Kvinder, der har orgasmeproblemer: Ikke liderlige nok

Orgasmeekspert fortæller, hvordan kvinder kan bryde den onde orgasmecirkel

Sexpert-tv: Her sidder kvindens orgasme

-- Over artiklen her relateret Sexpert-tv: Sexologen viser, hvor kvindens orgasme sidder --

'En ond cirkel af manglende ophidselse og lubrikation fører til orgasmeproblemer og bekymring over det, hvilket igen gør, at kvinder får svært ved at blive ophidset. Og så videre.

Det viser nyt studie, hvor mere end 800 kvinder deltog.

Undersøgelsen peger på, at kvinder, der har svært ved at få orgasme med kæresten, har visse fællestræk. De oplever, at de har problemer med at blive erotisk opstemt og våde. Og en stor del af de kvinder oplever det som kilde til bekymring.

Vi spurgte sexolog og orgasmeekspert Katrine Berling, hvad man kan gøre som kvinde og som par, hvis en kvinde har svært ved at få orgasme, og hun oplever det som et problem:

- Man kan opdele kvinder, der ikke kommer med deres partner, i forskellige grupper. Der er blandt andet dem, der kan komme alene, men ikke med en partner. Så er der dem, der aldrig er kommet. Og dem som har brug for en meget speciel form for stimulation, som de ikke formår at bringe ind i partnersex. Fælles for dem alle er, at de ser orgasme som noget meget specifikt og har ikke øje på, at det kan føles på forskellige måder, forklarer Berling, der mener, at nogle af disse kvinder bekymrer sig lidt for meget.

- Men det er de bestemt ikke ene om, for der ligger også store forventninger fra mange mænd om, at kvinder skal komme. Faktisk møder jeg mange kvinder, der nyder sex, men deres mænd presser dem til orgasme. Det hjælper heller ikke.

- Som jeg ser det, ligger vildfarelsen i, at mange tror, at orgasmen kommer helt af sig selv, og gerne efter fem minutter, og hvis den ikke gør det, så er der noget i vejen med en. Men sådan er det ikke, siger sexologen, som holder orgasmekurser for kvinder.

Du vil blive overrasket over, hvor glad kroppen og lystfuld kroppen kan bliv,e hvis du koncentrerer giver dig tid til at folde oplevelsen ordenligt ud i dit hoved og i din krop. (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Kvinde - få mere ud af din onani

Det er HELT normalt, at det kan tage 20 til 45 minutter for en kvinde at opnå orgasme, forklarer Berling: Jo mere forspil, jo bedre. Forspil er også med til at gøre orgasmerne større og bedre. Så ved at gå efter lynophidselse og en hurtig orgasme, snyder vi både os selv som kvinder og bestemt også vores mænd.

- Så det ultimative råd er, at kvinde SKAL lære at tage plads, tage imod, gå med og være tilstede i sin egen krop. Jeg SKAL mærke min krop for at få orgasme, jeg skal bruge min vejrtrækning og gerne min lyd for, at det lykkes. Vores tanker er den værste fjende. Jeg ser det igen og igen, kvinder der ikke kan slappe af, de er bange for, at manden keder sig, eller at de smager eller lugter dårligt. Alle disse tanker er ikke sexede og tager os længer og længer væk fra nydelsen, siger Katrine Berling, der her kommer med sine bedste orgasmeråd:

Start med at glemme alt om orgasmen, og begynd at være nysgerrig på alle de fornemmelser du mærker i din krop

Brug mere tid på forspil, eventuelt en massage inden.

Det er vigtigt, du slapper af og nyder, stress hjælper ikke.

Byg energien LANGSOMT op, det er ok, at du ikke er total liderlig i begyndelsen, det vil komme, hvis du går med.

Brug din vejrtrækning, lyd og bevægelse.

Vær opmærksom på, hvor dine tanker er. Er de sexede? Hvis du har mange bekymringer, så fokuser på din vejrtrækning, berøring eller fornemmelser i din krop. Du skal give dine tanker noget sexet at beskæftige sig med

Mange flere kvinder har et anstrengt forhold til deres køn, hvilket påvirker deres sexliv i en særdeles negativ retning. (Foto: colourbox.com) Sexperterne Kvinde - elsk din k....

HERUNDER SEXPERT-TV: Onaniguiden til kvinder:

9 kommentarer
Vis kommentarer