Annonce:
Annonce:

Hvad ville du gøre, hvis din kæreste sagde: Må jeg knalde med en anden?

Her er en lille guide til, hvordan man tager den samtale

SEXPERT-TV: Hov - pludselig kan konen alt for godt lide sex med fremmede
Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Hun prøvede swingersex - og hun er vild med det --

 Så sidder I der over pastaen og rødvinen en regnvåd, trist tirsdag i november, november, november, og taler om job, unger og mulig tur til Ikea i weekenden.

En vanlig hverdag.

Det kommer med andre ord lidt bag på dig, da din kæreste siger:

- Skat, hvad ville du sige til, hvis jeg gik i seng med en anden?

Bom!

Og selv om du måske selv har tænkt, at de kunne være voldsomt pirrende at knalde med hende den frække kollega med de store kasser og pikmund, er det alligevel en ordentlig mundfuld at sluge på sådan tirsdag.

Hvad ville du svare? Deltag i afstemningen under artiklen.

En amerikansk meningsmåling, foretaget af analysebureauet YouGov, viser, at relativt mange ikke ville være afvisende: Især blandt de 18 til 44-årige er, der et stort mindretal, der ikke er entydigt vil sætte sig imod ideen.

Annonce:

Amerikanernes erfaringer med sex uden for parforholdet viser, at flere har været sammen med en anden, uden at kæresten har været informeret. Dog er de 18-44-årige ret gode til at være ærlige:

Ikke kun alder bonner ud. Også de adspurgtes køn har betydning for deltagernes svar: Kvinder er generelt mere afvisende over for partnerens ønske om at knalde en anden:

Fantaserer om at konen bliver knaldet af fremmede

Godt så. Hvad gør man så, hvis har lyst til at at dyrke sex med en anden end kæreste, og man ikke vil være utro?

Man spørger en specialist. Og i dette tilfælde kunne det være Naomi Hagelberg. Adfærdsbiologen Hagelberg levet selv i et åbent forhold og rådgiver andre i det på naomihagelberg.dk.

Hvad skal man huske på, når man tænker, jeg vil da gerne knalde med en anden end min faste kæreste'?

Annonce:

- Man skal starte med at overveje, om man vil lyve for sig selv, om man vil lyve for sin partner, eller om man vil leve i ærlighed. Jeg vil anbefale ærlighed. Det giver en rar psykisk stabilitet, når man står ved sig selv, siger Hagelberg, der også holder kurser i åbne forhold.

Hvordan siger man det sin partner?

- Stille og roligt. Hvis du vil have et godt parforhold, så har du forhåbentligt hele tiden arbejdet for, at I lytter til hinanden, at I udviser forståelse for hinandens lyster og tanker, at jeres forhold er baseret på tillid til hinanden og ikke kontrol ud fra en frygt for at være alene.

- Når jeres forhold afspejler det arbejde, så er det ikke så svært at sætte sig ned med sin partner og fortælle, at man er blevet nysgerrig på et nyt område.

Er det som med analsex - at man ikke skal presse det igennem, hvis man ikke selv er villig til at prøve at modtage?

Annonce:

- Nu mener jeg ikke, at man skal kunne modtage analsex for at kunne give, ligesom man heller ikke skal give, for at kunne modtage, men det er en anden snak. I relation til sex med andre end ens partner vil det være en god ide at forholde sig til tanken om, at ens partner måske også vil have sex med andre. Mange mennesker har en helt naturlig lyst til nye oplevelser og sex med andre mennesker, men en del vælger ikke at lytte til eller følge den lyst.

- Så selv om din partner her og nu ikke har lyst til andre, så er det meget tænkeligt, at den lyst vil komme senere, og hvis kun den ene må, så skaber det en ubalance i forholdet. Den ubalance vil medføre sårede følelser, usikre tanker, lavt selvværd, udfordringer i forholdet og i sidste ende måske at forholdet slutter, forklarer Hagelberg, du også kan møde på facebookgruppen PolyamoriDK

Kærestepar: Så vildt er vores åbne forhold

Mathilde har to kærester

48-årig kvinde: Åbent forhold gør mig til en bedre mor

HERUNDER SEXPERT-TV: Gør forholdet farligt og frækt ved at åbne døren på klem

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: