Her er tegnene på, at du IKKE har lav sexlyst

Sådan hænger sædafgang sammen med liderlighed

SEXPERT-TV CLASSIC: Mænd kan også mangle sexlyst.

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra det gamle arkiv: Derfor er han IKKE liderlig --

Midt i livet: Du har muligvis både måne og tyndfed krop, men det er ikke afgørende for, hvor liderlig du er. Det ser nemlig ud til, at mandens sexlyst er mere afhængig af hans evner i sengen.

Nyt stort studie har undersøgt 12.000 tyske 45-årige mænd og deres sexlyst. Og det viser, at fem procent melder om ringe lyst til sex.

De fandt en række faktorer, som kan være udslagsgivende for, om man har problemer med lav libido. Og således identificerede forskerne også faktorer, som typisk gør sig gældende for mænd, der IKKE melder om lav sexlyst.

Se også: Videnskabens 8 simple måder at få et bedre sexliv

Dette kendetegner manden med en fin-fin libido:

 • To eller flere børn.
 • Onanerer hyppigt.
 • Betragter sex som vigtigt.
 • Højt seksuelt selvværd.

Dette kendetegner manden med lav sexlyst:

 • For tidlig sædafgang.
 • Potensproblemer.
 • Lavt seksuelt selvværd.
 • LUTS - nedre urinvejssymptomer, som smertefuld vandladning og problemer med at holde på eller komme af med urin.

Foto: Shutterstock Sexperterne - 31. dec. 2017 - kl. 00:11 En rigtig mand har (ikke) altid lyst til sex

De kendetegn kan ifølge forskerne så være påvirket af livsstilfaktorer som overvægt og sygdomme såsom hjertekarsygdomme og depression. Dog er disse faktorer ikke markant udslagsgivende, hvilket forskerne forklarer med, at deltagerne er relativt unge (45 år), så de svære symptomer på klassiske livsstilsrelaterede sygdomme ikke slår så hårdt igennem endnu.

Det tyske studie kan ikke direkte påvise, hvilken vej kausaliteten går - fører de seksuelle dysfunktioner til mindre sexlyst, eller giver mindre sexlyst seksuelle dysfunktioner. Men ikke desto mindre tør forskerne godt pege på denne tolkning:

Mænd mister sexlysten som følge af lavt selvværd, der bunder i selvopfattede seksuelle fiaskoer som for hurtige udløsninger og impotens.

Og det kommer næppe bag på nogen.

Undersøgelsen viser også, at langt flere af de 45-årige mænd melder om potensproblemer (25 procent) end om lav sexlyst (fem procent). Så det er ikke helt entydigt, hvordan disse ting hænger sammen. Man kan med andre ord sagtens være liderlig uden at kunne få den op.

Et af sexologens råd til sexfrustrerede kvinder: Nyd seksualiteten på egen hånd. (Foto: colourbox.com) Sex og samliv Fem grunde til manden ikke har lyst til sex

Cirkel
Ikke desto mindre er vejen mod mere liderlighed en god cirkel, som kunne indbefatte følgende:

 • Tabe sig og dyrke mere motion - begge dele har vist sig at hænge sammen med bedre potens og bedre selvværd og bedre kredsløb og endda færre depressive symptomer.
 • Lave knibeøvelser, som både styrker kontrol over udløsningen og selve potensen. Som igen giver mere selvværd i sengen. Og det øger sexlysten, for selvværd er sexet for dig selv - og for potentielle partnere.
 • Få en kæreste (og nogle unger) - mænd med kærester lever sundere. Og cirklen er sluttet.

Se også: Sådan får du en hård diller igen

5 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere