Her er den bedste grund til at åbne dit forhold

Ja, det har nok noget med sex at gøre...

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Med mediernes store fokus på åbne forhold kan man forledes til at tro, at virkelig mange er swingere, polyamorøse eller på anden måde indgår i et forhold baseret på samtykkende nonmonogami.

To nye studier viser, dels hvor udbredt det er og dels, hvad sex betyder for nonmonogame.

I den første undersøgelse, publiceret i Archives of Sexual Behavior, gennemgår forskerne data fra en stor befolkningsundersøgelse fra 2012 med 2270 repræsentativt udvalgte amerikanere.

Her svarede 89 procent, at de var monogame. Fire procent angav, at de levede i en aller anden version af et åbent forhold, mens otte procent oplyste, at de var i ikke-samtykkende nonmonogame forhold - hvilket på dansk betyder, at de er utro.

Data, der altså allerede er seks år gamle og derfor kan have ændret sig lidt, viser også, at det var mere sandsynligt, at mænd, bøsser, lesbiske og biseksuelle personer var i åbne forhold, ligesom biseksuelle var mere utro. Og helt overordnet var nonmonogame yngre, hvilket også indirekte er tegn på, at det bliver mere og mere accepteret i det amerikanske samfund. Som i det hele taget er igennem en voldsom udvikling på de sexværdi-politiske områder. Amerikanerne i dag er langt mindre snerpede og fordømmende, end de var for blot 10-20 år siden.

Niels Lyngø skriver om seksuelle utopier i 'Himlen under jorden. Kys & kærlighed Dansk forfatter: - Sex med mange kan gavne dine sociale evner

Sex
I det andet studie, publiceret i Journal of Social and Perosnal Relationships, så canadiske forskerne på, hvordan det at få sine seksuelle behov opfyldt hos den ene partner kan gøre dig mere tilfreds med et andet forhold.

I alt 1054 personer i nonmonogame forhold deltog. Det viste sig, at personer, der fik mødt de seksuelle behov i det primære forhold, også var mere tilfredse med relationen til den/de sekundære partnere.

Ydermere fremgår det af undersøgelsen, at mænd, der følte, at deres seksuelle behov blev opfyldt i den/de sekundære forhold, også var glade for deres primære parforhold.

Dog peger undersøgelsen på, at kvinder, der fik sexbehov opfyldt med sekundær partner, meldte om mindre tilfredshed det primære parforhold.

Sex & samliv Danske eksperter: Derfor har non-monogame bedre sex

Bedre sex
Tidligere kunne vi fortælle om et tredje studie, hvor amerikanske forskere har haft fat i 1177 personer i monogame forhold og 510 i ikke-monogame forhold og spurgt dem om sexliv og samliv.

De polyamorøse var mere tilfredse med både sex- og samliv end de monogame. De havde dog ikke større sandsynlighed for at have fået orgasme med ved seneste sex end monogame, men det var mere sandsynligt, at de havde haft sex i løbet af de seneste to dage (48 procent mod 37 procent).

Swingere var mest tilfredse seksuelt, havde større sandsynlighed for at have fået orgasme ved seneste sex (92 procent mod 78 procent af en monogame). Det var også mere sandsynligt, at swingere havde haft sex de seneste to dage i forhold til de monogame (79 procent mod 37 procent). Men i modsætning til de polyamorøse var de ikke mere tilfredse med forholdet end de monogame.

Personer i åbne forhold, hvor man har en primær kæreste og tillader sex uden for forholdet under visse regler, havde ikke væsensforskelligt sexliv i forhold til monogame. Samme orgasme- og sexfrekvens, samme tilfredshed med sexlivet, men mindre tilfredshed med samliv.

Med andre ord har mange ikke-monogame mere sex og mere tilfredsstillende sex.

Når man beslutter sig for, at man ikke ønsker at leve monogamt og ikke ønsker at være utro, så vælger man enten et åbent forhold, som betyder, at man må have sex med andre end sin partner, eller man vælger et polygamt forhold, som betyder, at man må have romantiske og kærlighedsfyldte forhold til mere end én person ad gangen. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Klar til flere partnere? Så læs lige dette først

I den forbindelse udtalte hypnotisør og erklæret polyamorøs Ejnar Håkonsen, at af de største udfordringer ved monogami er ideen om, at en enkelt person skal kunne tilfredsstille, hvert eneste behov partneren måtte have - særligt i seksualiteten er dette ofte urealistisk.

- Jeg har det fx fint med ordinær fysisk og mental dominans under sex, men har enormt svært ved ydmygelse/nedgørelse af kvinder - det er noget, som jeg arbejder på at blive bedre til, for nogle af mine partnere tænder på det. Men jeg har accepteret, at det nok aldrig rigtigt bliver et turn-on for mig.

- Her er det en enorm lettelse for mig, at de af mine partnere, der har den kink, kan få den tilfredsstillet et andet sted. Det er både en lettelse for mig, at det ikke er noget, jeg behøver at leve op til, og det gør, at de er 'mætte' på den front, og bedre kan give sig hen i de ting, som jeg nyder med dem, siger Ejnar Håkonsen.

- Vi har alle enkelte lyster, som ikke matcher vores partners præferencer, og det kan også være så simpelt som en bisexuel, der bedre kan nyde sin primære partner ved også lejlighedsvist at være med et andet køn.

Sex & samliv Sådan er de åbne forhold: Det ene styrker det andet

Verdens største orgie
Ikke alle, der lever i nonmonogame forhold, er swingere. Nogle har flere parallelle kærlighedsforhold, andre tillader blot, at partneren har sex med fremmede, og så er der altså swingere, som ofte sammen deltager i seksuelle møder med fremmede personer af det foretrukne køn. Og en hel del har sat hinanden i stævne i Syndens by, Las Vegas, Nevada, USA, hvor de vil forsøge at slå den uofficelle sexorgierekord. De vil simpelthen lave verdens største bunkepul på hotellet Las Vegas Hilton.

Arrangeret af sincityplay.com er orgiet 2. juni blot en del af en lang række mindre sexevents i Las Vegas den uge.

Kun par bliver lukket ind til orgiet, der kun varer to timer. Til gengæld koster det 200 dollars per person, som IKKE forpligter sig til at have sex med andre. Da arrangørerne regner med et vist medieopbud, kan deltagerne få masker, hvis de ikke selv har medbragt.

Arrangørerne regner med mere end tusinde deltagere, og dermed slår det et japansk orgie fra 2006, hvor 250 par knaldede løs.

3 kommentarer
Vis kommentarer