Katrine: Selvfølgelig kan kvinder få flere orgasmer i rap

Sexologen forklarer, hvorfor mange så ikke får dem alligevel…

Følg Sex & Samliv

Alle kvinder kan få mutiorgasmer, proklamerede vi for nylig.

Kan det nu også have sin rigtighed, undrede flere, når så mange endda svært ved at fare få en enkelt.

Vi tog fat i en af landets førende eksperter på kvinders orgasmer, nemlig Katrine Berling, der i mere end 10 år år holdt kurser, foredrag og workshops med fokus på de der orgasmer.

- Så kan alle kvinder få flere orgasmer efter hinanden?
- Ja, selvfølgelig kan vi det. Men vi skal tro på, at vi kan. Som sexolog har jeg arbejdet med mange kvinder der har lært det, både med sig selv og også med en partner. Grunden til, at mange kvinder ikke får flere orgasmer, er ganske simpelt, at de stopper efter den første. Hvis jeg skal have flere orgasmer, bliver jeg selvfølgeligt nød til at fortsætte.

- Men når en kvinde får en klitorisorgasme, vil hendes klitoris ofte blive meget følsom, den kan blive så følsom, at hun ikke kan røre ved den mere. Derfor stopper hun. Men vi kan alle lære at holde en lille pause med klitoris og så begynde igen, når den er klar, siger Berling.

Uhæmmede kvinder får skedeorgasmer

Bølger
Når vi holder pause, vil der ofte ske det, at vores ophidselse falder lidt, fortæller sexologen:

- Det ser mange som et tegn på, at ‘nu er jeg færdig.’ I stedet burde man se det som et lille platou, hvor man lige skal holder en lille pause, inden man er klar igen. Man kan se det som en orgasmebølge, vi kan lære at surfe.

- Samtidig tror mange af os fejlagtigt, at når vi taler om multiorgasme, så skal orgasmerne komme som perler på en snor, sådan behøver det ikke at se ud, der kan godt gå flere minutter imellem dem.

- Så har jeg brug for en lille pause, så holder jeg den til jeg er klar og så fortsætter jeg. Samtidig er det en god ide at bruge sin krop, både vejrtrækning og lyd, samt at give sig selv masser af tid, siger Katrine Berling, der netop guider kvinder i noget, hun kalder
orgasmetræning-forløb.

9 ting der gør orgasmen bedre

Så mange får flere orgasmer
Nogle kvinder får ofte eller altid mindst to orgasmer ved sex.

I et finsk studie, der bygger på flere forskellige undersøgelser med mange tusinde deltagere over flere år, fremgår det, at cirka 12 procent af kvinderne havde fået to eller flere orgasme ved seneste samleje.

Men det viser sig også, at langt flere kan karakteriseres som multi-orgasmiske, i den forstand at de kan opnå flere, hvis de har sex mere end en time og/eller bruger sexlegetøj.

Andre karakteristika for de multi-orgasmiske kvinder er, at de oftere end andre har sex hver dag, at de selv synes, de er gode i sengen, at de lægger vægt på, at orgasmer er vigtige, at de bliver liderlige mere end en gang om dagen, og de får orgasmerne lige let ved onani som ved sex.

Forskerne kan ikke svare på, om den stærke interesse i sex resulterer i, at disse kvinder bliver multi-orgasmiske, eller de mange positive sexoplevelser giver større sexlyst. Dog tør de konstatere, at den store sexinteresse og den store sexnydelse ofte findes i de samme kvinder.

Undersøgelse er fuld af interessante oplysninger: Helt overordnet peger den på, at der er følgende faktorer på spil for kvinder, der får orgasme (og ikke kun de multi-orgasmiske).

  • Kvinder, der ofte får orgasme, synes orgasmer er vigtige.
  • De har stor sexlyst.
  • De reagerer hurtigt med ophidselse på seksuel stimulation.
  • De har stort seksuelt selvværd.
  • De kommunikerer åbent om sex med partneren.
  • De er gode til at være i nuet (mindfulde)
  • Deres partner har gode sexteknikker.
  • De kan tage initiativ til sex.

Anden forskning har vist, at der er en sammenhæng mellem en bred sexmenu og orgasmer, ligesom andre studier peger på, at orgasmen kan nås ad flere veje, fx af simulation af ydre og indre klitoris, brystvorter og livmoderhals og sågar i anus.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind