Knald dine venner

Klumme: Sex er forbindelse - forbindelse er limen i venskaber. Derfor skal du have mere sex med dine nære venner, mener forfatter og coach

Lucy Vittrup mener, vi brude komme hinanden lidt mere ved.
Lucy Vittrup mener, vi brude komme hinanden lidt mere ved.

Det er mere tabuiseret at foreslå sex med sine venner og veninder end at foreslå en fremmed person at knalde i en port en sen lørdag nat i byen, mener forfatter og coach Lucy Vittrup i denne klumme:

Hun opfordrer alle til at knalde sine venner/veninder.

På en dejlig tur igennem Kongens Have gik jeg arm i arm med en nær barndomsven, som jeg gennem tiderne også har haft sex med.  På et tidspunkt satte vi os på en bænk for at nyde udsigten til Rosenborg Slot og dovne ænder, der dvælede ved en sjælden solrig stund i vandkanten.

Efter at have bemærket, at min ven havde kæmpet med at holde sit blik fra mine bryster gennem det meste af vores dybe og vigtige samtale, spurgte jeg ham:

- Tænker du egentlig altid på at have sex med mig, når vi mødes?

Stilhed.

- Ja, det gør jeg vel, svarede han.

Og sandheden er, at det gør jeg også. Jeg har ikke altid lyst til at have sex med ham, når vi mødes, men jeg tænker altid på det. Tager stilling til det.

- Men det er jo noget rod at gøre noget ved, Lucy, sagde han instinktivt.

Og med den bemærkning tilsluttede han sig de 99 procent andre mennesker, jeg kender, som har hjernevasket sig selv til at tro, at sex hører til uden for venskabet.

Men jeg mener, vi elsker for lidt med vores nære venner

Lige såvel som jeg værdsætter at have mulighed for at være venner med mine elskere, så værdsætter jeg også at have mulighed for at elske med mine venner.

Eller bare være intim med dem. For intet er mere smukt end at være fysisk tæt med dem, man også er mentalt og følelsesmæssigt tæt på.

SEXPERT-TV: Sådan får du en bolleven

Sove i ske
Når jeg sover i ske med mine bedste venner og veninder, kysser dem eller bare stryger mine hænder kærligt igennem deres hår - så forstærker det vores venskab. Vi kommer en grad tættere på hinanden i det øjeblik.

På samme måde har jeg en helt enestående tilknytning, omsorg og fortrolighed med de venner, som jeg har sex med. Vi kender hinanden helt fra indersiden i den mest bogstaveligste forstand. Og det skaber en helt unik tilknytning.

Omvendt er der et uudtalt filter mellem mig og dem, der nærmest ikke tør røre mig på armen.

Derfor mener jeg, at vi har for lidt sex og sanseligt nærvær med vores nære venner og veninder.

Hvorfor er det, at vi synes, at det er så slemt eller 'farligt,' som mange kalder det,  at have kropslig intim, sanselig kontakt med vores aller bedste venner?

Fordi vi ikke har lært at administrere de følelser af ejerskab, som delt seksualitet og fysisk intimitet medfører.

Men hvad nu, hvis vi havde modet til det. Så ville vores relationer blive tusinde gange mere forstærkede.

Se også: Bollevennen giver - også - god sex

Sex rydder bordet
Sex er jo dybest set bare et kropsligt udtryk for en følelse. At være sammen med mennesker er en lang udveksling af følelser - også de sprogløse følelser. Og på den konto rydder sex bordet.

Ligesom den gode samtale er en samtale, hvor du er helt opmærksom på den anden, hvor du viser den anden, at du kan lide personen, er sex en intens måde at være tæt, vise anerkendelse, kærlighed, interesse.

Jeg kan simpelthen ikke forestille mig nogen mere fuldendt måde at afslutte en dejlig aften med en ven eller veninde end, at man lægger sig til at sove sammen i ske eller har sex.

Af en eller anden grund er det mere tabuiseret at foreslå sex med sine venner og veninder end at foreslå en fremmed person at knalde i en port en sen lørdag nat i byen.

Vennesex er simpelthen politisk ukorrekt.

Se også: Fem frække tips til et sexet singleliv

Berøring
Det er videnskabelig bevist at fysisk berøring og sex har fundamental positiv indflydelse på både fysisk og mentalt helbred.

Du og jeg har brug for at føle tilknytning for at trives. Forskningen viser i stigende grad, at følelsen af tilknytning er grundlæggende for et sund liv både fysisk og mentalt.

Intet øger fysisk og mental tilknytning mere end kropslig berøring og sex.

Helt enkelt fordi de hormoner, som bliver udløst i forbindelse med fysisk berøring og sex, er direkte afgørende for vores følelse af velvære, afslapning, tilknytning, empati og tillid - nogle er sænker blodtrykket og er endda appetitregulerende.

Kropslig kontakt mellem mennesker, som holder af hinanden er med andre ord lidt som de moderne såkaldte super foods. Det er godt for alt.

Børn gør det instinktivt. De udforsker og udvikler deres seksualitet sammen. Og det er tankevækkende.

Det er gennem vores venskaber, at vi har mulighed for at lære os selv at kende både i forhold til os selv og til andre. Og hvorfor skulle det ikke også gælde seksualiteten? Det er netop venskabet, der principielt tilbyder det trygge udviklingsrum. En slags puderum for voksne.

Jeg opfordrer dig til at være mere fysisk tæt med alle, du holder af. Lad dit kram vare bare 10 sekunder længere. Gå mere arm i arm. Læg benene op på dine venners ben i sofaen. Kys dine venner og veninder på munden. Øvelse gør mester.

Hvem ved - en dag opdager du måske, at du ligger i ske med din bedste ven - og at det rent faktisk er noget af det bedste, du nogensinde har gjort for jeres venskab.

 

Lucy Vittrup er performance-coach, cand. mag. og forfatter til bogen 'Erogi – Gør din seksualitet til din personlige styrke'. Hun har bl.a. været coach på X-Factor, Vild med Dans m. fl. og var initiativtager til det første organiserede coachtilbud til DR-værter.  Hun holder foredrag og kurser. Læs mere på erogy.com og på facebook.

Vittrup har tidligere skrevet disse klummer:

Faktisk er der tre grunde til, at mænd, der dyrker analsex, er mest attraktive, mener Lucy Vittrup. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 21. maj. 2015 - kl. 21:54 En rigtig mand ta'r den selv bagi

Det væsentlige er at du dropper at tænke frem til orgasme - både som giver og modtager (det gælder også hvis du har sex med dig selv), men at du holder din opmærksomhed i nuet, i berøringen. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv - 20. feb. 2015 - kl. 13:52 Michelin-sex: Få endnu bedre sex - uden at stikke den ind

Sex & samliv - 15. apr. 2015 - kl. 14:14 Klumme: Har du hørt din mor stønne?

Se også: Knald mig og pas på mig

Se også: Så kald den dog en pik

Sex & samliv - 15. apr. 2015 - kl. 14:14 Klumme: Har du hørt din mor stønne?  

SEXPERT-TV: Sådan får du mere erotisk energi

 

40 kommentarer
Vis kommentarer