Klummeskribent blev bundet og følte sig fri

Forfatter og coach Lucy Vittrup fortæller om sin grænseoverskridende bondage-oplevelse

Efterhånden som min krop bliver mere og mere fikseret, des mere kæmper jeg med at overgive mig. Arkivfoto: shutterstock.com.
Efterhånden som min krop bliver mere og mere fikseret, des mere kæmper jeg med at overgive mig. Arkivfoto: shutterstock.com.
Følg Sex & Samliv

Forfatter, cuddlingdronning og coach Lucy Vittrup har gjort det til sin mission i livet at udforske seksualiteten i alle dets former og udtryk.

Derfor hun hun for nyligt prøvet japansk bondage. Det fortæller hun om her:

- Men altså, for helvede, Lucy. Bondage. Skal det absolut være så ekstremt? Og hvad med dine børn? spørger min veninde mig i en blanding af automatreaktion og almen moderlig bekymring.

Jeg har lige fortalt hende om mit besøg hos Scot Kinbaku, som han er kaldt.

Jeg svarer overbærende, at lige så lidt, som jeg deler karakteren af min afføring med mine børn, lige så lidt deler jeg mit konkrete seksuelle liv med dem. Det er privat.

- Jamen, de læser sgu da, hvad du skriver om, eller også gør deres venner? insisterer hun.

- Øh, nej, det tror jeg mildest talt ikke, de gider, fortsætter jeg. Og desuden skriver jeg om seksualitet – det største og smukkeste i livet. Det ville kun glæde mig, hvis jeg kunne bringe mine perspektiver videre til dem.

Hendes uro er sat i gang af, at jeg har underholdt hende med historien om en ekstremt bevægende oplevelse, hvor jeg er bundet på hænder og fødder af en mand, som jeg har hilst på for første gang en halv time forinden:

Jeg er næsten nøgen. Kun iført sorte blondetrusser.

Scot Kinbaku havde jeg mødt et par år tilbage. Til en demonstration af såkaldt Japansk Bondage, var jeg blevet dybt berørt af den intensitet, kærlighed og overgivelse, som Scot og hans partner, der har været med til at bringe kunstformen til Danmark, viste for dagen dengang.

Nu er det min tur. Jeg sidder på gulvet lænet op af  manden med rebene. Med sin ene hånd holder han fast om min overkrop. Men den anden kærtegner han mine arme, ben, mave og bryster med enden af det reb, som jeg på den ene side frygter og på den anden side længtes efter at mærke mod min hud.

- Rebet er som en forlængelse af kroppen. Med dem kan jeg kærtegne dig på en anderledes måde end med mine hænder.

Hans vejrtrækning mod min nakke føles både grænseoverskridende tæt og beroligende på samme tid.

Når han trækker vejret dybt ind, løfter hans mave og bryst sig mod min ryg. Det er tydeligt, at han bruger vejrtrækningen til bevidst at hjælpe min vejrtrækning ned i tempo, så jeg kommer fra tankemylderet ned i kroppen.

Kroge over alt
Skal jeg holde øjnene åbne eller lukkede? Rummet er så smukt. Holdt elegant med hvide hynder, kroge overalt i loftet, store hvide lette gardiner til at afskærme områder fra hinanden. Jan, som Scot Kinbaku hedder til fornavn, har sat blød musik på og lavet et flammehav af stearinlys. De fysiske rammer støtter elegant op om den intense erotiske stemning.

Når mine øjne er åbne, kan jeg ikke lade være med at forholde mig til ham som mand. Og det er ikke derfor, jeg er der. Jeg har nok i min kæreste pt. Jan er sød, men ikke en date. Faktisk betegner han sig oveni købet som sexarbejder.

Jeg er m.a.o. nu hos en sexarbejder. Godt så.

Ikke en handlet eller misbrugt mand. En hvid, fri, mand, der har brugt et helt liv på at uddanne sig og blive ekstremt kompetent inden for sit felt, og som sælger den ekspertise på lige linje med en massør.

Jeg tripper over hans åbenhed og jordnære tilgang. Bliver igen mindet om, at mennesker, der seriøst udfolder sig på seksuelle arenaer, der ligger uden for normen, ofte virker så slående harmoniske, stærke og afklarede.

Inden selve rebseancen havde vi haft en snak med tøj på. Jan havde serveret noget Pukka te. Skabt tillid. Jeg havde stillet 1000 spørgsmål. Måske også for at bilde mig selv ind, at jeg forholdt mig journalistisk til opgaven og ikke virkelig var der for min egen – men for mine læseres skyld.

Det er selvfølgelig løgn.

Jan i aktion. Foto: Morten Germund,
Jan i aktion. Foto: Morten Germund,

Kunde er ikke bare en knude
Jan begynder langsomt at binde mine arme sammen foran min krop. Ikke bare med hvilken som helst knude naturligvis. Og slet ikke i hvilket som helst tempo.

Det er pirrende, vekslende mellem hårde ryk og blide strøg med enden af rebet. Efterhånden som min krop bliver mere og mere fikseret, des mere kæmper jeg med at overgive mig. Overgive mig til, at jeg er i gang med noget helt ekstrem privat med en fremmed mand. Overgive mig til, at jeg nyder at være så magtesløs.

Jeg har bundet og været bundet før, bevares. Men dette var elskov med rebene i sig selv. Og samtid et skakspil med min hjerne – jeg kunne lige så godt lade være med at kæmpe imod.

Ikke ét sekund i den to timers lange seance vidste jeg, hvad der ville ske i det næste sekund. Ikke ét sekund slap pirringen, som ind i mellem nåede orgastiske højder, selv om Scot Kinbaku ikke én gang så meget som strejfede mine kønsdele.

Og ikke ét sekund slap smerten fra rebene, som skar sig gennem min hud.

Jan veksler mellem kærlig omsorg og overraskende håndfasthed. En vekselvirkning, som får sit optimale klimaks, da han nænsomt rejser mig op fra gulvet og løsner nogle af knuderne. Jeg overvejer, om sessionen er ved at slutte.

Det er den ikke.

Han binder rebet omkring mine ben og laver smukke mønstre. Knuder, som jeg aldrig har set før i virkeligheden. Det er japansk kunst, når det er bedst. Poetisk, balanceret.

Min opmærksomhed på ham, hans bevægelser, hans stemning er skruet helt op. Han er tydeligvis også meget koncentreret og nærværet fra ham, er noget af det stærkeste, jeg har oplevet. Når man har en anden persons liv i sine hænder, er man sanseligt vågen.

Og ja, japansk bondage kan være livsfarligt, hvis man er amatør.

I en hurtig bevægelse hiver han pludselig hårdt i en snor, der er smidt omkring en ring i loftet og jeg mister fodfæste. Svæver på langs i luften med håret svævende frit ned mod gulvet.

Min krop skælver af chok. Og så sker det.

En overvældende følelse af hidtil ukendt frihed skvulper ind i og over min krop. Det er jo mig, der plejer at være den styrende. Seksuelt. I mit liv. I mit arbejde. Men ikke nu.

Følelsen af fuldkommen tryghed, overgivelse og 100% kontroltab var forløsende på et plan, jeg kun kender fra dyb meditation.

Sådan føles frihed, når følelsen er trængt ind i alle cellerne.

Efter noget tid sætter Jan mig ned på gulvet igen og omfavner min – stadig bundne – krop.

Han løsner reb og kærtegner mit hår.

Jeg er lykkelig. Forundret. Fuld af styrke og følelse af, at jeg er klar til at erobre verden.

Time out
Nogle dage senere møder jeg min gamle studiekammerat fra universitetet. Han er en af de mest brainy mennesker, jeg kender.

- Voksenbaby.dk ville ikke findes, hvis der ikke fandtes en masse ledere, der skulle styre en masse andre. Folk der hele tiden skal tage beslutninger kan ikke overleve, hvis ikke de har mulighed for et outlet med en sut, sagde han den aften over en øl.

Det mindede mig om, at jeg en gang hørte, at man siger i folkemunde, at de mest kinky mennesker er advokater. Super intelligente, men mega kontrollerede, over-perfektionistiske mennesker, der nyder en timeout i en verden, hvor de er fritaget for at vælge, spekulere og have ansvar.

Den, der fører rebet skal samtidig være ekstremt nærværende. Opmærksom. Dygtig til at skabe den på en gang pirrende og omsorgsfulde energi.

Japansk Bondage er ikke for de ubegavede. Det er ikke for amatører. Og det er slet ikke et spørgsmål om orgasmejagt og udløsninger.

Det er et mentalt rum, hvor du får lov til at give slip for en stund. Overgive dig et hundrede procent og være mere sanseligt vågen end i stort set alle andre sammenhænge i dit liv - uanset om du giver eller modtager.

Måske er det slet ikke så 'ekstremt,' som min veninde syntes. Måske er det til gengæld noget af det smukkeste, som du kan give dig selv og et andet menneske:

At binde til frihed.

Læs mere om japansk bondage på kinbakulounge.dk

SE danske Isabella Eklöf leve sin bondage-fantasi ud her

TV: Japanske bindelege for begyndere

Martin, 29: Der er frihed i at blive bundet

Bliv bedre i sengen: Her er de håndfaste sexkurser

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+