Kvinder med stor sexappetit er gladere

Sexafhængige kvinder har IKKE gigantisk sexlyst

- OVER ARTIKLEN HER RELATERET SEXPERT-TV: Sådan er sexnarkomani --

Hyperseksualitet eller sexafhængighed er blevet en del af den moderne folklore: Overdrevent liderlige mænd og kvinder kan ikke styre sig og lider følgelig af selvhad og risikerer at miste både job og familie.

Den almindelig antagelse har været, at sexafhængige har et gigantisk sexdrive, som de ikke har kontrol over

Men ny forskning tegner et andet, mere nuanceret billede.

I det kroatiske studie med titlen 'Is High Sexual Desire a Risk for Women’s Relationship and Sexual Well-Being?' deltog små 6000 kvinder.

De udfyldte diverse spørgeskemaer, blandt andet Female Sexual Funktion Index og Hypersexual Disorder Screening Inventory (HDSI), der afslørede, at de kvinder, der havde negative erfaringer med deres sexlyster og adfærd, IKKE var dem, der hyppigst havde sex og oftest følte sexlyst.

Faktisk rapporterede kvinder med meget aktiv seksualitet også stor sexglæde og fine bedste parforhold, hvilket får forskerne til at advare imod, at man fordømmer kvinder med højt sexdrive.

Samtidig anfører de, at terapeuter burde fokusere på de hyperseksuelle kvinders egen sex- og selvfordømmelse, idet de hyperseksualitet altså ikke drejer som sexlyst, men i højere grad om følelse af kontrolmangel.

Den amerikanske psykolog og forfatter David J. Ley gennemgår på sin blog på psychologytoday.com kritisk konceptet sexafhængighed og påviser, at det drejer sig mere om moral og skam end om sexdrive.

- I samme periode arbejdede jeg også som kørende sælger, hvor jeg havde et par kunder på turen rundt til forhandlere, jeg med jævne mellemrum også havde sex med. Så det blev meget hurtigt til måske to. tre eller flere sexdates om ugen, men jeg blev aldrig helt mættet, fortæller Monica. (Arkivfoto: shutterstock.com) Sex & samliv Monica: Gid jeg ikke var liderlig konstant

Sex & samliv 29-årig kvinde har tvangstanker om sex: Jeg har seksuel OCD

8 kommentarer
Vis kommentarer