Her er din største sexfrygt

Kønssygdomme og kondomer, manglende orgasmer og for hurtig sædafgang

Sexpert-tv: Øvelserne der gør dig langtidsholdbar

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Sådan holder du længere i sengen --

Åh nej tælk nu hvis...

Mange gør sig mere eller mindre unødvendige bekymringstanker under sex, der ellers er bedst, når energien flyder frit.

Men frygter kvinder og mænd de samme ting i sengen?

Ifølge en undersøgelse, lavet af et online apotek, blandt mere end 2000 europæere og amerikanere viser det sig, at der er forskelle og ligheder. Også kontinenterne imellem.

Deltagerne blev bedt at bedømme en række forskellige ting, de frygter i sengen på en skala fra 1 til 10, hvor 10 er det værste.

Selv om det ikke direkte fremgår af undersøgelsen, ser det ud til at handle om sex med relativt nye partnere.

Især kvinden har bekymringer om eventuelle negative konsekvenser af sex: Det værste er, hvis partneren ikke vil bruge kondom, hvis han har en kønssygdom, eller kondomet går i stykker/uønsket graviditet - og på fjerdepladsen er hun bange for, at manden ikke vil kunne lide hendes kropp.

Mændene er et lidt andet sted: her er det værste, hvis kvinden har en kønssygdom, men allerede på andenpladsen ligger bekymringen om, at partneren ikke får orgasme.

På tredjepladsen - ligesom hos kvinder - er ødelagt kondom og uønsket graviditet. Og på fjerdepladsen klassikeren: For tidlig sædadgang.

I det hele taget er mænd mere bekymrede over egne præstationer og udstyr end kvinder, der er mere skamfulde i forhold til egen krop og hvad manden kan finde på at gøre i sengen.

 

Hvis vi ser på den sexfrygt, der handler om krop, viser det sig, at mænd er bange for, at kvinden synes, den er for lille - altså penis, ikke frygten. Og så bekymrer både mænd og kvinder sig om partneren kan lide deres kropsbehåring. Og kvinder er bange for, at deres bryster er for små - og for store.

 

Så er der orgasmerne. Og her viser det sig, at kvindens orgasme er det det store issue for begge køn og på begge kontinenter.

Mændene frygter, at deres sexpartner ikke får noget ud af seancen - og det samme gør kvinder. Dog ikke i helt samme grad.

Sexperterne Dette tænker manden ved første knald

Foto: shutterstock.com. Sex & samliv Derfor får du præstationsangst

HERUNDER SEXPERT-TV: Orgasmeguide til kvinder
 

 

 

 

3 kommentarer
Vis kommentarer