Kvinders seks største datingfejl

Gode råd til kvinden, når hun skal date

Det kan ikke siges for ofte: Smil - både på dine datingbilleder og i virkeligheden. (Foto: colourbox.com)
Det kan ikke siges for ofte: Smil - både på dine datingbilleder og i virkeligheden. (Foto: colourbox.com)

Ja, du læste det her først - kvinder kan også fejle:

Som udgangspunkt har kvinder det lidt lettere på kød- og datingmarkedet. Som det kræsne køn kan de fleste kvinder til nogen grad vælge og vrage mellem de mange håbefulde tilbedere - på nettet og ude i det, vi har valgt at kalde virkeligheden.

Men ikke desto mindre kan hun godt lære lidt om takt og tone på datingmarkedet. Vi har fået sexolog og parterapeut Ricky Jensen til at identificere seks typiske kvindefejl ved dating, tre på nettet, tre ved det første møde.

Læs: Mænds seks største datingfejl

Tre fejl på nettet:

1. Erkend dine ønsker
Alt for mange kvinder (og også mænd) er ikke helt ærlige overfor sig selv og sine meddatere i forhold til, hvad de er ude efter. Det skaber unødvendige misforståelser.

Så gør dig klar, hvad du ønsker ved netdating. Er det oplevelser, flirt, venner, sex som eventuelt kan udvikle sig til mere - eller er du ude efter en kæreste, som du kan flytte sammen med og få børn.

Hvis det er en kæreste, så lav evt. en liste med fem punkter over de egenskaber, du værdsætter hos en potentiel kæreste. Så ved du, hvad du vil have, og hvem du skal holde dig fra. Vær dig selv, og skriv ikke, hvad du tror, han ønsker at høre, men vær ærlig og tro mod dine egne ønsker.

Vær ærlig overfor dig selv og den, du skriver med. Bliver du først taget i en løgn, er tilliden væk, og du vil være svær at stole på. Husk dog ’ja-hatten’ - mænd synes, det er meget mere spændende, når ting kan lade sig gøre. Et nej, som begrænser, er dræbende for flirten.

Læs: På jagt i datingjunglen

2: Spil ikke kostbar
Nogle piger spiller hard to get. Det kan betyde, at du går glip af den rigtige, fordi han ikke får chancen.

Lad være at spille kostbar eller andet du, ikke er. Hvis den fyr, du skriver med, har et godt udseende, er reel og virker interessant, vil han sikkert få mange henvendelser og ønsker ikke, at det er mere besværligt, end godt er.

Så selvom du ønsker, han skal kæmpe lidt for din opmærksomhed, så sørg først for at få hans, inden du prøver ham af, hvis du har brug for det.

Hvis du vil have manden til at åbne sig, så åbn dig lidt for ham - men uden at vælte ud med alle dine svigt igennem tiderne eller fortælle om alle dine seksuelle oplevelser med forhenværende mænd. Det er der sikkert nogle, som tænder på det, men det vil være et sats.

Derimod kan sex være et svært emne for en mand starte op med en, han ser som kærestemateriale, da han ved, at mange kvinder fejlagtigt tror, at mænd kun er drevet af lyst til sex.

Men sex er for manden en meget vigtig del, og han har nogle grundlæggende seksuelle behov, som skal mødes, før han virkelig kan føle sig forbundet med kvinden. Derfor er det vigtigt, at du tør tale om det og endda tage initiativ.

Det vil lette jeres kommunikation og vise ham, at du også har seksuelle behov, hvis du tør starte med at skrive om, hvordan I står i forhold til hinanden på det punkt.

Læs: 6 sikre flirtetips til kvinder

3: De rigtige billeder
Uskarpe mobilbilleder i halvmørke, hvor hun har solbriller på, er ikke i orden.

Mange mænd er visuelle, så derfor er dine billeder vigtige. Det vigtige består i, at det er et vellignende billeder og ikke kun nogle, som er taget af en professional fotograf og været igennem fotoshop - eller er meget uskarpe. Det vil alligevel vise sig på første date og det vil være spild af begge jeres tid. Vis gerne billeder, hvor man kan se dine øjne, og billeder i fuld figur, da han vil se,r hvordan din krop ser ud. Og smil.

Er man single og kærestesøgende, så burde det ikke være noget problem med foto. Og forlang gerne at se minimum to eller tre fotos, da det virkelig kan snyde, hvis man kun viser sit bedste foto. Hvis kommunikationen har været god, kan man med stor fordel prøve sig frem med et hurtigt dagsbillede via mobilen på mms.

Og ja, det kan virke meget forførende og effektivt med mere vovede billeder. Det kan også gøres efter første date eller senere i jeres forhold - det vil for de fleste altid være et hit.

Læs: Solbriller ødelægger din sommerflirt

Tre fejl IRL

1: Smil
Indadvendte og ikke-smilende kvinder kan virke småmopsede og afvisende på mænd.

Mænd bliver allermest tiltrukket af kvinder, som ser glade ud, er ægte og naturlige. De tænder på kvinder, som de kan få til at grine. Og de tænder mindst på kvinder, som virker stolte og her kommer jeg-selvsikre.

Kommunikation og kemi er vigtige ingredienser for en succesfuld date. Dit kropssprog siger meget, så prøv at være åben, skub skuldrene tilbage og ret ryggen. Han vil typisk tjekke dig ud på få sekunder fra fødderne og op.

Forbered dig mentalt på at mødes første gang. Vær glad, når du ankommer, forestil dig eventuelt, du ’smiler med leveren’ - det giver ofte en kildende fornemmelse og et varmt smil. Vælg tøj, som er feminint, og som du føler dig tilpas i. Du behøver ikke at være slutty.

Hvis du mener, du har fået kontakt til en person med potentiale, så aftal at mødes på neutral grund. De indtryk, du kan få på bare en time, kan hurtigt overstige alle andre indtryk, du har fået gennem jeres skrevne korrespondance.

Stol på din mavefornemmelse.

Læs: Læs at spotte en evigheds-dater

2. Ret dig op
Det er en dårlig egenskab, hvis du bagtaler og snakker dårligt om dine tidligere kærester eller mænd generelt.

Mænd har ofte en forståelse og loyalitet overfor andre mænd og vil ikke bryde sig om, hvis du har været uretfærdig eller behandler ekskærester dårligt. Tal ikke hele tiden, men vær interesseret. Lyt og spørg ind til, hvad han laver, så vil han føle sig godt tilpas. Han vil gerne føle sig spændende og forstået for det, som betyder noget i hans liv.

Læs: Sådan finder du en netkæreste

3: Giv det en chance
I brug og smid-væk-kulturen, som datingmarkedet er en del af, kigger man for ofte efter fejl i stedet for at se på muligheder. Og selv om man ikke kan tvinge sig selv til at blive forelsket, kan man hjælpe det på vej ved at være åben.

Hvis du seriøst søger en kæreste, så sænk dine urealistiske krav og parader. Tag nogle chancer. Den første date kan udvikle sig til hvad som helst - om ikke livslang kærlighed, så kan det lære dig nye ting, som du ikke har set eller prøvet før.

Så hav tålmodighed, og lad det vokse i et tempo, som også han kan følge med i. Han er slet ikke så langt fremme i forholdet, som du allerede er oppe i dit hoved, når I mødes første gang. Mænd er generelt meget langsommere til at gå ind i et forhold. Men hvis du formår at tilfredsstille ham emotionelt og seksuelt, vinder du hans hjerte.

Læs: Drop dine store datingkrav

0 kommentarer
Vis kommentarer