Homofober er selv bøsser

Det er en kliche, men nu har videnskaben bevist det

Mandekærlighed - bliver du vred, er du måske selv lidt gay. (Foto: colourbox.com)
Mandekærlighed - bliver du vred, er du måske selv lidt gay. (Foto: colourbox.com)

Er du vokset op med autoritære forældre og har en uerkendt tiltrækning til dit eget køn, så er der større sandsynlighed for, at du er homofobisk.

Det viser en ny undersøgelse, publiceret i ’Journal of Personality and Social Psychology.’

Ifølge sciencedaily.com er det britisk-amerikanske studie det første af sin art til at dokumentere sammenhængen mellem opdragelse, seksuel orientering og had til homoseksuelle.

Læs:

Se også: Kvinder vilde med pigesex

Personer, som identificerede sig selv som hetero, men som i psykologiske test viste en stærk tiltrækning til personer af eget køn, kan føle sig truet af bøsser og lesbiske, fordi de minder dem om deres egne tendenser, siger Nette Weinstein, University of Essex.

- Det er ofte sådan, at disse personer er i krig med sig selv, og at de vender denne indre konflikt udad, siger studiets anden forfatter, Richard Ryan, University of Rochester.

Se også: Det kan du lære af bøsseporno

Fire forskellige eksperimenter, udført i USA og Tyskland, hver med cirka 160 studerende, danner grundlaget for undersøgelsen, der således giver empiriske beviser for den klassiske psykoanalytiske teori om, at frygt for og aversioner mod homoseksuelle, som nogle personer kan have, stammer fra undertrykt lyst til homosex.

Samtidig viser det også, at en opvækst med kontrollerende, autoritære forældre hænger sammen med mindre selvaccept.

Det kan kaste nyt lys over hadkriminalitet mod homoseksuelle, mener forskerne, idet det tyder på, at voldsmændene ser de homoseksuelle som en trussel:

Folk, der ikke tør se sandheden i øjnene om deres egen seksualitet, kan reagere voldeligt, fordi den homoseksuelle får denne indre konflikt frem.

Og så ikke et ord om amerikanske politikere som Michelle Bachmann og Rick Santorum, der begge har tordnet mod homoseksuelle - eller en dansk som Jesper Langballe...

En anden undersøgelse i 'Journal of Sexual Research' understøtter dog ikke konklusionerne o det foreliggende studie.

Læs:

Se også: Sex til begge sider

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere