Kistekalender opgraderet: Nu med nøgne kvinder og mænd og, nåja, ligkister

Nu kan kvinder også nyde de smukke kister

Kistekalenderen 2019.

-- Over artiklen kan du se reklame for Lindner-kalenderen 2019 --

I ti år har den polske ligkiste-fabrikant Lindner udgivet en kalender, hvor deres forskellige kistemodeller præsenteres af veldrejede og helt levende nøgenmodeller.

For at fejre det jubilæum udvider producenten nu med nøgne mænd.

Heller ikke de er døde.

Smagløst? Givetvis.

Effektivt? Helt sikkert.

Hver år lykkes det Lindner at komme i alverdens medier med deres kalendere. I 2016 fik de også provokeret vores skandinaviske naboer. Overfor Ekstra Bladet forklarede Tomasz Kilarski fra Lindner, at de ikke sendte kalendere til Sverige og Norge på grund af mentalitetsforskelle:

- Vi vil ikke såre nogen, så vi sælger dem ikke der. For eksempel blev det norske hold meget vrede over vores cheer leader under EM i håndbold for nylig. I vores kultur skal kvinden beskyttes, men hun må gerne vise sin skønhed.

Foto: kalendarzlindner.pl
Foto: kalendarzlindner.pl

Lindner er angiveligt den største kisteproducent i Polen og eksporterer også til resten af Europa. Ifølge Kilarski sælger de dog ikke flere kister som følge af reklamerne. Men de bliver mere synlige på markedet, som er bedemænd i Europa.
Foto: kalendarzlindner.pl
Foto: kalendarzlindner.pl

 Se også: Afklædte danske sukkerpiger sælger verden over

Da 2013-udgaven kom på gaden, forklarede ejeren Zbigniew Lindner, at de arbejder hårdt på at lave disse kister, men folk ser dem kun kort ved bisættelsen eller begravelsen:

- Det var min søns ide at lave firmakalendere, så vi kunne vise noget halvseriøst, farverigt og smukt: De smukke polske piger og de smukke kister. Vi ville vise, at en kiste ikke er et helligt objekt - det er et møbel, det er den sidste seng, du nogensinde vil sove i. Det er ikke et religiøst symbol. Det er en vare. Hvorfor er folk bange for kister, men ikke jakkesæt, sminke eller smykker?

Firmaet regner med at sælge omkring 15.000 eksemplarer. Den perfekte mandelgave til de voksne? Den koster 220 kroner inklusive porto.

HERUNDER KAN DU SE VIDEO OM 2017-KALENDEREN

3 kommentarer
Vis kommentarer