Kondomkastere skal stoppe kønssygdomme

Så er det tid til den årlige Kun med kondom-kampagne

Sundhedsstyrelsen og Sex&Samfund står bag Kun med kondom.
Sundhedsstyrelsen og Sex&Samfund står bag Kun med kondom.

De er stadig kun to måder at sikre sig (og partnere) mod kønssygdomme: Cølibat og kondom.

Og da det første er ret urealistisk for især unge, kaster Sex&Samfund sig igen-igen ud i Kun med kondom-kampagnen, der kører hvert år i september.

Denne gang betyder det blandt andet kondomkast og masser af aktivitet på de sociale medier under rubrikken ’Wingmates #hardinryg’:

- Årets kampagne skal skabe opmærksomhed om, at man kan passe på sine venner på mange måder. Det kan også gøres ved at give din ven et kondom, hvis det på en bytur trækker op til sex. En Wingmate har sine venners ryg og opfordrer siner venner til at køre sikker sex og bruge kondom med en ny partner, siger projektleder på Kun med Kondom og i Sex & Samfund, Søren Ingemann Zinck, i en pressemeddelelse.

Unge, der måske lige er begyndt på landets uddannelsesinstitutioner, opfordres til at huske venner på det der kondom, blandt andet ved at nogle af de 450 unge frivillige landet over laver event - som fx spillet KadongPong: Man står på hovedet, man man forsøger at kaste kondomer i en kasse. Det skal selvfølgelig filmes og lægges facebook eller andre sociale medier med hashtagget #hardinryg.

Sådan er den onde kondom-cirkel

Kommunerne Hjørring, Aarhus, Kolding, Roskilde og Ballerup inviterer til særlige kondom-events, hvor der vil være gratis kondomer, mulighed for at spørge om sikker sex og fotoshoots til Instagram med overskriften #harminryg.

Sex&Samliv oplyser, at klamydia er en af de mest udbredte sexsygdomme i Danmark, og det er især unge, der er smittet med sygdommen. Sidste år fik i alt 30.881 danskere konstateret klamydia. Mere end 4/5 af dem var mellem 15 og 29 år. Ifølge Sundhedsstyrelsen er 50.000 danskere smittet:

- Hvis du ikke bliver behandlet, kan det i værste fald betyde, at du får svært ved eller slet ikke kan få børn. Derfor skal du beskytte dig med kondom, når du er sammen med en ny partner, siger Niels Sandø, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Flere end nogensinde får konstateret klamydia

Markant flere får konstateret syfilis

Analsex - mest for kvinder med høj løn og lang uddannelse

TV: Ny babybeskyttelse: Sæt en prop i sædlederen