Kvinder om dildoparty-piger: De er ubegavede

Især kvinder viser sig at have fordomme

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com

Kvinder viser sig igen og igen at være lidt mere strikse omkring sex end mænd.

Studier har gennem de senere år vist, at kvinder ser ned på sexlystne kvinder, de føler større grad af væmmelse ved sex, de fortryder oftere engangsknald - og nu peger undersøgelse på, at kvinder er mere fordømmende overfor kvindelige dildoparty-deltagere end mænd.

De amerikanske forskere lavede to eksperimenter, hvor sammenlagt 415 collegestuderende deltog, for at undersøge, om unge er åbne overfor kvinders seksualitet.

Ideen til studiet kom i en samtale mellem de to forfattere Michael J. Marks og Massia Wosick, begge fra New Mexico State University, om, hvorvidt holdningen til kvinders seksualitet har ændret sig de seneste årtier. Med udgangspunkt i, at sexlegetøjsindustien er blevet gigantisk, valgte de to så at undersøge dildoparties, som angiveligt er blevet big business i USA.

Herhjemme oplevede dildoparties en momentan opblomstring for 10-15 år siden.

Sex & samliv Kom til dildoparty med pigerne

I studiet skulle studerende læse to salgskataloger, det ene for et køkkenudstyrsparty, det andet for et dildoparty. Derefter skulle de fortælle, hvad de mente om kvinder, som går til disse slags parties.

Forskerne fandt frem til, at en kvinde, der går til dildoparties, bliver betragtet således: Hun er livlig, utraditionel og usikker i forhold til en kvinde, som deltager i et køkkenudstyrsparty.

Hvis man forsker i det her, gør man det nok med lidt lumre bagtanker... (Foto: shutterstock.com) Sex & samliv Sexforskere: Vi bliver også set ned på

Kvinder er kvinder værst
Derudover fremgår det, at de unge kvindelige collegestuderende anså dildoparty-kvinden for at være mindre tiltalende, mindre intelligent, mindre feminin og mindre indflydelsesrig.

- Jeg mener, at den mest interessante konklusion ved studiet er, at kvinder er de hårdeste kritikere af kvinder. Selv om sexlegetøjsfester er ‘af kvinder, for kvinder', bedømte kvinderne i studiet dildofestdeltagerne hårdere end mænd, siger Michael Marks, der mener, at resultatet er overraskende, idet man skulle tro, at mænd ville være kritiske overfor det implicitte budskab i et dildoparty - kvinder behøver ikke mænd for at få seksuel nydelse.

Selvom om studiet kun fokuserer på hypotetiske dildopartydeltagere og ikke på en virkelig situation, mener forskerne alligevel, at undersøgelsen viser, at der fordomme omkring kvinder og sexlegetøj.

Om de samme fordomme eksisterer herhjemmer, er uvist, men vi er dog generelt mere frisindede end amerikanerne.

Svært at være tøjte

Det er ikke let at være en tøjte. For en tøjte er ikke populær blandt andre kvinder. Det har flere studiet påvist:

I seneste eksempel lavede forskerne tre comptuerspilseksperimenter, som på hver sin måde undersøgte, hvor villige deltagerne var til at samarbejde med seksuelt tilgængelige kvinder og seksuelt utilgængelige kvinder.

Kvindernes frækhedsfaktor blev angivet via et profilbillede, hvor nogle var dullet godt op. Stram rød kjole og masser af makeup. Underforstået: Fræk på fotoet - let på tråden.

Alt i alt viser eksperimenterne, at mænd er mindre generøse over tøjter, men de straffer dem dog ikke aktivt, mens kvinder både er mindre altruistiske og mere straffende over for sluts.

Forskerne mener, at undersøgelsen peger på, at herskende teorier om, at mænd gennem tiderne har kontrolleret kvindelig seksualitet blandt andet for at straffe promiskuøse kvinder, halter. Snarere ser det ud til, at mænds adfærd er meget mere fleksibel.

Omvendt er kvinder fordømmende overfor sluts - de straffer seksuelt tilgængelige rivaler. Teorien er her, at kvinder koordinerer adfærd, så prisen for sex er høj - men det undermineres, hvis andre kvinder sænker prisen. Med andre ord ses tøjten som en slags skruebrækker.

Fx hvis alle kvinder kræver ægteskab før sex, er mænd mere villige til at investere tidligt i forholdet, men hvis nogle kvinder så tilbyder uforpligtende sex, behøver mænd ikke forpligte sig.

30 kommentarer
Vis kommentarer