Annonce:
Annonce:

Hver anden dansker dyrker næsten aldrig oralsex

Ikke desto mindre peger ny dansk sexundersøgelse på, at de fleste er ganske tilfredse med sexlivet

Annonce:
Følg Sex & Samliv

-- Over artiklen relateret Sexpert-tv fra arkivet: Sexologen afslører, hvor tit I burde dyrke sex --

Man kan fodre svin (læs: journalister) med mere eller mindre seriøse sexundersøgelser og afstemninger, som ofte kræver, at læseren lige husker at tjekke, hvor videnskabeligt funderet det hele er.

Heldigvis findes der også - og især i udlandet - ganske gedigne studier. Og herhjemme gik danske sexforskere fra Aalborg Universitet og Statens Seruminstitut i efteråret sammen i projektet Sexus, der skal blotlægge danskernes sexliv. De første resultater derfra ventes næste år, men allerede nu er der kommet en ret flot og omfattende undersøgelse, lavet af analysebureauet Bilendi på vegne af sexshoppen belugi.dk.

Annonce:

2000 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år er blevet stillet et hav af spørgsmål om deres sexvaner. Deltagernes erfaringer med alt fra sexfrekvens til onani, fra fantasier til sexlegetøj, bliver således belyst.

Ifølge Mik Oddershede fra belugi.dk har de lavet undersøgelsen for at rette fokus på danskernes seksuelle holdninger og adfærd og for at finde ud af, hvad der er myter, og hvad der er fakta.

Samtidig vil medejer af sexhoppen Marie Oddershede (ja, hun danner par med Mik) som sexolog forsøge at tolke data og udlægge teksten på sin blog.

Her er nogle af resultaterne, som man skal huske på altså dækker singler og par over 18 år. Det betyder, at forskellige gennemsnit kan dække over store udsving. Der er for eksempel forskel på, hvor ofte man har sex som 25-årig i et nyt forhold og som 75-årig enke.

Det tager undersøgelsen dog også i nogen grad højde for, idet deltagerne er inddelt i tre aldersgrupper: 18-30, 31-59 og 51+.

Men først de overordnede tal:

Annonce:

Den største del af danskerne dyrker sex 1-2 gange om ugen. Det svarer til 25 procent. Det er kun 5,3 procent, der dyrker sex dagligt eller næsten dagligt og 9,4 procent, der går til makronerne tre-fire gange ugentligt. En anden stor gruppe, 20 procent, har sex 1-3 gange pr. måned og 22 procent dyrker sex mindre end én gang om måneden. Hver syvende dyrker aldrig sex.

Ser vi nærmere på aldersfordelingen, viser det sig, at gruppen, der melder, at de sjældent eller aldrig dyrker sex, stiger med alderen. Blandt de 18 til 30-årige melder 13,7 procent sjældnere end en gang om måneden, og 10,3 procent siger aldrig. For de 31 til 50-årige ser det således ud. Sjældent: 21,1 procent - og 10 procent aldrig. For de modne er aktiviteten dalet igen: Sjældent: 28 procent. Aldrig: 18 procent. Igen formoder vi, at der er forskel på, om man er 52 i nyt forhold eller 92-årig enkemand-

 

Sexundersøgelser er mest for sjov

Nedtur
Ja, det er ikke kun i dit forhold, det forholder sig således: I begyndelsen knaldede I som kaniner i en testosteronrus - efter et par år har det fundet et mere mådeholdent leje:

Annonce:

Således har 17 procent af alle i et parforhold, der er op til et år gammelt, sex dagligt eller næsten dagligt, hvorimod det kun er 3 procent af personer, der har været i et parforhold i 6+ år.

Generelt tegner der sig et billede af, at jo mere sex man har, jo mere tilfreds er man med sit sexliv. Vi citerer:

'Således er 43% af danskerne, der dyrker sex minimum en gang om ugen, meget tilfredse med deres sexliv. For de personer, der dyrker sex mindre end en gang om ugen, er det tilsvarende tal 25%! Det ses også at ca. 1 ud af 3 danskere er utilfredse eller meget utilfredse med deres sexliv, hvis de dyrker sex mindre end en gang om ugen.'

 

 

Oralsex
Går vi mere ned i de konkrete seksuelle aktiviteter, som undersøgelsen afdækker, ser vi interessante tal:

De fleste danskere har ikke oralsex: 27,8 procent gør det sjældent, 28,1 procent gør det aldrig - og det gælder begge køn og både som giver og som modtager. Små, 2,6 procent dyrker dagligt oralsex. Igen færrest ældre og flest yngre. Konklusionerne er her, at oralsex absolut ikke altid er på menuen, selv blandt de par, der har sex.

Annonce:

 

 

 

 

Analsex
Faktisk er det lige så sjældent med daglig oralsex som daglig analsex. Til gengæld er der virkelig mange, som sjældent eller aldrig gør det. Her er der visse kønsforskelle.

Mænd dyrker oftere analsex end kvinder: 67,8 procent af kvinder har aldrig, mens 18,3 procent gør det mindre end en gang om måneden - og for mænds vedkommende er det 58 procent, som aldrig nyder de anale glæder, og 17,3 procent, som gør det færre end en gang om måneden.

 

 

Igen er der aldersforskelle, idet de ældre er mindre tilbøjelige til at prøve end de yngre:

Både oralsex og analsex er specielt udbredt blandt de unge i aldersgruppen 18 – 30 år, hvor 40 procent dyrker oralsex hver uge, og 22 procent dyrker analsex hver uge.

Annonce:

Orgasmer
Et af de områder, hvor de ældre er bedre kørende, er orgasmer. Her viser det sig nemlig, at jo ældre man bliver, jo større sandsynlighed er der for, at man får orgasme hver eller næsten hver gang man har sex:

 

Mens 36,6 procent når i mål i aldersgruppen 18-30, er det samme gældende for 57,4 procent i midtergruppen og hele 76,2 procent for de modne. De har ikke så ofte sex, men er tydeligvis mere effektive og kender sikkert sig selv og partneren bedre med alderen.

Der er i øvrigt også store kønsforskelle. Ligesom i USA er der en orgasmediskrepans; 68,4 procent af alle mænd kommer hver eller næsten hver gang. Lige godt halvdelen af kvinderne gør det samme. Og næsten hver femte kvinde kommer sjældent eller aldrig under sex.

Annonce:

Hvis både de amerikanske og danske tal står til troende, er den danske orgasmediskrepans mindre udtalt, idet næsten 95 procent amerikanske heteroseksuelle mænd melder orgasme hver eller næsten hver gang, og de 65 procent af de heteroseksuelle amerikanske får orgasme hver eller næsten hver gang. Til gengæld får danskere så bare færre orgasmer - set over en bred kam.

Du gætter aldrig den mest populære sexaktivitet i sengen

Marie Oddershede konluderer på hele undersøgelsen:

'Sex er en meget stærk drift hos mennesket, og nødvendig for vores arts overlevelse. Derfor er det så ærgerligt og også mærkeligt, at seksualiteten i århundreder, har været genstand for så meget undertrykkelse, skamfølelse, pligt, skyld, magtmisbrug og dårlige følelser. Men der er tendens til, at vi i stigende grad accepterer hvert enkelt menneskes seksualitet og forskelligheder, og derfor også selv tør finde frem til, hvad vi kan lide seksuelt. Vi har også en følelse af, at blive socialt accepteret og respekteret for, at turde vise hvem vi er.'

Annonce:

'Alt i alt er jeg som sexolog rigtig glad for, at danskerne generelt er glade for og tilfredse med deres sexliv. Et godt sexliv, hvor hvert enkelt menneske føler sig bekræftet og tilfredsstillet både fysisk og psykisk, og føler en stærk relation til sin partner, giver glade mennesker, der har det godt.

I løbet et de næste par måneder offentliggør belugi.dk flere resultater fra deres store undersøgelse.

Suk: Mindre sex end i 90'erne

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: