category.

Transvestism: Have you ever been sexually aroused by wearing clothing from the opposite sex?

Voyeurism: Have you ever been sexually aroused while watching a stranger, who was unaware of your presence, while they were nude, were undressing, or were having sexual relations?

Exhibitionism: ‘Have you ever been sexually aroused by showing your genitals to a stranger who was not expecting this?

Frotteurism: Have you ever been sexually aroused by touching or by rubbing yourself against a stranger?

Annonce:

Pedophilia: Have you ever engaged in sexual activities with a child aged 13 years old or less after you were an adult?

Masochism: Have you ever been sexually aroused while suffering, being dominated, or being humiliated?

Sadism: Have you ever been sexually aroused by making someone suffer, or by dominating or psychologically or physically humiliating another person?

Other behavior: “Have you ever been sexually aroused by an animal, fecal matter, enema, urine, cadavers, or other unusual things? If yes, please specify.

Især voyeurisme, fetichisme, frotteurisme og masochisme interesserede flere, end hvad man ellers statistisk anser som det almindelige, som er omkring 15 procent.

Generelt var der flere mænd, der havde en eller flere parafile erfaringer (og interesser). Bortset fra masochisme, hvor kvinderne trækker læsset (23,7 procent vs. 13,9 procent).

Masochisme var også markør for at have mange andre seksuelle parafilier på paletten, ligesom især kvindelige masochister var mere tilfredse med sexlivet og var mere seksuelt aktive.

Annonce:

I forskernes definition dækker masochisme over at være submissiv - og altså ikke noget entydigt omkring at kunne lide smerte seksuelt.

60 procent af mændene tænder på at lure, mens kun lidt over hver tredje kvinde har den lyst. Til gengæld er der lidt flere kvinder, som tænder på fetichisme end mænd: 47,9 procent vs 40,4.

Som forventet var der flere i onlinegruppen, som angav, at de havde parafile interesser og erfaringer, ligesom flere selvfølgelig udtrykte interesse i en parafili, end de havde erfaring med en.

Således lægger studiet sig i forlængelse af en række andre nyere undersøgelser, der dels viser, at vores seksualitet er langt mere frodig og mangefacetteret, end hidtil antaget af den traditionelle seksualvidenskab, og dels at s/m ikke er forbundet med barndomstraumer og psykiske problemer - faktisk tværtimod:

Sådan deler du din lyst


Hvis du gerne vil dele din hemmelige lyst med din partner, så sæt dig i hendes/hans sted. Send ikke et uopfordret brev! Tag det i stedet op på et tidspunkt, hvor I er tætte og glade, hvor du føler kommunikationen imellem jer flyder rigtigt godt, forklarer Ekstra Bladets sexolog Signe V. Bentzen.

- Så kan du fx åbne op for det ved at foreslå, at I begge fortæller noget meget personligt og seksuelt om jer selv. På den måde er din partner tunet ind på, at nu kommer der et par guldkorn, som hun/han aldrig har haft lejlighed til at have hørt før.

Hvad med at plante ideen under sex, så den kan finde grobund i liderligheden?

- Jeg vil sige, at det kommer MEGET an på jeres sexliv, som det ser ud. Netop fordi det kan skabe modstand hos partneren og følelser af afstand, mindreværd eller lede til at åbne for noget, der er komplet uventet.

- Og når man i sengen er i gang med at have det dejligt og godt, så har man måske ikke har lyst til at stoppe op og spørge ind til, hvad ’det’ egentligt handler om. Det kan blive noget, man blot undrer sig over eller frastødes af, uden at man kan gå ind i en ordentlig dialog og få misforståelser af vejen. Og så kan det blive svært at få en ordentlig dialog i gang.

Sådan skal du modtage

Som partner handler det om at holde sig åben og nysgerrig for det, der bliver betroet. Spørg ind. Hvordan skal det gøres? Hvad vil det give dig? Hvad ville en partners rolle være? At være nysgerrig og så open minded som muligt betyder ikke, at du skal sørge for, at din partners ide bliver realiseret. Det betyder blot, at du viser din partner accept og interesse.

Sex: Alt er ok mellem enige voksne

Mand vil spises af kvinde - og skides ud

Psykolog manipulerede ung kvindelig patient til sex med kamphunden Vladimir

Sær sex: Gift med Berlinmuren

Annonce:

Er du normofil? Hver anden er pervers

Derfor tænder kvinder på voldtægtsfantasier

Perversioner er godt for dit forhold

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: