Kan kvinder få orgasme af bryststimulation?

Svaret vil glæde babsofile mænd

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Måske lyder det som en myte opfundet af babsofile mænd, der simpelthen ikke kan lade bryster være og derfor vrider på brystvorterne, til hun skriger af fryd (eller smerte).

Herover fortæller Dr. Funk om brystvorteorgasmer.

Men ifølge brystkirurgen med det måske mest blærede navn i lægeverdenen Dr. Kristi Funk kan helt op imod hver tredje kvinde faktisk få orgasme alene ved stimulation af brystvorterne.

Dr. Funk henviser til et studie, hvor kvinder blev MR-skannet under diverse former erotik berøring. Her viste det sig blandt andet, at det er de samme områder i hjernen, der aktiveres, når brystvorter og primære kønsdele stimuleres.

Funk griber så chancen for at slå et slag for, at eksempelvis orgasmeudfordrede kvinder (og deres partnere) husker lidt nipple play under sex.

Finske forskerne har udarbejdet et kort over de erogene i forhold til onani og sex. (Fig: Nummenmaa et al 2016, Archives og Sexual Behavior) Sex & samliv - 20. maj. 2016 - kl. 13:58 Her er de erogene zoner

Sådan gør du
Vi tog fat i orgasmeekspert Katrine Berling, der hjælper kvinder med at komme i bedre kontakt med deres seksualitet:

Brystvorteorgasme - er det virkelig noget, der findes?

- Ja, det er det, og det er der masser af kvinder, inklusiv mig selv, der kan skrive under på. Årsagen er, at stimulation af brysterne aktiverer det samme sted i vores hjerne, som når vores klitoris eller skede bliver berørt. Zonen hedder Genital Sensory Cortex.

- Desværre er det dog sådan, at de fleste kvinder får alt for lidt berøring af deres bryster. Og den berøring, de får, er ofte kun på brystvorterne. Hvis der skal opnås en brystorgasme, så skal hele brystet berøres, og det skal stimuleres i meget længere tid. Ingen opnår en brystorgasme på fem minutter. Samtidig vil en brystorgasme heller ikke føles helt som en klitorisorgasme, så vi skal udvide vores syn på, hvad en orgasme er, siger Berling.

Oxytocin
Der er mange gode grunde til at stimulere kvindens bryster mere, hævder sexologen:

- Stimulering af brystet booster oxytocinniveauet i kroppen, og der er sundt for os. Det giver os en følelse af velvære og glæde, mens det samtidig nedsætter den stress vi eventuelt har i kroppen.

- Stimulation af vores bryster er ifølge nogle tantra-traditioner den direkte vej til at åbne en kvinde op seksuelt. Især hvis kvinden kan mærke forbindelsen mellem sit køn og sine bryster. Hvis hun ikke kan det, kan det læres, siger Katrine Berling.

Sex bliver meget bedre, hvis brysterne er mere med, så brystmassage og -stimulation er det bedste forspil, man kan give en kvinde, mener Berling;

- Så stimulering af brysterne kan føre til så meget nydelse, seksuel ophidselse og dejlige orgasmer. Der er ingen undskyldning, kom i gang med mere berøring af brysterne, siger sexologen, der også tilbyder et online-forløb for kvinder med fokus på bryster.

Her vil kvinder angiveligt opnå at få et kærligt forhold til sine bryster, mere følsomme bryster, at mærke forbindelsen mellem sine bryster og sit køn, at opleve brystorgasmer.

Herunder kan du se, hvorfor Sexperten er nomineret til en 'Omvendt Cavling' af komikeren Jonathan Spang: Primært fordi han taler om den ædle videnskab babsologi:

Kath, 38: Sådan får jeg brystorgasme

- Bliver mine bryster behandlet godt, så hele brystet får opmærksomhed med fingre, hænder, læber og tunge blidt legende, fast og hårdere skiftende og vekslende, så går hver eneste berøring lige ned i klitten og får den til at stivne og blive hård og fissen våd. Og så er det lige ved, at jeg kan få orgasme alene ved berøring af mine bryster - det er sket for mig.

Mine bryster er ikke to klumper dej, der skal æltes grundigt. Det gør ondt og er smadder ubehageligt. Mine bryster skal ikke klemmes midt på. Det gør ondt, rigtigt ondt. Og brystvorterne, de er ikke og bliver aldrig to knapper, der kan indstilles på, de kan ikke vrides rundt, de skal ikke voldsuges ind i munden. Det gør ondt og er drønirriterende og et direkte turn off. Bare fordi mine bryster er større end dem, mænd render rundt med, betyder det ikke, de skal behandles væsentlig anderledes.

Det er ikke kun at fokusere på fx brystvorterne, for så mister de følesansen. Bliver hele brystet kælet med, rørt både blidt og fast, og ind i mellem hårdere. Jo mere liderlig jeg bliver, jo mere kan de tåle af den hårdere behandling.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Sex & samliv
Seneste i Sex & samliv
Hent flere

Skærm

Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen